Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός ιστορικά ποτέ δεν είχε ξανακάνει στη Λεωφόρο 2-2 από 0-2!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την ιστορικότητα του χθεσινού ντέρμπι του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο!

· Ο Ολυμπιακός κατά τη φετινή σεζόν είχε υποστεί ήδη τεράστια ζημιά από τον Παναθηναϊκό, που έδειχνε να παίρνει την εκδίκηση του για την περσινή απώλεια του πρωταθλήματος, από την ήττα του (0-1) στο Καραϊσκάκη την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν.

· Κατ΄ αρχάς του πήρε το τρίποντο στα χαρτιά (3-0) στο πρώτο φετινό τους παιχνίδι, στο Φάληρο, όταν υπήρξε διακοπή με το σκορ 1-1 από την κροτίδα, με τα γνωστά επακόλουθα με Χουάνκαρ κ.α. Στη συνέχεια, τον απέκλεισε από το Κύπελλο στα πέναλτι. Και τέλος, τον κέρδισε και στα άλλα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, με συνολικό σκορ 1-5 (0-2 στη Λεωφόρο κι 1-3 στο Καραϊσκάκη).

· Χθες, φαίνονταν ότι όλο αυτό το σοκαριστικό για τον Ολυμπιακό σερί θα συνεχίζονταν, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-0 στο 59ο λεπτό! Παρότι πλέον στον πάγκο του δεν είχε ούτε τον Γιοβάνοβιτς, που ήταν μέχρι τα μισά της σεζόν, ούτε τον Τερίμ που τον αντικατέστησε, αλλά τον Κόντη σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή. Όλα έδειχναν ότι τα καταστροφικά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα της φετινής σεζόν στα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό θα συνεχίζονταν έως την τελευταία ημέρα της σεζόν!

· Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε μία επική αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», με το…σάλπισμα του Ποντένσε. Μία αντεπίθεση διάρκειας μόλις 14 λεπτών (!), στα οποία πρόλαβαν και είχαν δοκάρι με τον Ποντένσε, ευκαιρία με τον Ποντένσε, απίστευτο γκολ με τον Ποντένσε, ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί και δεύτερο έξοχο γκολ με τον Γιόβετιτς! Ένα σφυροκόπημα φοβερό, με πέντε φάσεις μέσα σε 14 λεπτά! Και μετά το 2-2 κι άλλη ευκαιρία, μέσα σε ένα δίλεπτο, με τον Ζέλσον!

Ολυμπιακός: Ιστορικά ποτέ δεν είχε ξανακάνει στη Λεωφόρο 2-2 από 0-2!

· Ξέρετε, αυτό το 2-2 έχει και ιστορική σημασία για τον Ολυμπιακό, τεράστια σημασία! Δεν είναι μικρό πράγμα, το αντίθετο, αποτελεί τρομακτική επιτυχία, κάτω από τη συνθήκη στην οποία διαμορφώθηκε, δηλαδή με το σκορ 2-0 υπέρ των «πράσινων». Ποτέ στο παρελθόν ο Ολυμπιακός δεν το έχει ξανακάνει αυτό το πράγμα στη Λεωφόρο! Να χάνει με δύο γκολ διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τελικά να βρίσκει τον τρόπο και να ισοφαρίζει. Ποτέ!

· Μπορεί στο ΟΑΚΑ το Δεκέμβριο του 1998, ο ΠΑΟ ως γηπεδούχος να είχε προηγηθεί με 2-0 κι ο Ολυμπιακός να είχε κάνει μυθική ανατροπή (2-4) σε αγώνα πρωταθλήματος, με κερασάκι στην τούρτα ένα γκολ του Καραπιάλη παρόμοιο με το χθεσινό του Ποντένσε (λόμπα με φάλτσα)…Μπορεί ξανά στο ΟΚΑ τον Απρίλιο του 1990, ο ΠΑΟ ως γηπεδούχος να είχε προηγηθεί με 2-0 και 3-1 κι ο Ολυμπιακός να είχε ισοφαρίσει σε 3-3 στην παράταση παίρνοντας την πρόκριση στο Κύπελλο…

· Μέσα στη Λεωφόρο, όμως, στην παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού, ποτέ ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει τέτοιο πράγμα: να χάνει με δύο γκολ διαφορά και να το φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του, παίρνοντας μία ισοπαλία 2-2, που ήταν σαν δική του νίκη και σαν ήττα του Παναθηναϊκού, καθώς ο ίδιος εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο αντίπαλος του όχι και πρέπει να κερδίσει τον Άρη στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου στο Βόλο.

Ολυμπιακός: Ιστορικά ποτέ δεν είχε ξανακάνει στη Λεωφόρο 2-2 από 0-2!

· Ένα αποτέλεσμα, αυτό το 2-2, που θα μετρήσει καταλυτικά, εάν αφενός μεν ο ΠΑΟ χάσει στον τελικό του Κυπέλλου από τον Άρη, αφετέρου δε χάσει κι ο Ολυμπιακός (φτου φτου φτου μακριά από μας) στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ από τη Φιορεντίνα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα σημαίνει ότι ο ΠΑΟ από αυτό το 2-2 έμεινε εκτός Ευρώπης, ο δε Ολυμπιακός με αυτό το 2-2 έσωσε τη δική του παρουσία στην Ευρώπη (και) την επόμενη σεζόν, μέσα από το Κόνφερενς Λιγκ.

· Μία ισοπαλία σαν νίκη αν μη τι άλλο με κατάθεση όχι μόνο προσωπικότητας και ποιότητας, αλλά και κατάθεση ψυχής και πνεύματος. Με τον Ολυμπιακό να τρώει το πρώτο γκολ από πέναλτι στο 45+5 του α΄ ημιχρόνου και να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ποντένσε στο 89’, με το παιχνίδι να λήγει στο 110’…

· Και τέλος πάντων, μία ισοπαλία γλυκιά, που απαλύνει έστω σε ένα μικρό βαθμό τις κακές εντυπώσεις από το δεδομένο σύμφωνα με το οποίο στα 14 τελευταία ντέρμπι των δύο αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός έχει κάνει μόλις μία νίκη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x