Ελλάδα

Λαρεντζάκης: «Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό - Φοβερό αυτό που έχει καταφέρει ο Μπαρτζώκας»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στη NOVA για την πορεία του Ολυμπιακού, τη δική του παρουσία στους «ερυθρόλευκους», τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το Final Four του Βερολίνου.

Σε ρυθμούς Final Four κινούνται άπαντες στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να πετά για Βερολίνο την Τετάρτη (22/05) και να παίζει τον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή (24/05, 22:00).

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στην κάμερα της NOVA για την πορεία των «ερυθρολεύκων», τη δική του παρουσία στην ομάδα, τη δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και τα όσα θα χρειαστούν για να έρθει η πρόκριση επί των Μαδριλένων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σχεδόν κάθε χρόνο στους ‘4”. Έχει πολύ εμπειρία από Final Four, το νιώσαμε κι εμείς πέρσι. Έχουμε πλέον κι εμείς μια εμπειρία παραπάνω και στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό. Και στα δύο παιχνίδια φέτος με την Ρεάλ είχαμε απουσίες, όταν ήμασταν υγιείς στο γήπεδο στον δεύτερο γύρο παίξαμε πολύ καλύτερα και θεωρώ ότι δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε και ποιες είναι οι δυνατότητές μας.

Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του παίκτη, είναι διαφορετική ή πίεση και πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος. Σίγουρα βοήθησαν οι προσθήκες μέσα στη σεζόν, ειδικά του Ράιτ. Ο κόουτς ξέρει να προσαρμόζει την ομάδα ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Ποτέ δεν έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Δεν υπάρχει κανένα βάρος. Σίγουρα υπάρχει το περσινό παιχνίδι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Υπήρχε μια αισιοδοξία πριν το ματς με την Μπαρτσελόνα. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στον ορισμό της ομάδας. Μετά το τέταρτο παιχνίδι, που κερδίσαμε με σχεδόν 40 πόντους πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Γύρισε και ο Κώστας που προσφέρει τόσα πολλά σε αυτή την ομάδα που δεν φαίνονται στην στατιστική και μας ώθησε στην νίκη και στην πρόκριση.

Ο Ράιτ είναι ένα παιδί με κίνητρο, τρομερά αθλητικά προσόντα και φοβερή επαφή με το καλάθι. Όσο είναι στον Ολυμπιακό θα βελτιώνεται καθημερινά, μαζί με τον γυμναστή μας τον Αντρέα Γκατζούλη. Ο Πετρούσεφ είναι κορυφαίο ταλέντο, από τους κορυφαίους στην θέση του στην Ευρώπη. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει.

Έβλεπα τον Κώστα ακόμα κι όταν δεν ήμουν στον Ολυμπιακό. Έβλεπα ότι μου ταίριαζε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αυτό είναι το φοβερό που έχει κάνει ο κόουτς. Σε κάθε παιχνίδι ο ένας παίζει για τον άλλον. Πάντα κάποιος βγαίνει μπροστά και καλύπτει αυτόν που λείπει. Όσο δύσκολο είναι να παίξεις για τον Ολυμπιακό, τόσο εύκολο είναι να παίξεις άπαξ και ενταχθείς στον οργανισμό και στον τρόπο λειτουργίας του. Πάντα ήθελα να παίξω και να καθιερωθώ σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να πάω Βερολίνο ώστε να μπορέσω να ετοιμαστώ και να μπω στη ρουτίνα του Final Four.

Μέσα στην καθημερινότητα ο κόουτς είναι πολύ πιο ήρεμος. Αν το δεις από την δική του πλευρά είναι τεράστια η πίεση και λογικά να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. η προπονητική του κλάση είναι αδιαμφισβήτητη και σωστά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Γενικά έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση και δεν του αρέσει να μιλάμε και να τον εκθειάζουμε.

Αυτή είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, ότι υπάρχει ένα σύνολο ετοιμοπόλεμων παικτών που ο κόουτς τους ετοιμάζει με τον τρόπο που πρέπει. Μερικές φορές το απλό μπάσκετ είναι και το πιο δύσκολο. Ο παράγοντας τύχη δεν υπάρχει και τόσο στη ζωή μου. Μπορείς να παίξεις με τις πιθανότητες. Ελπίζω φέτος να μην επαναληφθούν αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι πρόεδροι είναι το Α και Ω στην ομάδα. Ο χαρακτήρας τους είναι αυτό που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Αυτή η ταπεινότητα, το οικογενειακό κλίμα και η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι ξεχωριστά. Αν θυμάμαι καλά ο πρώτος γύρος έκλεισε με 1-2 ήττες κάτω από την περσινή χρονιά. Σίγουρα δεν ήμασταν τόσο κυριαρχικοί από ότι πέρσι, αλλά δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Ο κόουτς δεν θα “αδειάσει” κανέναν παίκτη, ούτε σε προσωπικό ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα καλύψει τον παίκτη κι αυτό είναι κάτι όλοι σέβονται κι εκτιμάνε.

Είναι πολύ όμορφη η στήριξη του κόσμου. Μας δίνει κίνητρο και δύναμη, μακάρι να έρθουν όσο περισσότεροι γίνεται. Κι εγώ θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κοιτάω τόσο μακριά. Αν σκεφτώ πόσο δεμένος είμαι με τον Γιώργο, οπότε είναι πολύ τιμητικό να μου λένε ότι μοιάζουμε. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four. Πρώτα είναι το παιχνίδι με την Ρεάλ και μετά ο τελικός. Αυτό πρεσβεύουμε τόσα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια πάντα βλέπαμε την επόμενη μέρα, το επόμενο παιχνίδι. Για αυτό πάμε ψηλά τόσα χρόνια, γιατί πρέπει να ξεχνάμε ό,τι γίνεται στο προηγούμενο ματς.

Θα κλείδωνα τον Καμπάτσο. Θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω της Ρεάλ φέτος. Δίνει τον ρυθμό του παιχνιδιού της. Το παιχνίδι θα είναι κοντά. Η ενέργεια και η άμυνα θα παίξουν τον ρόλο τους. Αν παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε το τελευταίο καιρό και βρούμε ρυθμό στην άμυνα, μπορούμε να νικήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x