Παλαιότερες

Πι Τζέι Μπράουν ίσον Μπόμπαν

SportDay

«Τι έγινε, ρε Τόλη; Τον πήραμε;». «Ποιον να πάρεις, ρε Γιώργο;». «Ετσι όπως είναι η ομάδα τώρα, η επιστροφή του Πι Τζέι Μπράουν είναι μονόδρομος. Αν έρθει αυτός, σε μία ώρα θα φύγουν 1.000 διαρκείας. Θα πέσει το Ελληνικό».
Ο Γιώργος Τζανίδης είναι από τους πιο πιστούς φίλους του Πανιωνίου. Οχι τώρα, ούτε εδώ και 10 χρόνια. Κοντεύει τα πενήντα του και από πιτσιρικάς με τα κοντά παντελονάκια ζούσε και ανέπνεε με την ιδέα του «ιστορικού». Σήμερα είναι ακόμη… χειρότερος. Οπως και οι υπόλοιποι της πλατείας. Η τρέλα τους για τον μεγάλο Πανιώνιο ξεπερνάει τα όρια. Οπως επίσης υπερβαίνει την απλή λογική η επιθυμία τους να ξαναδούν με τα κυανέρυθρα τον Πι Τζέι Μπράουν.

Αμούστακο παιδάκι ήταν ο Πι Τζέι όταν βγήκε από το Λουιζιάνα Τεκ και αμέσως ήρθε να παίξει στην Ευρώπη. Αρχικά είχε υπογράψει στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά γρήγορα έφυγε για λόγους, που δεν έγιναν γνωστοί. Ο Κώστας Μίσσας, τότε άμεσος συνεργάτης του Βλάντο Τζούροβιτς, δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει. Κατευθείαν τον έφερε στην…πλατεία και η μετέπειτα καριέρα του Αμερικανού στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου τον δικαίωσε 1.000%. Σήμερα στα 39 του ο αγαπητός Πι Τζέι δεν έχει ομάδα. Συνειδητά. Τον θέλουν αρκετοί από το ΝΒΑ, αλλά αυτός δεν έχει αποδεχθεί κάποια πρόταση. Ισως να θέλει να το «κόψει».

Η ουσία είναι ότι κανείς στον Πανιώνιο δεν τον ξεχνά. Η διοίκηση της ΚΑΕ δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με την περίπτωσή του. Το έχουν κάνει, όμως, ορισμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου. Από εκείνους που δεν έμαθαν το μπάσκετ από την τηλεόραση, από εκείνους που δεν πάνε για να βρίσουν τον… Θρύλο και τον Πειραιά, από εκείνους που έχουν το άθλημα μέσα στην καρδιά τους. Οι αθεόφοβοι, λοιπόν, του έστειλαν e-mail και του εξέφρασαν την επιθυμία τους να τον ξαναδούν στα κυανέρυθρα. Ολος ο κόσμος του Πανιωνίου το θέλει αυτό. Ο ένας λόγος είναι ότι πρόκειται για είδωλο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι ο Αμερικανός… Χριστοδούλου της πλατείας. Εκείνο, όμως, που κάνει τους Νεοσμυρνιούς να τον θέλουν ακόμη πιο πολύ είναι γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν τον αείμνηστο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

Αυτοί ήταν τη σεζόν 1992-1993 οι δύο ξένοι του Πανιωνίου, αυτοί έκαναν μέσα στο παρκέ πράματα και θάματα, που θα περάσουν ακόμα πολλά χρόνια για να ξεχαστούν. Ο Πι Τζέι -δεν θα το ξεχάσει κανείς- ξημεροβραδιαζόταν στο ΚΑΤ, δίπλα στον αγαπημένο του Μπόμπαν. Δεν τον ξέχασε ποτέ από τις ΗΠΑ όπου ήταν και μεγαλουργούσε στο ΝΒΑ. Αλλά και τον Μπράουν δεν τον ξεχνάει κανείς. Λέτε να κάνει κι αυτό το θαύμα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός; Δεν αποκλείεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τον φέρει, το κλειστό του Ελληνικού θα «πέσει» από τον κόσμο του Πανιωνίου και όχι μόνο. Ας τον φέρει και θα δουν όλοι τι έχει να γίνει…

«Μπόμπαν, Μπόμπαν οέ, οέ, οέ…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x