Ένα καλεντάρι με πολλά κενά βεβαίως και ενδεικτικό ουσιαστικά, αφού η πορεία της πανδημίας εξακολουθεί να προκαλεί αναβολές στους διεθνείς αγώνες, ενώ κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την κατάσταση στο κοντινό μέλλον. Παρόλα αυτά, η ETTU πρέπει να έχει το δικό της πλάνο κι, έτσι, έπειτα από λεπτομερή μελέτη κατέληξε σε ημερομηνίες για μεγάλες δικές της διοργανώσεις.

Την ελληνική πλευρά την ενδιαφέρον τα νεότερα κυρίως για δύο events. Βασικά για το Προολυμπιακό τουρνουά ατομικού της Ευρώπης, το οποίο ορίστηκε για το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Θα φιλοξενηθεί στη Μόσχα, όπως ήταν προγραμματισμένο και για το 2020 πριν από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πια ότι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021 το στάδιο 1 του επιπέδου Α (όπου βρίσκεται και η εθνική Ελλάδας στους άνδρες) θα γίνει τον Ιανουάριο και σε έναν τόπο ανά όμιλο. Όχι δηλαδή με έδρες και αγώνες μέσα-έξω.

Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους κατ’ αρχάς, η ETTU ενημερώνει ότι θα γίνουν διαδοχικά από τις 8 έως και τις 22 Νοεμβρίου στην Κίνα το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και οι τελικοί των τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF Finals), όπως και μία αθλητική εκδήλωση του World Table Tennis στο Μακάο από τις 25 μέχρι τις 29 του ίδιου μήνα.

Τον Δεκέμβριο, θα έχουμε τα διασυλλογικά Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πρώτο έρχεται από τη 1 έως τις 8 Δεκεμβρίου το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, τα γκρουπ του οποίου θα φιλοξενηθούν σε ένα μέρος, σαν «bubble» αγώνες και συγκεκριμένα στο Λιντς της Αυστρίας.
Με ανάλογο τρόπο θ’ ακολουθήσει η πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Τα γκρουπ θα διεξαχθούν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 11 έως τις 18 του ίδιου μήνα. Εδώ θα προηγηθούν και τέσσερις προκριματικοί αγώνες από όπου οι νικητές θα συμπληρώσουν τα ισάριθμα γκρουπ (σε αυτά βρίσκονται ήδη η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου).

Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα και η πρώτη φάση στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το Europe Cup. Εκεί δεν άλλαξε το πλάνο και θα υπάρχουν «οικοδεσπότες» για κάθε γκρουπ και θυμίζουμε ότι και οι Σάρισες έχουν να οργανώσουν στη Φλώρινα τον πρώτο όμιλο του Europe Cup γυναικών.

Άλλο γεγονός δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Απλά για την πρώτη φάση του Europe Cup έχει μπει και εναλλακτική ημερομηνία για 16 και 17 Ιανουαρίου.

Στο αναθεωρημένο καλεντάρι του 2021 έρχονται αρχικά οι προκριματικοί αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού ή το στάδιο 1 της διοργάνωσης, όπως επισήμως το αναφέρει η ETTU. Η Ελλάδα μετέχει στο επίπεδο Α στους άνδρες, στο επίπεδο Β στις γυναίκες και οι αγώνες των γκρουπ και στις δύο κατηγορίες ορίστηκαν για το σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου.

Στο επίπεδο Β ήταν, έτσι κι αλλιώς, κανονισμένο να γίνουν τα ματς σε μία πόλη για κάθε όμιλο, στο επίπεδο Α, όμως, τα σημερινά δεδομένα με τον κορωνοϊό έφεραν αλλαγή στο αρχικό πλάνο. Οι αγώνες των γκρουπ δεν θα γίνουν με έδρες και σε δύο γύρους, αλλά σε έναν τόπο ανά όμιλο και σε έναν γύρο. Στην πορεία θα μάθουν οι Εθνικές μας ομάδες τα μέρη διεξαγωγής.

Θυμίζουμε ότι τα γκρουπ είναι των τριών ομάδων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών έχει κληρωθεί με την Αυστρία και τη Δανία και το αντίστοιχο των γυναικών με την Εσθονία και τη Σλοβενία.

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου εμφανίζονται τα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι φέτος η κατεύθυνση για όλες τις ομοσπονδίες, γι’ αυτό και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τοποθέτησε για εκείνο το διήμερο, νωρίτερα από το συνηθισμένο δηλαδή, το Πανελλήνιο της μεγάλης κατηγορίας.

Τον Φεβρουάριο (6 και 7), υπάρχει το Τοπ 16 της Ευρώπης στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου ενδεχομένως να είναι στις συμμετοχές ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Από τις 10 έως τις 14, προγραμματίστηκε το Continental Olympic Qualification στη Μόσχα. Αφορά στο απλό, αφού το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του ομαδικού πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην Πορτογαλία. Φυσικά, θα υπάρχει ελληνική παρουσία στη ρωσική πρωτεύουσα σε άνδρες και γυναίκες.

Στο Europe Cup, αν οι Σάρισες προκριθούν στη δεύτερη φάση, θα ξαναπαίξουν από τις 2 έως τις 6 Απριλίου.

Το εξ αναβολής Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού του 2020 έχει κανονιστεί πλέον για τη βδομάδα από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου στο Μπουσάν της Κορέας.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του 2020, που, επίσης, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, ορίστηκε για το διάστημα 21 με 27 Ιουνίου. Η τελική φάση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού 2021 είναι να γίνει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, που ακυρώθηκε για το 2020, μένει στο Ζάγκρεμπ και προγραμματίστηκε για τις μέρες 8 με 19 Ιουλίου.

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αθλητών μέχρι 21 ετών, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νικητής του 2019,Γιάννης Σγουρόπουλος, έχουν δοθεί δύο εναλλακτικές ημερομηνίες. Είτε 10-14 Νοεμβρίου, είτε 17-20 Νοεμβρίου, με τόπο διεξαγωγής το Σπα στο Βέλγιο.

Φυσικά, το καλεντάρι έχει ημερομηνίες και για κάποια διεθνή τουρνουά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube