Θοδωρής Τσούτσος

Η σεζόν δεν τελειώνει ούτε την Κυριακή, ούτε στον τελικό!

Το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου και το ελληνικό ποδόσφαιρο ρίχνει αυλαία για φέτος στον τελικό Κυπέλλου στις 11 Μαΐου. Και η Εθνική; Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου και το ελληνικό ποδόσφαιρο ρίχνει αυλαία για φέτος στον τελικό Κυπέλλου στις 11 Μαΐου. Και η Εθνική; Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Την επόμενη Κυριακή, 5 Μαΐου, Κυριακή του Θωμά, ολοκληρώνεται το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Έξι ημέρες αργότερα, Σάββατο 11 Μαΐου, ολοκληρώνεται και το Κύπελλο με τον τελικό της διοργάνωσης. Μετά διακοπές; Όχι. Μπορεί ναι για τους συλλόγους, για την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, αλλά όχι για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διότι τον Ιούνιο η Εθνική μας έχει δύο ακόμη κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2020. Στις 8 Ιουνίου υποδέχεται την Ιταλία, στις 11 του μήνα την Αρμενία. Δηλαδή, έναν μήνα (έστω παρά τρεις ημέρες) μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για τους διεθνείς που αγωνίζονται σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τους φιναλίστ του τελικού. Έναν μήνα και μια εβδομάδα μετά για τους υπόλοιπους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και όχι οποιονδήποτε μήνα. Έναν μήνα στο τέλος της σεζόν. Με μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο στην πλά της, οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να περιμένουν έναν μήνα για να παίξουν με την Εθνική και μάλιστα τόσο σημαντικούς αγώνες. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εκτός από σωματικά, αυτό είναι πολύ δύσκολο και πνευματικά. Ψυχικά...

Μάλιστα, πρόκειται για ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες με ευρωπαϊκά εισιτήρια. Άρα, πολύ σύντομα θα κληθούν και πάλι να ανοίξουν την αυλαία της επόμενης σεζόν, 2019-2020, μάλιστα για αγώνες που μπορούν να κρίνουν ολόκληρες χρονιές για τους συλλόγους τους.

Στην Ισπανία το πρωτάθλημα τελειώνει στις 19 Μαΐου, μαζί με τον τελικό η σεζόν ολοκληρώνεται στις 25 του μήνα. Στην Αγγλία στις 12 Μαΐου. Στην Γερμανία στις 18, στην Γαλλία στις 25. Είπαμε για τα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά δεν είμαστε και τέτοιο...

Πάμε, λοιπόν, στους αντιπάλους μας. Στην Ιταλία, με την οποία θα παίξουμε στις 8 Ιουνίου, η αυλαία πέφτει στις 19 Μαΐου. Στην Αρμενία, αντίπαλος στις 12 Ιουνίου, το πρωτάθλημα τελειώνει στις 30 Μαΐου. Στην Βοσνία στις 25, στο Λιχτενστάιν στις 26. Η Φινλανδία έτσι κι αλλιώς έχει διαφορετικές συνθήκες και παίζει το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση οι πιο "ανενεργοί" θα είναι οι Έλληνες διεθνείς. Τουλάχιστον όχι όλοι, διότι αρκετοί αγωνίζονται στο εξωτερικό. Αλλά οι περισσότεροι (πλέον). Αυτό είναι προβληματικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική χρειάζεται να μπει λίγο περισσότερο στο μυαλό των παραγόντων. Να την υπολογίζουν, να την βάζουν στο τραπέζι της κουβέντας τους.

Η πιο κατάλληλη ευκαιρία μάλιστα, είναι ενόψει της νέας σεζόν. Διότι με την αναδιάρθρωση, αλλάζουν οι συνθήκες του πρωταθλήματος, προφανώς θα αλλάξει και ο προγραμματισμός της Λίγκας, που πλέον θα έχει 14 ομάδες. Σε αυτό λοιπόν, ας ακούσουν τι έχει να πει και η Εθνική. Από παίκτες των ομάδων τους απαρτίζεται έτσι κι αλλιώς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x