Παλαιότερες

Ολος αυτιά, αλλά δεν βιάζεται

SportDay

To μήνυμα που έστειλε ο Φώτης Κατσικάρης προς την Ομοσπονδία μπάσκετ με τη κυριακάτικη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ήταν σαφές και ηχηρό: «Αν με θέλετε για την Εθνική, ελάτε να με πάρετε. Είμαι στη διάθεσή σας, όλος αυτιά. Αλλά θα χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά για να ανοίξετε το παράθυρο».

Αυτό είναι προς το παρόν κλειστό. Η Λίγκα ΑCB αποκλείει διά ροπάλου την παράλληλη απασχόληση ενός προπονητή σε ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος και σε εθνική. Ο Κατσικάρης έχει εγγυημένο συμβόλαιο με την Παμέσα Βαλένθια έως το καλοκαίρι του 2009. Οπότε... τοίχος. Για να διαδεχθεί άμεσα τον Παναγιώτη Γιαννάκη, θα πρέπει είτε να παραιτηθεί από το πόστο του στην Παμέσα (πράγμα που ο ίδιος αποκλείει, επειδή τη θεωρεί εφαλτήριο μεγάλης καριέρας), είτε να απολυθεί από την ισπανική ομάδα (πιθανό μόνο σε περίπτωση απόλυτης αποτυχίας, αρχής γενομένης με αποκλεισμό από τον Πανιώνιο στο ULEB Cup), είτε να βρεθεί φόρμουλα αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αυτό το τελευταίο ανήκει στη σφαίρα του εφικτού, αλλά κατόπιν εκτεταμένων ζυμώσεων και τετραμερών διαπραγματεύσεων: Κατσικάρης, Βασιλακόπουλος, ΑCB, Παμέσα. Παράθυρα υπάρχουν, αλλά φαίνονται πολύ στενά. Οσο φιγουρίνι κι αν είναι ο Φώτης, αμφιβάλλω αν θα χωρέσει σε μεθόδευση τύπου «τον προσλαμβάνουμε κάθε Μάιο και τον απολύουμε κάθε Σεπτέμβριο». Κανένας δεν θα βγει κερδισμένος, αν πέσουν στο τραπέζι τέτοιες γελοιότητες.

Ο Κατσικάρης έχει δεχθεί διερευνητική των σκέψεών του κρούση, στην οποία εξήγησε τις δυσκολίες που προκύπτουν από τους κανονισμούς των Ισπανών. Με τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, διασαφήνισε τις προθέσεις του σχετικά με τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή: «Δεν μπορείς να πεις όχι σε μια πρόσκληση της Εθνικής. Είναι απίστευτη τιμή. Το να μη πας στην Εθνική είναι σαν να αρνείσαι να υπηρετήσεις τη θητεία σου».

Πρόσθεσε, όμως, σε όλους τους τόνους, ότι το πόστο ανήκει μέχρι νεωτέρας στον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Θα ψήφιζα να μείνει στην ομάδα. Αν είναι δυνατόν να έλεγα κάτι διαφορετικό! Ο Γιαννάκης ζει και αναπνέει για την Εθνική. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Ενα ακόμα ηχηρό μήνυμα προς την Ομοσπονδία, κρυμμένο ανάμεσα στις λέξεις: «Ξεκαθαρίστε πρώτα τη θέση σας, σχετικά με το Γιαννάκη. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να συζητήσουμε επίσημα». Δεν βιάζεται ο Κατσικάρης να πάρει τη δουλειά. Η Εθνική είναι που καίγεται.

Τι της ξημερώνει και... πότε ακριβώς; Απ' ό,τι αντιλαμβάνονται στον Ολυμπιακό, ο Γιαννάκης θεωρεί εαυτόν προπονητή της Εθνικής ομάδας. Ωστόσο, στην ΕΟΚ λένε ότι η τελευταία λέξη ήταν αυτή που του είπε ο Γιώργος Κολοκυθάς: «Δεν γίνεται να είσαι και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική». Μοιραία, το θέμα σέρνεται και θα σέρνεται μέχρι να ακουστούν καθαρές εξηγήσεις.

Μέχρι τότε, το κέφι των διεθνών θα φυλλορροεί, η θερινή προετοιμασία της ομάδας θα αιωρείται στο κενό, παράπλευρα ζητήματά της (όπως το διαβατήριο του Νικ Καλάθη) θα παραμένουν άλυτα, το δε κοινό θα αντιμετωπίζει την «επίσημη αγαπημένη» ως ανέκδοτο. Και όταν φτάσει η ώρα να λογοδοτήσει κάποιος για αυτό το μικρό έγκλημα, όλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x