Χάντμπολ

«Την έσπασε» στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ!

Αφεντικό στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος χάντμπολ έγινε η ΑΕΚ! Η ψυχωμένη «Ένωση» απέδρασε με το 25-23 από το κλειστό του Ρέντη και "έσπασε" το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή.

Αγριεμένη μπήκε στους τελικούς της Handball Premier η ΑΕΚ!

Θιγμένη από την απώλεια του Challenge Cup, η «Ένωση» πήρε μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή μέσα στο κλειστό του Ρέντη (25-23).

Με πρώτους σκόρερ τους Χόγκας και Μυλωνά (από έξι γκολ) και εξαιρετικούς κάτω από τα δοκάρια τους Ραντούλοβιτς και Συγγάρη, η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έκανε το break και έγινε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έπαιζε μόνος του την ΑΕΚ ο Τζηράς που σημείωσε 11 τέρματα για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα.

Το προσεχές Σάββατο ο δεύτερος τελικός στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά την αρχή και προηγήθηκε 4-0 με πρωταγωνιστή τον Τζηρά, όμως ο Χόγκας μείωσε και ο Σανίκης απάντησε με το 8-4. Η άμυνα της ΑΕΚ έγινε πιο «σφιχτή» και είχε τις επεμβάσεις του Συγγάρη και, έτσι, ο Αργυρού ισοφάρισε σε 8-8 πριν ο Μυλωνάς κάνει το 8-9. Το προβάδισμα εναλλασσόταν και φτάσαμε στο 16-15 με τον Βραζάλιτσα στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ξεκίνησε με περισσότερες επιθετικές επιλογές στην κόντρα, αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και οι Πειραιώτες έπεσαν πάνω στους τερματοφύλακες των «κιτρινόμαυρων», που έβγαλαν πολλούς από τους αιφνιδιασμούς του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή. Έτσι, η ΑΕΚ διατηρούσε το +2 με +3 σταθερά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή μείωσε στο -1 και απείλησε με ισοφάριση, όμως οι γκολκίπερ της «Ένωσης» συνέχισαν το «κρεσέντο» τους και φτάσαμε στο τελικό 23-25.


Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-3, 8-6, 9-9, 13-13, 15-16 (ημχ.) 17-17, 17-18, 18-20, 19-21, 22-23, 23-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς 1, Τζηράς 11, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 3, Αλβανός 1, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης Π. 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 4, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού 2, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 6

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 4/4-0/2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x