Ο βασικός σκοπός της σημαντικής αυτής συνάντησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν η ανταλλαγή και τοποθέτηση διεθνών και εθνικών κριτών, καθώς διαιτητών machrace και προέδρων επιτροπών αγώνων σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που θα γίνουν στην Ευρώπη το 2019.

Έδωσαν το παρών 31 εκπρόσωποι από 28 χώρες και συγκεκριμένα τις Ρωσία, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ιταλία, Μονακό, Τσεχία, Σερβία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ελβετία, Σουηδία, Τουρκία και ασφαλώς την διοργανώτρια Ελλάδα.

Το meeting της Eurosaf τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της world sailing Γιώργος Ανδρεάδης. Στον χαιρετισμό τους και οι τρεις στάθηκαν στην μεγάλη ανάπτυξη που έχει γνωρίσει τους τελευταίους μήνες το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» κυρίως με την παρουσία στις εγκαταστάσεις του των κορυφαίων αθλητών του κόσμου στην κατηγορία ΦΙΝΝ, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε προπονητικά καμπ και δύο μεγάλους αγώνες.

Οι ξένοι αξιωματούχοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας», ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους προετοιμασίας των αθλητών, παρακολούθησαν βίντεο από τα καμπ και τους αγώνες και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρει η Αθήνα και η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Υ.Γ: Το απόγευμα η, το αργότερο αύριο Τρίτη η ΕΙΟ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή στην χώρα μας του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του 2019 μετά από προσωπικές ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη σε συνεργασία με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.