Το παγκόσμιο κύπελλο της Γένοβας τον ερχόμενο Απρίλιο θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τα Nacra 17 να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Ωκλαντ τα δύο ελληνικά σκάφη δεν τα κατάφεραν να πάρουν ένα από τα 5 εισιτήρια που οδηγεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, όμως υπάρχουν ακόμα ελπίδες και, μάλιστα, αρκετές.

Κι αυτό διότι στη Γένοβα ναι μεν θα δοθεί μόλις μία θέση, αλλά οι χώρες που θα παλέψουν θα είναι πολύ λιγότερες από τη Νέα Ζηλανδία. Συγκεκριμένα θα κοντραριστούν οι Φινλανδία, Ρωσία, Πολωνία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ουγγαρία.

Από τον αγώνα του Ωκλαντ προκρίθηκαν οι Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και Νορβηγία. Έγιναν 16 ιστιοδρομίες και οι Σοφία Μπεκατώρου - Αιμιλιανός Μόνος τερμάτισαν 43οι με 247 βαθμούς σε σύνολο 52 σκαφών. Οι καλύτερες θέσεις τους ήταν 4, 8 και 10.

Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης - Μυρτώ Παπαδοπούλου ήταν 45οι με 268 βαθμούς με καλύτερα πλασαρίσματα δύο 12ες θέσεις και μία 13η.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube