Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ήταν αυτός που με ένα πανέμορφο γκολ, ξελάσπωσε τον μέτριο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, Ολυμπιακό, που επικράτησε με το ζόρι της Βέροιας με 1-0. Οι πρωταθλητές πήραν αυτό που ήθελαν, ωστόσο με την απόδοσή τους, δεν έπεισαν εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με την Λάτσιο. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνεψαν ουκ ολίγες φορές από τους φιλοξενούμενους, που αν δεν υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν αποκομίσει κάτι καλύτερο. Και πάλι από τους κορυφαίους για την ομάδα του ο Τάσος Πάντος. Στο «μικροσκόπιο» ο Ολυμπιακός. Λεμονής: «Το μυαλό μας ήταν στην Ρώμη».
Το παιχνίδι
Το ταμπούρωμα της Βέροιας στην αρχή του αγώνα δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βρει τους διαδρόμους και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Μοναδικές εξαιρέσεις, ήταν η αδύναμη κεφαλιά του Πατσατζόγλου και ο Λούα Λούα, που είχε κέφια και συνεχώς δημιουργούσε κινδύνους μέσα και έξω από την περιοχή, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, προτίμησαν να περιμένουν το λάθος από τον αντίπαλο και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ με τον Ερέρα(25’), ο Νικοπολίδης όμως είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Αργεντινό.
Τα πολλά λάθη των ποδοσφαιριστών του Τάκη Λεμονή κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και το γεγονός πως οι παίκτες δεν έδειχναν και τόσο συγκεντρωμένοι, έφεραν σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους, ευτυχώς όμως για τους Πειραιώτες, τα αρκετά αμυντικά κενά, έμειναν ανεκμετάλλευτα.
Τελικά οι γηπεδούχοι, πήγαν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι στο σκορ, χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ(36') του Κοβάσεβιτς. Ο Λούα Λούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σέρβος επιθετικός με εκπληκτικό πλασέ στη κίνηση, έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά, ανέβηκαν πιο ψηλά, δεν έβρισκαν όμως με τίποτα τις λύσεις για να φτάσουν κοντά στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν με σβηστές τις μηχανές, κάτι που στη συνέχεια λίγο έλειψε να τους στοιχίσει.
Τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής συνεχίστηκαν και η Βέροια σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να πανηγυρίσει την ισοφάριση, ο Κριβόκαπιτς όμως, μία (68’) με σουτ μέσα από την περιοχή και μία(71’)κεφαλιά, σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα.
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, ο Ολυμπιακός κυνήγησε το δεύτερο γκολ, ο Λούα Λούα όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, με την Βέροια να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να φτάσει και πάλι κοντά στην αντίπαλη εστία.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς.
Βέροια:Τέρολ, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Φερέιρα, Τσιμπλίδης, Κόλτσος, Κριβοκάπιτς, Γκουανταλούπε, Στεφανίδης, Πετκάκης, Ερέρα
Διαιτητής: Κασναφέρης(Αθηνών)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






