Η 15χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας προσκλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, γράφει ιστορία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και παράλληλα παίρνει μία ακόμα επιβράβευση για τη σκληρή και μεθοδική δουλειά που κάνει εδώ και χρόνια για την αγωνιστική της εξέλιξη! Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Νόρντγουικ της Ολλανδίας, 4-6/10 και πρώτη φορά στα χρονικά θα μετάσχει Ελληνίδα αθλήτρια στον ετήσιο θεσμό!

Χάρη στην πολύ ψηλή θέση της στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης U15 (ήταν στο νούμερο 11 τον Αύγουστο στην Ευρώπη) η Παπαδημητρίου βρίσκεται ένατη στη λίστα των συμμετοχών. Η πρόσκληση στη σπουδαία ατομική διοργάνωση, η παρουσία ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης, αποτελεί, επίσης, τιμή για τους γονείς της, τους προπονητές της, την ομοσπονδία, όσους τη στηρίζουν στην εξέλιξή της και δυναμώνει την προοπτική της για το μέλλον.

Η αριστερόχειρας αθλήτρια θα ζήσει και φέτος μεγάλα διαστήματα στη Γερμανία, ενώ θ’ αγωνιστεί και στην TTV G-W Στάφελ της τρίτης κατηγορίας, παίρνοντας από μικρή τις πρώτες παραστάσεις κι από διασυλλογικό πρωτάθλημα στο εξωτερικό.

Λόγω της μεταγραφής αυτής, μάλιστα, δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στην ελληνική Α1 με τον Ολυμπιακό, όπου έχει φέτος αθλητικό δελτίο. Επίσης, σημαντικό να τονιστεί ότι είναι πολύ πιθανό να προσκληθεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων (Κόρατ, Ταϊλάνδη, 24/11-01/12).

Η Παπαδημητρίου αισθάνθηκε τις προηγούμενες ημέρες μικροενοχλήσεις στο χέρι και για προληπτικούς λόγους έμεινε Ελλάδα και προπονείται στο Σ.Ε.Φ., αλλά το σαββατοκύριακο θα είναι στη Γερμανία για την πρεμιέρα πρωταθλήματος με τη νέα της ομάδα.


Αναλυτικά, η λίστα με τις συμμετοχές των κορασίδων, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος:

1. Έλενα Ζαχαρία (Ρουμανία)
2. Βλάντα Βορόνινα (Ρωσία)
3. Χάνα Αράποβιτς (Κροατία)
4. Ντορότα Τόλγκες (Ουγγαρία)
5. Αλίνα Ζαβαρίκινα (Ρωσία)
6. Έλενα Σομέροβα (Τσεχία)
7. Άνετ Κάουφμαν (Γερμανία)
8. Ναόμι Πράνκοβιτς (Γερμανία)
9. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ελλάδα)
10. Αθλήτρια της διοργανώτριας χώρας, που θα ανακοινωθεί

Οι πέντε πρώτες αναπληρωματικές:
1. Άνα Χέρσεϊ (Ουαλία)
2. Άνα Μπρίσκα (Πολωνία)
3. Ιοάννα Σινγκεορζάν (Ρουμανία)
4. Σαρλότ Λουτζ (Γαλλία)
5. Βαζίλισα Κανουνίκοβα (Ουκρανία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube