Stoiximan Super League

«Ματσάρα» πέντε λεπτών…

Έντονες συγκινήσεις επεφύλασσαν τα τελευταία λεπτά του κρητικού ντέρμπι στο Παγκρήτιο στάδιο ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ που έληξε ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 18΄ με εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο, ωστόσο ο Εργοτέλης λυτρώθηκε στο 87΄ καθώς απ’ την επιμονή του «διαβολικού» Ογκουνσότο, ο Ισά στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα. Καλό το πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να έχει μια ελαφριά υπεροχή, κάτω του μετρίου χωρίς ούτε μία φάση το δεύτερο 45λεπτο μέχρι το 85΄, όπου μέχρι και τη λήξη «αποζημίωσε» στο έπακρο τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων στη σύγχρονη ιστορία τους. «Είχε δίκιο ο Ζήκος…», στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου.

Έντονες συγκινήσεις επεφύλασσαν τα τελευταία λεπτά του κρητικού ντέρμπι στο Παγκρήτιο στάδιο ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ που έληξε ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 18΄ με εκτέλεση πέναλτι του Λεοζίνιο, ωστόσο ο Εργοτέλης λυτρώθηκε στο 87΄ καθώς απ’ την επιμονή του «διαβολικού» Ογκουνσότο, ο Ισά στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα. Καλό το πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να έχει μια ελαφριά υπεροχή, κάτω του μετρίου χωρίς ούτε μία φάση το δεύτερο 45λεπτο μέχρι το 85΄, όπου μέχρι και τη λήξη «αποζημίωσε» στο έπακρο τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων στη σύγχρονη ιστορία τους. «Είχε δίκιο ο Ζήκος…», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου.

Το ματς

Χαλαρά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες που δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Τον αγώνα εξ’ αρχής συνόδευαν δυνατά μαρκαρίσματα καθώς και το πάθος των 22 ποδοσφαιριστών, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Κάκος έβγαλε πέντε φορές την κίτρινη κάρτα απ’ το τσεπάκι του (οι τέσσερις ήταν σε παίκτες του ΟΦΗ). Στο 8΄ ο ΟΦΗ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Νουαφόρ που βρέθηκε μόνος του απέναντι απ’ τον Δασκαλάκη, ωστόσο ο δεύτερος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 17΄ ο διαιτητής απ’ τον σύνδεσμο Κέρκυρας σφύριξε πέναλτι σε σπρώξιμό του Φραγκουλάκη πάνω στον Γκάντζεφ, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ένα λεπτό αργότερα ο Λεοζίνιο κάνοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ, βάζοντας έτσι «φωτιά» στο κρητικό ντέρμπι.

Η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν έπειτα από ωραία μπαλιά τρύπα του Φραγκουλάκη, ο Βακουφτσής έκανε το σουτ μέσα απ’ την περιοχή, όμως ο Τζόρβας αποσόβησε με τα χέρια τον κίνδυνο. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου που είχαν την ελαφριά υπεροχή, χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 26΄ όταν το φάουλ του Ταραλίδη έφυγε άουτ, ενώ στο 33΄ ένα σουτ του Γκάντζεφ έφυγε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Στα τελευταία λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να «αφυπνίζονται» χωρίς ωστόσο να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους αμυντικούς του ΟΦΗ. Στο 41΄ έπειτα από εκτέλεση φάουλ Γραμμόζη, ο Πίτσος παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ευτυχώς για εκείνον έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ, καταλήγοντας κόρνερ. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σαφέσαστο προβάδισμα.

Απογοητευτικό ήταν το δεύτερο 45λεπτο μέχρι και το 70΄, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Εργοτέλης έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία μέχρι κάποιο σημείο όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Απ’ την άλλη οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν πως επαναπαύτηκαν σ’ αυτό το 1-0, αν και στην κόντρα πάντα ήταν ικανοί να δημιουργήσουν κινδύνους. Η εικόνα που παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτω του μετρίου, καθώς όχι μόνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λίγο θέαμα στους νησιώτες φίλους τους, αλλά και δεν μπορούσαν να φανούν επιθετικά.

Χρειάστηκε να περάσουν 78 λεπτά αγώνα προκειμένου να υπάρξει μία φάση στο παιχνίδι και αυτή προήλθε απ’ την πλευρά των φιλοξενούμενων, όταν ο έπειτα από ωραία ενέργεια του Μπαρκαουάν απ’ τα αριστερά, ο Λεοζίνιο έγινε δέκτης της παράλληλης μπαλιάς, όμως εξ’ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη.

Με βάση όσα είχαν δει τα μάτια μας, ποιος πίστευε πως θα υπάρξει τέτοιο φιναλε… Στο 87΄ ο Εργοτέλης λυτρώθηκε κάνοντας το 1-1, αφού ο Ογκουνσότο ανάμεσα από δύο παίκτες του ΟΦΗ μέσα στην περιοχή προσπάθησε να πάρει την μπάλα, όμως το δωράκι ήρθε από το Πιερ Ισά, ο οποίος θέλοντας να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Τζόρβα. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν «Εργοτελικά», αφού θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη νίκη, ειδικά σε μία φάση με την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν το σουτ του Ογκουνσότο, έδιωξε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ ο Τζόρβας. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος και η ένταση πολλή μεγάλη, παρ’ αυτά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα και οι δύο συμπολίτες πήραν από ένα βαθμό.

* Πάντως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε τράβηγμα του Ισά στον Ογκουνσότο, ωστόσο ο Κάκος δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κένεντι, Τάσιτς, Χίμπλιγκερ, Κεφαλούκος, Τζούνιορ, Κορδονούρης, Φραγκουλάκης (58΄ Δ. Κοιλιάρας), Γραμμόζης (76΄ Θεοδωρίδης), Βακουφτσής, Ογκουνσότο

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης (55΄ Ρουμπάκης), Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Νουαφόρ (61΄ Ντρούλιτς), Ισά, Γκάντζεφ (76΄ Σφακιανάκης), Γκέρμπερ, Λεοζίνιο

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x