Ξεχωρίζει ως είδηση ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών πινγκ πονγκ, που ήταν να γίνει τον περασμένο μήνα στη Βαρσοβία και αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2021. Το σχετικό αίτημα έκαναν οι Πολωνοί διοργανωτές.

Οι διοικούντες της ETTU το εξέτασαν και ενέκριναν το προτεινόμενο χρονικό διάστημα από τις 21 έως 27 Ιουνίου. Επίσης, προχωρά η απόφαση να γίνουν σε δύο κεντρικά γυμναστήρια τον Δεκέμβριο, σαν «bubbleevents», οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι θα οργανώσουν κανονικά τον ίδιο μήνα τους ομίλους του Europe Cup οι ομάδες που είχαν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα πριν από τη νέα έξαρση της υγειονομικής κρίσης.

Μεταξύ αυτών είναι, ως γνωστόν, και οι Σάρισες Φλώρινας για το Europe Cup γυναικών.

Στη συνεδρίαση της ETTU τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνεχάρησαν τους προέδρους των διαφόρων Επιτροπών για το διορισμό τους και ενημερώθηκαν για τα σχέδια και τις προτάσεις τους για το έργο, που είναι να επιτελέσουν κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Στο μίτινγκ του Νοεμβρίου είναι να εγκριθούν τα προγράμματα όλων των προέδρων των επιτροπών. Ο Λεβίτιν, επίσης, ευχαρίστησε τη γερμανική ομοσπονδία του αθλήματος για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Top 10 Νέων πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο με όλα τα μέτρα προστασίας.

Για τα πιο ουσιαστικά τώρα, το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει:

«Μετά την απόφαση να διεξαχθεί το Τσάμπιονς Λιγκ 2020-2021 σαν «bubble» αγώνες τον Δεκέμβριο σε δύο κεντρικούς χώρους, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε παρουσιάσεις από τους διοργανωτές τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Σε Γερμανία και Αυστρία αντίστοιχα είναι να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις και στα μέλη της ETTU μίλησαν ο Αντρέας Πράους από την Μπορούσια Ντίσελντορφ και ο Ρόμπερτ Ρένερ από τη Λιντς.

Ακόμη, το ΔΣ ενημερώθηκε για τα νεότερα αναφορικά με τους αγώνες της πρώτης φάσης του Europe Cup, που ορίστηκαν για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2020. Έχουν επιβεβαιωθεί οι «οικοδεσπότες» για τα έξι γκρουπ σε άνδρες και γυναίκες και είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους οικοδεσπότες των υπόλοιπων δύο γκρουπ

Το ΔΣ εξέτασε το αίτημα της Πολωνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης να μπουν οι ημερομηνίες από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2021 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020, που αναβλήθηκε τον περασμένο μήνα λόγω της πανδημίας Covid και ενέκρινε τις προτεινόμενες ημερομηνίες.

Στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης ένα θέμα συζήτησης θ’ αφορά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2021. Ήταν ν’ αρχίσουν στις 13 Οκτωβρίου κι, επίσης, αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας. Υπάρχει πρόταση για τα γκρουπ του επιπέδου Α να παιχτούν με το σύστημα «ένας προς όλους» σε έναν τόπο ανά όμιλο τον Ιανουάριο του 2021. Θα εξεταστούν, επίσης, πρόσθετες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της προστασίας από τον Covid-19».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube