Πόλο

Στον τελικό πόλο ανδρών η Ισπανία

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας προκρίθηκε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ισπανίας, η οποία επικράτησε με 6-5 της αντίστοιχης της Κροατίας.

Μεγάλη νίκη επί της πανίσχυρης Κροατίας πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ισπανίας με σκορ 6-5, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ιταλία.

Οι Ίβηρες, μάλιστα, με αυτή την πρόκριση, εξασφάλισαν και την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα το επόμενο καλοκαίρι, θα αγωνιστούν από την Ευρώπη η Σερβία ως νικήτρια του World League 2019 και οι δυο φιναλίστ του τελικού της Γκουαντζού. Οι υπόλοιπες οκτώ θέσεις θα δοθούν μέσω προολυμπιακού τουρνουά, ενώ η οικοδέσποινα Ιαπωνία θα συμπληρώσει την 12αδα των συμμετεχόντων.

Στα του παιχνιδιού, το σύνολο του Νταβίντ Μαρτίν, ήταν ανώτερο καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης όπου δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Τα τρία πρώτα οκτάλεπτα ανήκαν δικαιωματικά στους νικητές, με τους Κροάτες να προσπαθούν να γυρίσουν το ματς στα τελευταία λεπτά, χωρίς επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1,2-1,2-0,0-3

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x