Στίβος

Στεφανίδη στο sport-fm.gr: «Έχω βρει τα πατήματά μου ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος»

Η Κατερίνα Στεφανίδη αρχίζει να… ρολάρει ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr μετά τη συμμετοχή της στο Women’s Gala της Φιλοθέης.

Μεγάλα ονόματα του γυναικείου στίβου βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης προκειμένου να λάβουν μέρος στο επετειακό Gala. Το πρόσωπο που συγκέντρωσε τα φώτα πάνω του ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μίλησε στον Δημήτρη Μπάφη και το sport-fm.gr, όπως πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου.

Σε εορταστικό κλίμα, αλλά όχι με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, διοργανώθηκε το 20ο και επετειακό Women’s Gala στον στίβο της Φιλοθέης, μιας συνδιοργάνωσης του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Όλα τα αγωνίσματα στον συγκεκριμένο αγώνα ανήκουν στην κατηγορία Special Premium της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Γεγονός που δίνει στην διοργάνωση μεγαλύτερη δυναμική.

Παρούσα και φέτος ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είχε την υψηλότερη επίδοση από όλες τις αθλήτριες στο άλμα επί κοντό περνώντας στην δεύτερη προσπάθειά της το 4.66. Δυστυχώς για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ο αντίθετος άνεμος, που ήταν από 0,9 km/h έως 2,5 km/h, την δυσκόλεψε τόσο ώστε να μην μπορέσει να περάσει το 4.73.

Μετά το τέλος του αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε στο sport-fm.gr: «Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή αλλά δυστυχώς ο κόντρα αέρας δυσκόλεψε όλες τις αθλήτριες. Σήμερα το πρώτο μου άλμα το ξεκίνησα με πιο κοντό κοντάρι απ’ ότι ξεκινάω συνήθως, οπότε μου φάνηκε κάπως περίεργο. Το θετικό της σημερινής ημέρας ήταν ότι βρήκα τον εαυτό μου σε καλή φυσική κατάσταση και πλέον έχω βρει επακριβώς τα πατήματά μου στη φόρα που παίρνω πριν το άλμα, αλλά και την συγκεκριμένη λαβή που πρέπει να έχω στο κοντάρι. Δεν έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε τέτοια εποχή, αλλά όπως σήμερα έτσι και σε λίγες ημέρες στο Μαρόκο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να είμαστε προετοιμασμένες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβρη».

inner

Οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν εμπόδιο και στις υπόλοιπες αθλήτριες, οι οποίες όμως προσπάθησαν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Πιο συγκεκριμένα η Ρωσίδα αθλήτρια Όλγα Μούλινα επισήμανε ότι: «Όλα ήταν πολύ όμορφα, όμως ο αέρας δεν μας έκανε το χατίρι ώστε να ανεβάσουμε τον πήχη». Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε η Ιταλίδα επικοντίστρια Σόνια Μαλαβίσι η οποία είχε τρείς άκυρες προσπάθειες στα 4.20 χωρίς όμως το γεγονός αυτό να ρίξει την ψυχολογία και την διάθεσή της. Όταν ρωτήθηκε για την συνολική της προσπάθεια στον αγώνα απάντησε: «Σήμερα το ξέρω πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά αλλά γνωρίζω επίσης πως οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Στόχος μου τώρα είναι να επιστρέψω στους αγώνες που έχω με τον σύλλογό μου ώστε μετά το καλοκαίρι να είμαι έτοιμη για το πρωτάθλημα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Στεφανίδη Κ. (4.66), Πόλακ (4.30), Μόζερ (4.20), Μούλινα (4.20), Κασσοτάκη (3.90), Βαγκενά (3.90), Στεφανίδη Γ. (3.90), Μαλαβίσι (xxx)

Οι αγώνες του μήκους και του τριπλούν κινήθηκαν επίσης σε χαμηλά επίπεδα με τις αθλήτριες να κάνουν παρόμοια παράπονα. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα του μήκους υπήρχε και τραυματισμός της Σαντέλ Μαλόουν η οποία δήλωσε: «Στην πρώτη μου προσπάθεια στα 6.03 γύρισα τον αστράγαλό μου αλλά πίστευα ότι μπορώ να συνεχίσω. Δυστυχώς το επόμενο άλμα μου ήταν απογοητευτικό οπότε κατάλαβα ότι πρέπει να σταματήσω».

inner

Οι τελικές κατατάξεις των αθλητριών έχουν ως εξής:

Μήκος: Ιροζούρου (6,53), Μπέκχ (6,48), Μπάρκς (6,33), Κορένεβα (6,13), Φωτοπούλου (6,07) , Μαλόουν (6,03), Αλεξούδη (6,02)

Τριπλούν: Έλμπε (13,30), Καρύδη (13,25), Γκούμενουκ (12,90), Αλβερτσιαν (12,77), Ταχτάρα (12,34)

Στον αγώνα των 100 μέτρων η Ραμόνα Μπούρτσελ δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη παρόλο που η Ελληνίδα Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πίσω της. Τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια από την Λευκορωσία, Κριστίνα Τσιμανούσκαγια.

Το αγώνισμα που κράτησε το κοινό μέχρι το τέλος ήταν αυτό του άλματος εις ύψος με την «κόντρα» της Τατιάνας Γκούσιν απέναντι στην Οκσάνα Οκούνεβα. Η ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε στην πρώτη θέση περνώντας με την πρώτη προσπάθεια το 1,88 αντίθετα με την Ουκρανή αντίπαλό της που χρειάστηκε να αξιοποιήσει και την Τρίτη της προσπάθεια για να τα καταφέρει. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειές τους στο 1,90 ήταν άκρως συναρπαστικές, με το κοινό να σηκώνεται όρθιο στην τελευταία προσπάθεια της Γκούτσιν καθώς ακούμπησε ελάχιστα τον πήχη ρίχνοντάς τον. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον στίβο της Φιλοθέης μετά από πέντε χρόνια, καθώς το 2014 έβλεπα σαν μικρό κοριτσάκι τις αθλήτριες να κάνουν πολύ καλές επιδόσεις και σήμερα βρέθηκα και εγώ σε αυτή την θέση. Πλέον θα προσπαθήσω να περάσω το 1,90 αν και ο ευγενής ανταγωνισμός σήμερα δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα στον αγώνα» δήλωσε η Γκούσιν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ζβετλάνα Ρατζιβίλι με 1,85 ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αθλήτρια του Α.Ο.Φιλοθέης με 1,82.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x