Γενικά

Στηβ Μαγουλάς: «Για αυτό παραιτήθηκα από την ΕΟΑΒ»

Μία ημέρα μετά την παραίτηση του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της άρσης βαρών, ο Στηβ Μαγουλάς μίλησε στο sport-fm.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Για εκβιαστική συμπεριφορά από την ΕΟΑΒ, που τον ώθησαν στην παραίτησή του, κάνει λόγο ο Στηβ Μαγουλάς, αναλύοντας στο sport-fm.gr όσα συνέβησαν.

Ο προπονητής Α’ κατηγορίας είχε υπό τις οδηγίες του τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τους τελευταίος οκτώ μήνες.

Ωστόσο, στην προτεινόμενη από την Ε.Ο.Α.Β. κατάσταση αξιολόγησης καθηγητών φυσικής αγωγής, που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, η ομοσπονδία τον τοποθέτησε στην τελευταία θέση, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες του να αποσπαστεί στην ομοσπονδία και να μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος με τον αθλητή του.

«Είμαι ομοσπονδιακός από το 2010 αμισθί. Παρά τις επιλογές που μου δίνουν οι σπουδές μου, (σ.σ. πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., φυσιοθεραπείας και ιατρικής, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου που σχετίζεται με την άρση βαρών), επέλεξα να υπηρετώ το άθλημα που αγαπώ χωρίς να έχω κανένα οικονομικό όφελος. Δεν ζήτησα λοιπόν τίποτα παραπάνω από το να με βοηθήσουν, ώστε να δουλέψω με τον Θοδωρή Ιακωβίδη. Όταν τους το είχα ζητήσει μου είχαν πει εμμέσως πλην σαφώς να φροντίσω να επηρεάσω τον πρόεδρο του συλλόγου μου, Βύβωνα Χαλανδρίου, να στηρίξει στις επικείμενες εκλογές την παρούσα διοίκηση. Δεν έδωσα σημασία και όταν πια είδα ότι είμαι στην τελευταία θέση αξιολόγησης και επικοινώνησα με τον γενικό γραμματέα τηλεφωνικά, αρχικά μου είπε ότι δεν έχει σημασία η σειρά και αφού αναμάσησε τα λόγια του, κατέληξε πλαγίως ότι δεν απάντησα ποτέ σε ερώτηση που μου έγινε από εξωτερικό στενό συνεργάτη της ΕΟΑΒ αν συντάσσεται ο σύλλογος στις επερχόμενες εκλογές με την παρούσα διοίκηση», λέει ο Στηβ Μαγουλάς και προσθέτει, «Έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τον εαυτό μου και να υπηρετώ απαρέγκλιτα τις ηθικές αξίες που διδάσκω και στα παιδιά μου, επομένως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να συνεργάζομαι με μία ομοσπονδία, η οποία δεν λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του αθλήματος. Δεν εκβιάζομαι. Υπέβαλα την παραίτηση μου ιδιοχείρως και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι άνθρωποι με επιστημονική γνώση και εμπειρία απομακρύνονται από το άθλημα, ο Στηβ Μαγουλάς σημειώνει: «Όταν μία άποψη δεν συμβαδίζει με αυτή της ομοσπονδίας, εξοστρακίζεσαι. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος. Και όταν λέμε ανάπτυξη, εννοώ να καταρτίσουν ένα σχεδιασμό ώστε την επόμενη πενταετία να βγουν αθλητές. Γιατί αυτό είναι σχεδιασμός! Αυτό έκανα εγώ στο προηγούμενο σύλλογο μου και βγήκε πρωταθλητής Ελλάδας και αυτό εφαρμόζω και τώρα στον Βύβωνα Χαλανδρίου. Όμως όταν δεν γίνονται αγώνες δεν μπορείς να έχεις ανάπτυξη. Υπάρχουν παραδείγματα παιδιών που πήγαν σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, χωρίς να έχουν παίξει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα... Υπολειτουργούν και τα σωματεία -το λέω με τη γνώση του σωματειακού προπονητή με εμπειρία 20 ετών- και η εθνική ομάδα».

Κλείνοντας, για την κατάσταση που επικρατεί στην εθνική ομάδα αποφάνθηκε: «Είναι αδιανόητο η εθνική ομάδα να μην έχει φυσιοθεραπευτή. Τρεις μήνες λένε τώρα θα φέρουν αλλά τίποτα. Ενώ γυμνάζω αποκλειστικά τον Θοδωρή δεν ζητήθηκε ποτέ η συμβουλή μου για οτιδήποτε. Στον έναν αγώνα που πήγε τον έστειλαν με τον εθνικό συντονιστή, Χρήστο Τριφύλλη, τον οποίο ο αθλητής δεν είχε δει ποτέ... Μα το να μην έχεις τον προπονητή σου δίπλα σου στον αγώνα και το να μην ακούσεις αυτό που πρέπει σου αφαιρεί το 25% της προσπάθειας σου. Η ομοσπονδία βαρύνεται με το να επιλέγει τον κατάλληλο προπονητή, από κει και πέρα ο προπονητής πιστώνεται τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Πιστεύω ότι δεν βλέπουν τη στασιμότητα και την υποβάθμιση με το χρόνο του αθλήματος. Δεν ενδιαφέρονται, δεν αγωνιούν, έχουν άλλους στόχους; Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x