Γενικά

Συνάντηση ΓΓΑ με Ομοσπονδία Κωφών

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρέθηκαν την Πέμπτη εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Λευτέρη Αυγενάκη, Σταύρο Τσούλο.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ, Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο γ.γ., Τάκης Κορδονούρης, η υπεύθυνη γραφείου τύπου & επικοινωνίας της ΕΟΑΚ, Έστα Ράζου, συνοδεία του νομικού της Ομοσπονδίας, Γιώργου Ροδινού, παρευρέθηκαν στη ΓΓΑ την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία ακόμη δυο νομικών συμβούλων του Υπουργού, των Παπανότη Παναγιώτη και Λαμπρινής Κουσιωρή.

Η ατζέντα της ΕΟΑΚ περιλάμβανε θέματα, όπως η υποστήριξη της ΓΓΑ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών 2023, αλλά και η διεκδίκηση της επερχόμενης Ολυμπιάδας Κωφών το 2025. Για το Παγκόσμιο του Μπάσκετ 2023 ο Διευθυντής, Σταύρος Τσούλος, τόνισε ότι «ο Υπουργός είναι θετικός και ήδη εξετάζει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Τέλος, ο κ. Σταυρακάκης έκανε προτάσεις για τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα άρθρα του αθλητικού νόμου. Ο κ. Ροδινός υπογράμμισε πως όσα θέματα προκύπτουν υπόκεινται στα δικαιώματα των Κωφών ατόμων για ισότητα με τις άλλες ομοσπονδίες αθλητισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x