Επικαιρότητα

Συρία: Ένα εκατομμύριο παιδιά θύματα πολέμου

Όταν οι πόλεις γίνονται πεδία μάχης και τα σπίτια σωροί από ερείπια, οι ζωές που χάνονται πρώτες είναι των παιδιών επιβεβαιώνει έκθεση της οργάνωσης «Save the Children» την Παρασκευή με θέμα τη Συρία.

Όπου μικρός και η μοίρα του στη Συρία. Τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν ακρωτηριαστεί, δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα, ή έχουν γίνει πρόσφυγες, φθάνουν το ένα εκατομμύριο, αναφέρεται σε έκθεση της οργάνωσης Save the Children, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης μίλησαν με οικογένειες που, εδώ και δυόμισι χρόνια, βιώνουν μία από τις χειρότερες μορφές βίας που έχουν υπάρξει.

Αποκαλύπτουν ότι δίνουν απελπισμένη μάχη για να επιβιώσουν. Ζουν κάτω από συνεχείς βομβαρδισμούς, απειλές εξόντωσης και συνεχώς λιγότερες ποσότητες φαγητού, νερού και φαρμάκων.

Έξω από τα σύνορα της Συρίας, ο αριθμός των προσφύγων, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν σε γειτονικές χώρες, έχει αυξηθεί κατακόρυφα το 2013 σε σχέση με το 2012.

«Είναι τρομερό το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί απαθής ένα εκατομμύριο παιδιά να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, τρομοκρατημένα, τραυματισμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις οργανώσεις ορφανά», δήλωσε η Κάρολιν Μάιλς, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Save the Children.

«Τώρα είναι πολύ σημαντικό οι ηγέτες του κόσμου να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι άμαχοι θα έχουν πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια» συμπλήρωσε η κ. Μάιλς.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 7.000 παιδιά έχουν πεθάνει και ένα εκατομμύριο έχουν εξοριστεί, εξαιτίας του πολέμου.

Άραγε, πόσο πιο ζοφερές ημέρες πρέπει να περάσουν οι Σύριοι για να αποφασίσουν οι ισχυροί του κόσμου ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις φρικαλεότητες ;

Δείτε video της οργάνωσης Save the Children για τα παιδιά της Συρίας :



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x