Βόλεϊ

Συνάντηση μετά από 3.708 μέρες και οι δύο αθλητές που ενώνουν το τότε με το σήμερα

Έχοντας επικρατήσει με 2-1 νίκες απέναντι σε Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα συναντιούνται σε τελικούς πρωταθλήματος μετά από 3.708 μέρες.

Συνάντηση μετά από 3.708 μέρες και οι δύο αθλητές που ενώνουν το τότε με το σήμερα
Έχοντας επικρατήσει με 2-1 νίκες απέναντι σε Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα συναντιούνται σε τελικούς πρωταθλήματος μετά από 3.708 μέρες.

13 Μαΐου 2010. 2-1 σετ και 24-17 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Κούναρι σερβίρει, ο Χατζηαντωνίου υποδέχεται, ο Ζαγκούμνι πασάρει στον Σαμικά, αλλά εκεί τον περιμένει το μονό μπλοκ του Μίλκοβιτς, ολοκληρώνοντας έτσι τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος και δίνοντας τον τίτλο στον Ολυμπιακό. Από τότε πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια για να ανταμώσουν εκ νέου σε τελικούς οι δύο «αιώνιοι» και μάλιστα τόσο χρόνια πέρασαν για να βρεθεί και ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Το 2010 οι «πράσινοι» έχοντας το πλεονέκτημα έδρας ήθελαν να είναι η τρίτη φορά που θα πανηγύριζαν το πρωτάθλημα εναντίον του Ολυμπιακού. Αντ’ αυτού όμως οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την τέταρτη επικράτησή τους ( 1990-91, 1991-92, 2008-09 και 2009-10 ), ενώ το τριφύλλι έμεινε στις δύο νίκες στους μεταξύ τους τελικούς (1994-95 και 2003-04).



Την προσεχή Πέμπτη λοιπόν, στις 19:00 στο «Μελίνα Μερκούρη» ο Ολυμπιακός επιζητά να θέσει τις βάσεις για την πέμπτη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, αλλά το κυριότερο, επιζητά τον 30ο τίτλο στην ιστορία του.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός με μειονέκτημα έδρας θέλει να προσθέσει στη φετινή σεζόν το 19ο πρωτάθλημά του, μετά την κατάκτηση του League Cup (πρώτος τίτλος μετά από 10 χρόνια), πανηγυρίζοντας έτσι το σημαντικότερο τρόπαιο των εγχώριων διοργανώσεων, καθώς τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2006 με αντίπαλο τον Ηρακλή.



Τα ρόστερ της σεζόν 2009-2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στέλιος Καζάζης): Λίμπερμαν Αγκάμεζ, Γκιγιόμ Σαμικά, Πάβελ Ζαγκούμνι, Σωτήρης Πανταλέων, Κώστας Χριστοφιδέλης, Νίκος Σμαραγδής, Ηλίας Λάππας, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Άκης Χατζηαντωνίου, Βασίλης Μηνούδης, Θανάσης Ψάρρας, Στάθης Ντονάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντερς Κρίστιανσον): Όλι Κούναρι, Λουίς Φελίπε Φοντέλες, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Σιμόν Τίσερ, Γιώργος Στεφάνου, Λεονάρντο Καλντέιρα, Νίκος Καραγιάννης, Νίκος Αγγελόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Παύλος Κουζούνης, Μίταρ Τζούριτς, Ιβάν Μίλκοβιτς, Κώστας Ιωάννου, Χρύσανθος Κυριαζής

Οι αθλητές που συνδέουν το 2010 με το 2020

Από τότε οι συνθέσεις της κάθε ομάδας άλλαξαν πάρα πολλές φορές και φυσικά δεν βρίσκουμε σχεδόν καμία ομοιότητα στα τότε ρόστερ με τα σημερινά. Υπάρχουν όμως δύο αθλητές που τα συνδέουν, καθώς δύο βολεϊμπολίστες που θα βρεθούν αντιμέτωποι στους φετινούς τελικούς, ήταν εκεί και πριν 10 χρόνια. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο συνδετικός κρίκος του τότε με το σήμερα είναι ο Σωτήρης Πανταλέων, ο αθλητής σημαία των «πρασίνων», ο οποίος όλη του τη ζωή ανήκει στην ομάδα, εκτός από δύο σεζόν (2012-2014) που αγωνίστηκε σε τρεις συλλόγους.



Από τη μεριά του Ολυμπιακού βρισκόταν και βρίσκεται ο Ανδρέας Ανδρεάδης. Είναι ο κεντρικός που έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης ΑΕΚ, Άρη, Φοίνικα Σύρου, δηλαδή σε συνολικά 9 συλλόγους με τον Α.Ο Τυχερού, από όπου άρχισε την καριέρα του.



Πλέον, αυτό που μένει να δούμε είναι αν στην 29η χρονιά των τελικών πλέι οφ (η αρχή έγινε το 1990-1991), που φέτος θα κριθεί στις δύο νικηφόρες αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα ή ο Παναθηναϊκός θα φτάσει την κορυφή ύστερα από 14 χρόνια.



Επιμέλεια: Φωτεινή Κρεμαστιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x