Μια πολύ σημαντική απώλεια για την ελληνική υδατοσφαίριση, την Παρασκευή 18/9, καθώς «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο προπονητής και παλιός μεγάλος άσος του ελληνικού πόλο με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, Φώντας Μουδάτσιος. Ο εκλιπών ήταν σύζυγος της Δήμητρας Ασιλιάν και πατέρας ενός παιδιού.

Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού και του Εθνικού, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Γλυφάδα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2000, ενώ διετέλεσε προπονητής ακόμα σε Εθνικό και Ολυμπιακό, αλλά ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε για την μεγάλη απώλεια του Φώντα Μουδάτσιου: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Έχω μείνει στήλη άλατος. Ένα χρυσό παιδί, ένα μάλαμα, έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή.Υπέροχος αθλητής και σπουδαίος άνθρωπος. Σαν κύριος ήρθε στην Ομοσπονδία και σαν κύριος έφυγε. Δεν δημιούργησε ποτέ του πρόβλημα. Ποτέ δεν είχε δεύτερη κουβέντα να πει. Δεν έδωσε ουδέποτε δικαίωμα. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ήταν ένας κύριος. Συλλυπητήρια στην σύζυγό του, την ολυμπιονίκη Δήμητρα Ασιλιάν και στην οικογένειά του».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube