Κώστας Νικολακόπουλος

Η τριάδα των χαφ του Μεντιλίμπαρ στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα για τη μάχη του κέντρου στον Ολυμπιακό, με τους πέντε υποψήφιους.

ΑΡΚΕΤΟΙ είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μεντιλίμπαρ πρόβαρε στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία την τριάδα των χαφ που θα βάλει και εναντίον της Άστον Βίλα: Με Έσε, Όρτα και μπροστά τους τον Τσικίνιο.

ΑΛΛΟΙ έχουν την άποψη ότι ο Βάσκος θα παίξει με την τριάδα Ιμπόρα, Έσε και Τσικίνιο, χωρίς να αποκλείουν και τον Γιόβετιτς, υπενθυμίζοντας ότι την Κυριακή δεν είχε καν στην 20άδα του αγώνα της Λαμίας τους Ιμπόρα, Γιόβετιτς, προφανώς για να τους δώσει ανάσες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, έτσι όπως βλέπω τον Βάσκο να προβληματίζεται εσχάτως για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Ούτε καν την τριάδα Ιμπόρα, Τσικίνιο, Γιόβετιτς ή Όρτα. Με το σκεπτικό ότι ο Έσε δεν είναι στα καλύτερα του.

Ολυμπιακός: Η τριάδα των χαφ του Μεντιλίμπαρ με Άστον Βίλα

ΕΙΝΑΙ δε και κάτι άλλο. Μέχρι τώρα, από αυτό που έχουμε δει, ο Ιμπόρα με τον Έσε δεν δείχνουν το πιο ταιριαστό δίδυμο. Αύριο μπορεί να βγάλουν μάτια μαζί -εγώ καταγράφω την μέχρι στιγμής εικόνα. Ίσως να έχει να κάνει με τη θέση τους: Και οι δύο είναι καθαροί αμυντικοί χαφ και συνήθως στα κεντρικά δίδυμα των χαφ, πιο αλληλοσυμπληρωματικό είναι ο ένας να παίζει εξάρι και ο άλλος οκτάρι.

ΤΕΛΟΣ πάντων, να δούμε τι θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ, που μοιάζει περισσότερο στο να εστιάζει εσχάτως στον Ιμπόρα κόφτη, στον Τσικίνιο δεκάρι και ενδιάμεσα τους, άλλοτε τον Έσε και άλλοτε τον Όρτα-ο Γιόβετιτς σαν να έχει χάσει λίγο έδαφος.

Ολυμπιακός: Η τριάδα των χαφ του Μεντιλίμπαρ με Άστον Βίλα

ΕΑΝ, πάντως, κρίνουμε από τη διαπίστωση ότι η Λιλ έβαλε δύο γκολ με κεφαλιές από κόρνερ και έχασε με τον ίδιο τρόπο άλλες τρεις-τέσσερις καθαρές ευκαιρίες στα δύο παιχνίδια της με την Άστον Βίλα στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, φαντάζει φαβορί για την ενδεκάδα ο Ιμπόρα, που είχε κεφαλιές στο δοκάρι και με τη Φενέρμπαχτσε και με τον Άρη…

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ με τον δίμετρο Ισπανό και τον δίμετρο Κάρμο, ο Ολυμπιακός γίνεται πιο δυνατός στις στατικές φάσεις. Να θυμίσω ότι στο ένα παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε ο Πορτογάλος στόπερ είχε πάρει όλες τις κεφαλιές στα κόρνερ του Φορτούνη, αλλά δεν είχε βρει δίκτυα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x