Πόλο

Θρυλικές γοργόνες!

Τίποτα δεν τον σταμάτησε. Ούτε η κόντρα διαιτησία, ούτε η έδρα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Len Trophy της Φιρέντσε (10-9) και πανηγύρισε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών!

Ιστορία έγραψε στη Φλωρεντία η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του τμήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στο τελικό του Len Trophy της οικοδέσποινας Φιρέντσε με 10-9 και σήκωσαν την κούπα.

Παρά την κόντρα διαιτησία τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ήταν αυτά που χαμογέλασαν στο τέλος με το ψηλοκρεμαστό σουτ της Νοξ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Εξαιρετικές εμφάνισεις από τις Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Μαργαρτίτα Πλευρίτου.

Ο αγώνας

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έδωσαν έμφαση στην άμυνά τους και κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν τις αντιπάλους τους στα πρώτα οκτώ λεπτά (2-0). Στο ίδιο διάστημα πήραν το προβάδισμα χάρις σε δύο γκολ της Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια. Χαλάρωσαν οι «ερυθρόλευκες» στη συνέχεια με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γρήγορα γκολ από την Μπαρτολίνι και να ισοφαριστούν (2-2). Οι Πειραιώτισσες ανασυντάχθηκαν και κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου με δύο γκολ (5-3) με την Ρεπέτο να μειώνει 25’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους σε 5-4.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου οκταλέπτου (6-4, 6-5), ωστόσο τα φαλτσοσφυρίγματα και η επιείκεια στο σκληρό παιχνίδι της οικοδέσποινας προκάλεσαν εκνευρισμό στις παίκτριες τις Χάρη Παυλίδη, ο οποίος όπως ήταν επόμενο βγήκε στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκες» ισοφαρίστηκαν σε 6-6 ενώ οι Ιταλίδες είχαν και δοκάρι στο τέλος της περιόδου. Από το χέρι πήρε στο τελευταίο οκτάλεπτο τον Ολυμπιακό η Μανωλιουδάκη. Αρχικά ευστόχησε σε πέναλτι, ενώ με ακόμα ένα γκολ της και μια πολύ καλή πάσα στην Μαργαρίτα Πλευρίτου που αξιοποιήθηκε ιδανικά έβαλε ξανά σε ρόλο οδηγού την ελληνική ομάδα, 9-7. Μότα και Μπαρτολίνι έκαναν το 9-9 για την Φιρέντσε ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε 1’45’’ πριν τη λήξη η Αβραμίδου, στην κόντρα, να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό. Κλέψιμο στα 23’’ με την Νοξ να φεύγει στην κόντρα και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ να νικά τη Λάβι, να διαμορφώνει το 10-9 και να χαρίζει στις «ερυθρόλευκες» την πρώτη ευρωπαϊκή τους κούπα.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

Φιρέντσε (Αντρέα Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x