Οι δύο τενίστριες ανακοίνωσαν την απόφασή τους, μέσω των social media που διαθέτουν, δικαιολογώντας τη στην πανδημία και στη νέα έξαρση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

«Το σκέφτηκα διεξοδικά και αποφάσισα να μην αγωνιστώ στο US Open το 2020. Θέλω να ευχαριστήσω τη USTA και τη WTA, που δίνουν στις παίκτριες την ευκαιρία να παίξουν και στους φιλάθλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το σπουδαίο τουρνουά.
Καταλαβαίνω και σέβομαι όλη την προσπάθεια που γίνεται για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αλλά ακόμα δε νιώθω άνετα με το να ταξιδέψω στις ΗΠΑ, βάζοντας τον εαυτό μου και την ομάδα μου σε μεγάλο κίνδυνο», τόνισε το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ για το Σινσινάτι και το US Open. Η κατάσταση γύρω από τον Covid-19 είναι ακόμα ανησυχητική και η υγεία όλων είναι προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός μας είπε χτες πως θα πρέπει να μείνουμε σε καραντίνα για 14 μέρες αν πάμε στις ΗΠΑ.

Φυσικά, θα το σεβόμουν αυτό, αλλά θα είχα πρόβλημα με την προετοιμασία μου για τα αγαπημένα μου χωμάτινα τουρνουά στη Ρώμη και στο Παρίσι. Ελπίζω η κατάσταση να καλυτερεύσει και εύχομαι σε όλους υγεία», τόνισε, από την πλευρά της, το Νο 7 της WTA.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube