Stoiximan Super League

Ανοικτό για Ντελγκάδο, Κυργιάκο

Υπαρκτό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σωτήρη Κυργιάκο και τον Σέζαρ Ντελγκάδο, όπως επιβεβαίωσε ο Πέτρος Κόκκαλης. «Μετά το ματς με τη Λάτσιο θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής», είπε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ για τον πρώτο. «Αν απαιτούνται λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ, το συζητάμε για Ντελγκάδο», πρόσθεσε, ενώ παραδέχτηκε ότι στο στόχαστρο είναι και οι Κρζίνοβεκ, Ντομοφτσίσκι και Κλέιτον, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Σε επαφές με εταιρείες για την αύξηση της χωρητικότητας του «Καραϊσκάκη», έστω και κατά μερικές χιλιάδες θέσεις, βρίσκεται η ΠΑΕ. Επιστρέφουν οι διεθνείς και εντείνεται η προετοιμασία εν όψει Βέροιας. Εκτός ο Ραούλ Μπράβο, δύσκολα θα προλάβει και τη Λάτσιο. Επιπλέον πήραν για το ματς της Ρώμης οι πρωταθλητές.

Υπαρκτό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σωτήρη Κυργιάκο και τον Σέζαρ Ντελγκάδο, όπως επιβεβαίωσε ο Πέτρος Κόκκαλης. «Μετά το ματς με τη Λάτσιο θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής», είπε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ για τον πρώτο. «Αν απαιτούνται λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ, το συζητάμε για Ντελγκάδο», πρόσθεσε, ενώ παραδέχτηκε ότι στο στόχαστρο είναι και οι Κρζίνοβεκ, Ντομοφτσίσκι και Κλέιτον, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Σε επαφές με εταιρείες για την αύξηση της χωρητικότητας του «Καραϊσκάκη», έστω και κατά μερικές χιλιάδες θέσεις, βρίσκεται η ΠΑΕ. Επιστρέφουν οι διεθνείς και εντείνεται η προετοιμασία εν όψει Βέροιας. Εκτός ο Ραούλ Μπράβο, δύσκολα θα προλάβει και τη Λάτσιο. Επιπλέον 550 εισιτήρια πήραν για το ματς της Ρώμης οι πρωταθλητές.

Γεύμα με αποκαλύψεις

Πολλές ειδήσεις για τα μεταγραφικά πλάνα του Ολυμπιακού έβγαλε το γεύμα που παρέθεσε ο Πέτρος Κόκκαλης στους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «ερυθρολεύκων». Η κυριότερη είδηση είναι πως το ενδιαφέρον για τον Σωτήρη Κυργιάκο παραμένει «ζωντανό». «Θα δούμε τι θα γίνει, υπάρχει καιρός μέχρι τον Γενάρη. Μετά το ματς με τη Λάτσιο θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής», είπε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, ενώ σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται από τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου λόγω του… παρελθόντος του διεθνούς άσου (που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι), απάντησε: «Στον Ολυμπιακό όλα τα εξετάζουμε».

Περί Ντελγκάδο

Φυσικά, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μη φτάσει και στον μεταγραφικό καημό των φίλων της ομάδας, Σέζαρ Ντελγκάδο. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εμείς ξέρουμε ότι για τη μεταγραφή του Ντελγκάδο απαιτούνται 4 εκατ. ευρώ. Αν η τιμή είναι μικρότερη, τότε θα δούμε. Πρόκειται, πάντως, για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης, τη στιγμή που οι μνηστήρες για τον παίκτη φαίνεται να αυξάνονται καθημερινά, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο το έργο της απόκτησης του Αργεντινού φορ.

Ενδιαφέρον για τους τρεις

Παράλληλα, ο Πέτρος Κόκκαλης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ομάδας του και για τους Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ, Βαλερί Ντομοφτσίσκι και Σίλβα Κλέιτον. «Είναι παίκτες που μας αρέσουν. Ο Ίλια Ίβιτς έχει αναλάβει τις υποθέσεις. Θα δούμε. Πρώτα υπάρχει η Λάτσιο και μετά θα ασχοληθούμε με τα θέματα αυτά», τόνισε, ενώ φάνηκε να δίνει προβάδισμα στον πρώτο. «Ο Πολωνός φαντάζει καλή περίπτωση», είπε.

Σε ό,τι αφορά στον Ντομοφτσίσκι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλγαρία, ο Ολυμπιακός έστειλε τελεσίγραφο στη Λέφσκι Σόφιας για να τον ενημερώσει έως το τέλος της εβδομάδας για το ποια είναι η τιμή του 21χρονου φορ. Η Νιούκαστλ φέρεται να έχει προβάδισμα για την απόκτηση του αριστεροπόδαρου επιθετικού, ωστόσο αν ο Ολυμπιακός κινηθεί γρήγορα, μπορεί να καταφέρει να κάνει δικό του τον Βούλγαρο άσο. Για την απόκτηση του ταλαντούχου άσου απαιτείται 1,5-2,5 εκατ. ευρώ.

Ανανεώσεις μετά τη Λάτσιο

Το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι οι Νικοπολίδης, Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου, ενώ θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Αρτσούμπι. Σύμφωνα με τον Πέτρο Κόκκαλη, αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν την ομάδα όταν περάσει το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Λάτσιο. Οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις είναι διαφορετικές, αφού για τους δύο πρώτους (ειδικά για τον Νικοπολίδη) τίθεται θέμα αποχώρησης από την ενεργό δράση, αν και η επιθυμία της ομάδας να συνεχίσουν είναι δεδομένη. Η θέση του Κωνσταντίνου είναι εξαιρετικά επισφαλής, ενώ ο Αρτσούμπι θα πρέπει να βελτιωθεί θεαματικά για να δαπανηθεί το πολύ υψηλό ποσό που απαιτείται για την αγορά του.

Επιτέλους… πλήρης

Την επιστροφή των διεθνών Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου, Ζεβλάκοφ, Κωνσταντίνου, Μήτρογλου και Παναγόπουλου περιμένει σήμερα ο Τάκης Λεμονής για να καταστρώσει τα τελικά του πλάνα εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου απέναντι στη Βέροια, για την ένατη αγωνιστική. Ο 47χρονος τεχνικός υπολογίζει για τον συγκεκριμένο αγώνα τον Παρασκευά Άντζα, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά, αλλά είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει βασικός (πάντως, έστω και ως αλλαγή, θα πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής). Το πιθανότερο είναι πως ο Τοροσίδης-που ξεπέρασε την ίωση που είχε-θα παίξει ως δεύτερο στόπερ (με Άντζα ή Ζεβλάκοφ για παρτενέρ), ο Πάντος και ο Ντομί (που επιστρέφει μετά από περίπου δύο μήνες) θα καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας, στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Γκαλέτι, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς και στην επίθεση οι Κοβάσεβιτς και Λούα Λούα.

Εκτός πλάνων πέραν του τραυματία Ζούλιο Σέζαρ είναι και ο Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αμυντικός υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία, που έδειξε κάποια ευρήματα από προηγούμενη κάκωση (αιμάτωμα στη γάμπα). Η κατάσταση του παίκτη δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει το ματς με τη Λάτσιο την ερχόμενη Τετάρτη.

«Μεγαλώνει» το σπίτι του

Σε επαφές με εταιρείες για την αύξηση της χωρητικότητας του «Καραϊσκάκη», έστω και κατά μερικές χιλιάδες θέσεις, βρίσκεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο συντελεστής κάλυψης που δίνεται για την αξιοποίηση της έκτασης του γηπέδου και την εκμετάλλευση των χώρων του θα αυξηθεί, ως συνέπεια της αντίστοιχης αύξησης που θα γίνει στον Βοτανικό για λογαριασμό του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ο συντελεστής αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους δύο μήνες και θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του συλλόγου να αυξήσουν κατά περίπου 3.000 θέσεις (χαμηλώνοντας τον αγωνιστικό χώρο) τις θέσεις του γηπέδου. Παράλληλα, γίνονται σχέδια για την εμπορική εκμετάλλευση των υπολοίπων χώρων στον περιβάλλοντα του γηπέδου με την κατασκευή συγκροτήματος με κινηματογραφικές αίθουσες.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x