Stoiximan Super League

Ο οιωνός που «δείχνει» τίτλο για τον ΠΑΟΚ

Σημαντική είναι η σημερινή ημερομηνία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, για τρίτη φορά στο πλαίσιο των playoffs της Stoiximan Super League.

Με «τελικό» μοιάζει για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό το αποψινό μεταξύ τους ντέρμπι, για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι Θεσσαλονικείς, όπως και οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν πάση θυσία τη νίκη, με την οποία θα συνεχίσουν να έχουν μαθηματικές πιθανότητες για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Υπάρχει, βέβαια, η παράμετρος πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει, πέρα από νίκη του στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός), να μην κερδίσει η ΑΕΚ στο επόμενο ντέρμπι με τους Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη για να μπορέσει να μείνει ζωντανός στο κόλπο του τίτλο.

Το αποψινό ντέρμπι διεξάγεται σε μία σημαντική για τους «ασπρόμαυρους» ημερομηνία, αφού στις 12 Μαΐου 2001 είχαν επικρατήσει με 4-2 του Ολυμπιακού και είχαν κατακτήσει το Κύπελλο μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο τίτλος ήταν ο πρώτος για τον σύλλογο, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, μετά το πρωτάθλημα του 1985.



Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί δύο φορές τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τα playoffs και η κάθε μία μετράει από μία νίκη. Το 2010 ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Φάληρο με 1-0 με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς και έντεκα χρόνια μετά, για τη σεζόν 2020/21, η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει και εκείνη με σκορ 1-0 με σκόρερ τον Γιώργο Μασούρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x