Stoiximan Super League

Λεμονής: «Να συνεχίσουμε έτσι»

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ο Τάκης Λεμονής μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του με την Τσέλσι. Αποκάλυψε τα στοιχεία που έκριναν το ματς, καθώς και το πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ», στις 5 Μαρτίου. «Η ομάδα ακόμα χτίζεται και πιστεύω θα βρει το δρόμο της», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ο Τάκης Λεμονής μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του με την Τσέλσι. Αποκάλυψε τα στοιχεία που έκριναν το ματς, καθώς και το πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ», στις 5 Μαρτίου. «Η ομάδα ακόμα χτίζεται και πιστεύω θα βρει το δρόμο της», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Αναλυτικά τι είπε ο Τάκης Λεμονής:

«Είχαμε απέναντί μας μία πάρα πολύ δύσκολη ομάδα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες κι αυτό είναι σημαντικό, όμως, για να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις και δεν τα καταφέραμε. Από τον αριθμό των ευκαιριών είμαι ικανοποιημένος. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Είμαι ικανοποιημένος από την ατμόσφαιρα, αλλά και από την τακτική συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού.

Ήταν ένα ματς που και οι 11 έπρεπε να κινηθούν βάσει ενός σχεδίου στο μεγαλύτερο διάστημα και τα καταφέραμε καλά. Κινδυνέψαμε ελάχιστα, αντίθετα εμείς κάναμε οργανωμένες επιθέσεις κι αυτή η συμπεριφορά είναι που με ικανοποιεί. Πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Όταν άρχισε αυτή η ομάδα να σχεδιάζεται έπρεπε να δοθεί και βάρος εκεί που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, στην Ευρώπη που δεν τα είχαμε καταφέρει. 'Εχουμε 18 νέους παίκτες και πρέπει να πάρουμε τα πάντα, δηλαδή, το πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα καλή πορεία στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να χτίσουμε και ομάδα. Στα μέσα αυτής της περιόδου βλέπουμε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Τα θέλουμε όλα αμέσως.

Εγώ προσωπικά ακόμα μαθαίνω σε κάθε προπόνηση τους παίκτες, πώς πρέπει να κινούνται και τι χαρακτηριστικά έχουν. Δεν έχουμε γίνει ακόμα μεγάλη ομάδα, αλλά προσπαθούμε γι’ αυτό και είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τη νέα περίοδο θα ξεκινήσουμε έχοντας ήδη το 90% του ρόστερ που υπάρχει τώρα. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε τον τίτλο ή αν θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις και έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός μία χρυσή ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ομάδας που οι φίλαθλοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια.

Ήμουνα αισιόδοξος για το σημερινό παιχνίδι. Πίστευα στην ομάδα. Εάν ήμασταν λιγότερο τυχεροί και είχαμε και τον Λούα Λουα ίσως είχαμε καταφέρει να νικήσουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει 18 νέους παίκτες σε σχέση με πέρσι. Αυτό που προσπαθούμε να μάθουμε είναι να παίζουμε πιο πονηρά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πάθος και η τεχνική δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που χρειάζονται. Χρειάζονται περισσότερες προσωπικές προσπάθειες. Η προσήλωση στον τρόπο παιχνιδιού που επιλέξαμε και η λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσε ένα παραπάνω δέλεαρ και έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Τσέλσι είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη και πειθαρχημένοι με παίκτες μεγάλης κλάσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο έξυπνα. Στη ρεβάνς του Λονδίνου πρέπει να κυνηγήσουμε κάποιο γκολ για να αυξηθούν οι ελπίδες μας για πρόκριση. Είμαστε ακόμα μια ομάδα που χτίζεται και πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο μας. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Ήδη ο Ολυμπιακός ξέρει από τώρα για του χρόνου το 90% της ομάδας που θα έχει».


Ζούλιο Σέζαρ: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί πιστεύω ότι αξίζαμε να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε η έκπληξη του ομίλου μας και της διοργάνωσης. Έχουμε βρει το σύστημα για να παίζουμε καλά. Την περίμενα πιο επιθετική την Τσέλσι. Αλλά παίξαμε καλά αμυντικά και εκτός από κάποια λάθη δεν την αφήσαμε να κάνει ευκαιρίες. Θα είναι πιο επιθετική στο Λονδίνο με τη βοήθεια του κόσμου της, αλλά έτσι θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για να βάλουμε κάποιο γκολ. Αυτό που μας έλειψε ήταν ένα γκολ. Θα τα δώσουμε όλα στο Λονδίνο για να προκριθούμε».

Φερνάντο Μπελούτσι: «Είμαι ευχαριστημένος που έκανα ντεμπούτο στη διοργάνωση και γιατί κάναμε και καλή εμφάνιση. Με τον καιρό ο καθένας προσαρμόζεται. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσω να αποδώσω αυτά που μπορώ. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας. Βγαίναμε γρήγορα στις αντεπιθέσεις και δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο έχοντας ξεπεράσει μεγάλες ομάδες όπως Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης και Λάτσιο».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είχαμε το πρόσωπο που θα θέλαμε. Προετοιμαστήκαμε καλά γι’ αυτό το ματς. Λειτουργήσαμε καλά και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς από δω και πέρα. Έχουμε ελπίδες για πρόκριση και δεν έχει κριθεί τίποτα. Υπάρχει ένα ακόμα ημίχρονο. Στο δεύτερο θα κυνηγήσουμε ένα γκολ για να έχουμε ελπίδες για πρόκριση.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον είμαστε πιο προσεκτικοί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Όταν έχεις τόσο μεγάλους αντιπάλους απέναντι σου, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός και να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Τέτοια ματς θέλουν υπομονή. Σήμερα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη εάν ήμασταν καλύτεροι στο τελείωμα των φάσεων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x