Χάντμπολ

Τηλεδιάσκεψη για το γυναικείο χάντμπολ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας τηλεδιάσκεψη για το γυναικείο χάντμπολ.

Στην τηλεδιάσκεψη του γυναικείου χάντμπολ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, το τεχνικό επιτελείο των Εθνικών ομάδων γυναικών, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή, Παναγιώτη Μεσσήνη, και οι προπονητές των ομάδων της Α1 και της Α2 γυναικών.

Έγινε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του γυναικείου χάντμπολ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, ενώ παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι αθλήτριες με τίτλο: «Επιπτώσεις της καραντίνας στις Ελληνίδες αθλήτριες του χάντμπολ».

Το ερωτηματολόγιο ήταν μια πρωτοβουλία του τεχνικού επιτελείου των Εθνικών ομάδων και είχε 17 ερωτήσεις, 16 ποσοτικές και μία ποιοτική που ήταν σχετική με την καραντίνα και την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε σχετικά στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ανταποκρίθηκαν σχεδόν άπαντες στο κάλεσμα για την τηλεδιάσκεψη. Είχαμε 30 και πλέον προπονητές. Επίσης, αναφορικά με το ερωτηματολόγιο, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, απάντησαν 28 γυναίκες και 24 νεάνιδες.

Είμαστε ευτυχείς, γιατί από τις απαντήσεις βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και μας δημιούργησαν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον της προπονητικής διαδικασίας. Σε γενικές γραμμές, είδαμε ότι οι αθλήτριες τις ημέρες της καραντίνας προπονήθηκαν συστηματικά σε ατομικό επίπεδο. Μάθαμε τον τρόπο, τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν.

Επίσης, συμπεράσματα βγήκαν από τη διατροφή τους, όπου σχεδόν οι μισές έχασαν βάρος και, αν είναι από μυϊκό ιστό, σίγουρα αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Τέλος, υπήρχε μία καθολική ανησυχία στην μετακορονοϊού εποχή για την αγωνιστική τους απόδοση και το μέλλον και του γυναικείου χάντμπολ, ενώ στο θέμα της πανδημίας οι νεάνιδες ανησυχούσαν περισσότερο να μην κολλήσουν, σε σχέση με τις γυναίκες.

Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος ως Εθνική ομάδα, αλλά και ως γυναικείο χάντμπολ γενικότερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x