Stoiximan Super League

Αν έχεις Ρατζίνσκι…

Ο Τόμας Ραντζίνσκι ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών και οδήγησε τη Ξάνθη σε ακόμη μία νίκη. Η ακριτική ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βέροια, στα Πηγάδια και συνέχισε την δυναμική της αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο- μετά και τη συμπλήρωση 18 αγωνιστικών. Ο Καναδός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 3’ και ο Λαμπριάκος με εκπληκτικό γυριστό σουτ στο 29’ «κλείδωσε» τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτός ο αγώνας ήταν ο τελευταίος του διαιτητή Τσίκινη, που αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση.

Ο Τόμας Ρατζίνσκι ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών και οδήγησε τη Ξάνθη σε ακόμη μία νίκη. Η ακριτική ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βέροια, στα Πηγάδια και συνέχισε την δυναμική της αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο- μετά και τη συμπλήρωση 18 αγωνιστικών. Ο Καναδός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 3’ και ο Λαμπριάκος με εκπληκτικό γυριστό σουτ στο 29’ «κλείδωσε» τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτός ο αγώνας ήταν ο τελευταίος του διαιτητή Τσίκινη, που αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση.

Το ματς:

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 3’ και ενώ είχαν προηγηθεί πολλά λάθη από μεριάς Βέροιας. Συγκεκριμένα, ο Ριζογιάννης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, τροφοδότησε με λόμπα τον Ρατζίνσκι και εκείνος με δυνατό σουτ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ.

Σαφέστατα, αυτό το γκολ «έλυσε» τα πόδια της ακριτικής ομάδας που ανέβασε τον ρυθμό της και επιχείρησε από νωρίς να καθαρίσει το ματς. Οι παίκτες της Βέροιας προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν κάτι καλό, αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων δεν άφησε κενούς χώρους.

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά συνέχιζε να πιέζει και με ψηλές μπαλιές προσπάθησε να πιάσει στον… ύπνο τον αντίπαλο. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 30’, οι Ακρίτες έβαλαν τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση. Ήταν η στιγμή που ο κορυφαίος του αγώνα Τόμας Ραντζίνσκι έσκαψε τη μπάλα, βρήκε τον Λαμπριάκο και ενώ η μπάλα ήταν στον αέρα ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε ένα εκπληκτικό γυριστό και «έγραψε» το 2-0.

Η συνέχεια, λίγο ως πολύ ανάλογη… Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η μοναδική δύσκολη στιγμή καταγράφηκε στο 38’, όταν ο Καμάλ βρέθηκε απέναντι στον Λυμπερόπουλο και το σουτ του απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Τα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο διαιτητής Τσίκινης σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, κάτι που αντιλήφθηκε και ο Νίκος Κεχαγιάς, που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του. Αντίθετα, οι της Βέροιας θέλησαν να εκμεταλλευτούν τους διαδρόμους, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.

Με την συμπλήρωση 60’, οι Ακρίτες… σοβαρεύτηκαν και με πίεση σε όλες τις γραμμές κατάφεραν να πάρουν να ηνία του αγώνα. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, αλλά το τρίτο τέρμα δεν έρχονταν. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μαντζουράκη προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους, κυρίως, με στημένες μπάλες.

Τα είκοσι τελευταία λεπτά ήταν πραγματικά ο ορισμός του… αντιποδόσφαιρου. Αμφότερες οι ομάδες υπέπεσαν σε πολλά και αβίαστα λάθη, επιχείρησαν μπαλιές χωρίς αποδέκτες και γενικότερα δεν έγινε κάτι το μεμπτό.. Το τελικό σφύριγμα του κ. Τσίκινη βρήκε την Ξάνθη νικήτρια με 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Ζουέλα, Κωστούλας, Ριζόγιαννης, Κιντάνα, Διγκόζης, Ρίκκα, Γκζέλακ (58 ’Αλβα), Λαμπριακός (73’ Τόμιτς), Ρατζίνσκι

ΒΕΡΟΙΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κοτταρίδης, Πετκάκης, Σαμαράς (46’ Μπαλάφας), Αλεξίου, Κόλτζος, Πιετραβάλο (56’ Πάεζ), Μπικόφσκι, Ντε Λάνγκε, Ζέεντορφ, Καμάλ, Ράνιτς (46’ Κριβοκάπιτς)

Το φιλμ του αγώνα

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x