Θοδωρής Τσούτσος

Ο Λουτσέσκου έχει ακυρώσει τον εαυτό του!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να θέλει να έχει τέτοιο προπονητή. Δικό του θέμα. Αλλά ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου στα αλήθεια θέλει πια να είναι τέτοιος προπονητής; Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Καταρχάς, για να μην μπούμε σε διαδικασίες, εδώ είναι το σχόλιο για τον Μανόλο Χιμένεθ, όταν είχε κάνει την απαράδεκτη χειρονομία στην Λεωφόρο. Όποιος θέλει το διαβάζει, για να μην έχουμε τα γνωστά... ναι αλλά για τους άλλους δεν τα λέτε:

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ασφαλώς και δεν είναι το ίδιο. Το θέμα δεν είναι η σύγκριση. Ούτε είναι να τιμωρηθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αλλά να συνετιστεί, πρέπει. Διότι όλα αυτά που λέει και που κάνει, όσο δίκιο και πιστεύει ότι έχει, δεν είναι συμβατά με τον ρόλο του.

Κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει ότι είναι προπονητής. Όχι κυρίως προπονητής, αλλά σκέτο προπονητής. Ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ, όπως λέγαμε, για κάποιο - ακατανόητο κατά τη δική μου άποψη - πιστεύει ότι με τη συμπεριφορά του ο Ρουμάνος τεχνικός κάνει καλό στην ομάδα, ο ίδιος θα πρέπει να καταλάβει ότι κάνει κακό στον εαυτό του.

Τα όσα λέει, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις τελευταίες εβδομάδες εκφράζεται και συμπεριφέρεται, στην πραγματικότητα έχουν ακυρώσει τον εαυτό του. Το να κάνει τον νταή στον Σάκιτς με το δάχτυλο στη μούρη του, τον νταή στην Τρίπολη, να χαρακτηρίζει και να ειρωνεύεται επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και συλλόγους, ακόμη και πόλεις, δεν πρόκειται να τον κάνει καλύτερο προπονητή.

Εκτός αν για εκείνον δεν είναι αυτό το ζητούμενο στην επαγγελματική του διαδρομή. Ο Λουτσέσκου πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Σημαίνει αυτό ότι από έναν σύλλογο που έκανε πορεία πρωταθλητισμού, αναγνωρίστηκε η δουλειά του.

Μάλιστα, συνέβη αυτό πριν την κατάληξη της σεζόν. Προτού, δηλαδή, διαπιστωθεί αν αυτή είναι πετυχημένη ή όχι. Για την ακρίβεια συνέβη μέσα σε μια περίοδο πολύ μεγάλης εξωποδοσφαιρικής έντασης για την ομάδα. Σε μια τέτοια κατάσταση, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο και το μυαλό να σκεφτεί ποδοσφαιρικά. Και να ανανεώσει τον Λουτσέσκου...

Έρχεται, λοιπόν, ο ίδιος ο προπονητής να ακυρώσει τον εαυτό του. Να αλλάξει την ποδοσφαιρική συζήτηση που θα μπορούσε να στηθεί γύρω από εκείνον, τη δουλειά του, την προπόνησή του, την τακτική του, τους βαθμούς - που και ο ίδιος λέει ότι - κέρδισε η ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Συνεχίζοντας σχεδόν σε καθημερινή βάση να ασχολείται με ζητήματα που υπάρχουν άνθρωποι για να τα "τρέξουν". Είτε πρακτικά, λειτουργικά και διοικητικά, είτε επικοινωνιακά...

Ο Λουτσέσκου δεν το έκανε μία φορά, να πεις δεν άντεξε ο άνθρωπος και ξέσπασε. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, όποτε βλέπει μικρόφωνο ή αντίπαλο μπροστά του, είναι επιθετικός. Δεν πρόκειται έτσι να δυναμώσει τον ΠΑΟΚ. Ή έστω να κάνει πιο δυνατή την υπερασπιστική του γραμμή. Ή να επηρεάσει καταστάσεις, που θα αποδειχθούν προς όφελος της ομάδας του.

Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αποδυναμώσει τον εαυτό του. Πιο σωστά, που ήδη έχει καταφέρει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x