Stoiximan Super League

Τζόρτζεβιτς: «Δεν θα σημάνει καταστροφή πιθανή ισοπαλία με Λάτσιο»

Την άποψή του πως πιθανή ισοπαλία στο ερχόμενο εκτός έδρας ματς με τη Λάτσιο δεν θα δώσει τέλος στο "όνειρο" πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Uefa Magazine», ο αρχηγός του Ολυμπιακού «σκιαγράφησε» την ομάδα της Ρώμης, έδωσε το σύνθημα νίκης μέσα στο Ολίμπικο, σχολίασε την κακή εικόνα της ομάδας του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του, τονίζοντας μεταξύ άλλών πως… «Δεν θα θέσω ημερομηνία λήξης στον εαυτό μου»..

Την άποψή του πως πιθανή ισοπαλία στο ερχόμενο εκτός έδρας ματς με τη Λάτσιο δεν θα δώσει τέλος στο "όνειρο" πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Uefa Magazine», ο αρχηγός του Ολυμπιακού «σκιαγράφησε» την ομάδα της Ρώμης, έδωσε το σύνθημα νίκης μέσα στο Ολίμπικο, σχολίασε την κακή εικόνα της ομάδας του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του, τονίζοντας μεταξύ άλλών πως… «Δεν θα θέσω ημερομηνία λήξης στον εαυτό μου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόλε:

Για τον αγώνα με τη Λάτσιο:

“Είμαστε έτοιμοι. Η διακοπή για τα προκριματικά του Euro δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, αφού επέστρεψαν οι πολλοί τραυματίες που είχαμε. Η Λάτσιο είναι πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη και όχι στην τεχνική. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κλείσουμε τους χώρους προς την άμυνά μας και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας για να σκοράρουμε»

Για τον στόχο στο συγκεκριμένο ματς:

«Δεν μπορείς να βασιστείς σε σχέδια πριν τον αγώνα, καθώς κατά τη διάρκειά του υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, που μπορούν να διαμορφώσουν την εικόνα του. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή, να αποκτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Στόχος μας είναι οι 3 βαθμοί. Μια ισοπαλία δεν θα σημάνει την καταστροφή, αλλά δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, καθώς όποια ομάδα κατέβει στο γήπεδο για το Χ, συνήθως χάνει. Αν πιάσουμε απόδοση ανάλογη της Βρέμης και της Μαδρίτης δεν φοβόμαστε τίποτα. Θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την απόδοση του:

«Δεν αισθάνομαι κάτι διαφορετικό ως αρχηγός, αγωνίζομαι κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Παίζω στην ομάδα πολλά χρόνια και είμαι πανευτυχής που έχω κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα με εξαίρεση αυτό του 2004. Είναι πολύ ικανοποιητικό επίτευγμα, τόσο προσωπικό, όσο και συλλογικό και δεν θέλω να τελειώσει πριν σταματήσω την καριέρα μου»

Για το τι λείπει από την καριέρα του:

«Θα ήθελα να είχαμε καταφέρει περισσότερα πράγματα στο Champions League. Η ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω τα προηγούμενα 11 χρόνια. Κατά καιρούς μου έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένα περιστατικά και στεναχωριέμαι, αφού πολλές φορές η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δεν μας πήγαιναν τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι αξίζαμε παραπάνω από μια φορά να περάσουμε στα προημιτελικά του θεσμού στα 11 χρόνια που μετέχουμε στη διοργάνωση».

Για την πιο απογοητευτική στιγμή του στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Θα αναφέρω δύο. Μια το 1999, όταν πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την Γιουβέντους δεχτήκαμε την ισοφάριση από τον Κόντε και ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να περιγράψω πως ένιωσα εκείνο το βράδυ. Η άλλη ήταν το 2005, όταν χάσαμε στο Ανφιλντ από το γκολ του Τζέραρντ στο φινάλε. Ομως θεωρώ ότι τότε ήταν γραφτό για την Λίβερπουλ να λάμψει. Πήγε στον τελικό έχανε 3-0 από την Μίλαν και τελικά πήρε το Κύπελλο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η τύχη παίζει πάντα μεγάλο ρόλο».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί:

«Δεν το σκέφτομαι, εφόσον είμαι υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα αφήσω το σώμα μου να αποφασίσει πότε θα αποσυρθώ. Δεν θα θέσω ημερομηνία λήξης στον εαυτό μου».

Για τους λόγους της φετινής κακής πορείας στο πρωτάθλημα:

«Δεν είμαστε κουρασμένοι, ούτε το χρησιμοποιούμε ως πρόφαση, αφού όλες οι ομάδες που μετέχουν στο Champions League έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα. Απλά πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να παλεύουμε περισσότερο στα εκτός έδρας ματς. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα καιρός για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Θα επιστρέψουμε εκεί που μας αξίζει. Στην κορυφή».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x