Stoiximan Super League

Το γούρι που «έφαγε» τον Λεμονή!

Του Λάμπρου Γκαραγκάνη Στις 10 Μαρτίου 2008 (τη Δευτέρα που μας πέρασε) ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα 83 χρόνια του… Από την Τρίτη 11 Μαρτίου διανύει το 84ο έτος της ηλικίας του! Μέχρι την Καθαρή Δευτέρα ο Τάκης Λεμονής ήταν ο 83ος προπονητής του Ολυμπιακού. Απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» την πρώτη ημέρα του 84ου έτους του συλλόγου, με τον Χοσέ Σεγκούρα να είναι ο 84ος προπονητής στην ιστορία των Πειραιωτών. Παίξτε λίγο με τους αριθμούς και τις συμπτώσεις που βασίζονται σε αυτούς και θ΄ αντιληφθείτε πως η μόνη σοβαρή δικαιολογία για την απομάκρυνση του Έλληνα προπονητή είναι ακριβώς αυτή.

Του Λάμπρου Γκαραγκάνη

Στις 10 Μαρτίου 2008 (τη Δευτέρα που μας πέρασε) ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα 83 χρόνια του… Από την Τρίτη 11 Μαρτίου διανύει το 84ο έτος της ηλικίας του! Μέχρι την Καθαρή Δευτέρα ο Τάκης Λεμονής ήταν ο 83ος προπονητής του Ολυμπιακού. Απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» την πρώτη ημέρα του 84ου έτους του συλλόγου, με τον Χοσέ Σεγκούρα να είναι ο 84ος προπονητής στην ιστορία των Πειραιωτών. Παίξτε λίγο με τους αριθμούς και τις συμπτώσεις που βασίζονται σε αυτούς και θ΄ αντιληφθείτε πως η μόνη σοβαρή δικαιολογία για την απομάκρυνση του Έλληνα προπονητή είναι ακριβώς αυτή.

Να σκέφτηκε, δηλαδή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πως για το… γούρι και μόνο πρέπει ν΄ αλλάξει η τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, ώστε να συμπέσει η πρώτη ημέρα του 84ου έτους με την αρχή της θητείας του 84ου προπονητή, στο σύλλογο. Τα παραπάνω δεν έχουν καμία διάθεση ειρωνείας, αλλά από όποια πλευρά και να δει κανείς την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών (που έγινε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ και όχι του προπονητή) δεν υπάρχει κάποια άλλη αιτιολόγηση για την απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού.

Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε την αποπομπή του Λεμονή και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι του Δ.Σ. τον ακολούθησαν. Αν υπάρχει κάποια προσωπική κόντρα ανάμεσα σε πρόεδρο και πρώην, πλέον, προπονητή δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας. Ωστόσο, αυτή θα είναι μία σοβαρή αιτιολόγηση για τις εξελίξεις στο λιμάνι… Βρισκόμενος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το Τσέλσι-Ολυμπιακός παρατήρησα πως στη Συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι, Κόκκαλης και Λεμονής αν και βρέθηκαν στον ίδιο χώρο δεν συναντήθηκαν και φυσικά δεν μίλησαν.

Με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», μάλιστα, να παρίσταται στην αίθουσα Τύπου και ν΄ αποχωρεί πέντε περίπου λεπτά, πριν καταφθάσει ο προπονητής. Αν έγινε κάποια συνάντηση στο χώρο αυτό, στον οποίο βρέθηκαν με χρονική απόσταση πέντε (το πολύ) λεπτών και δεν την πήρα χαμπάρι ακυρώνονται τα γραφθέντα. Η αποπομπή του Λεμονή έξι αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρω αν είναι άδικη, αλλά είναι τουλάχιστον άκαιρη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι στη δεύτερη θέση, μ΄ έναν βαθμό πίσω από τον πρώτο Παναθηναϊκό, μία διαφορά που αν μη τι άλλο ανατρέπεται.

Μελανό σημείο είναι η μέτρια μπάλα που αποδίδουν στη Σούπερ Λίγκα, χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους που έχει κάνει την εμφάνισή του και παλαιότερα μέσα στη σεζόν. Χάντικαπ η κακή συγκομιδή εκτός έδρας, γεγονός ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό! Η πορεία στην Ευρώπη υπήρξε εξαιρετική και στα συν του Τάκη Λεμονή, ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την κατά πολύ… ακριβότερη Τσέλσι. Το 4-0 του Κυπέλλου, επί του Παναθηναϊκού, είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο στον απολογισμό του Τάκη Λεμονή.

Ο οποίος το λαϊκό έρεισμα το έχει στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, κάτι που είναι σημαντικό προσόν για τον διαχειριστή μιας ομάδας σε τόσο κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο! Η πρόσληψη του Χοσέ Σεγκούρα, με μηδαμινή προπονητική εμπειρία, είναι ένα ακόμη στοίχημα του Σωκράτη Κόκκαλη, που έχει πάρει πρωτάθλημα και με πιο επικές επιλογές, όπως η αλλαγή τεσσάρων προπονητών (Λεμονής, Κόλλιας, Κάτανετς, Προτάσοφ) σε μία σεζόν (2002/2003). Κοινό στοιχείο εκείνης της σεζόν με τη φετινή, η παρουσία του Τάκη Λεμονή.

Από εδώ και πέρα όλα αυτά που κρύβονταν επιμελώς τόσο καιρό θα βγουν στη φόρα και αναφέρομαι στους λόγους ο Τάκης Λεμονής αποτέλεσε παρελθόν. Η βασική αιτία μάλλον θα είναι οι μέτριες προς κακές σχέσεις του με τον τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς, ο οποίος έχει έρθει στο πρόσφατο παρελθόν ουκ ολίγες φορές σε προστριβή μαζί του. Το ζήτημα είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός του Λεμονή από εδώ και μπρος. Συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό, δηλωμένος οπαδός του, οι πόρτες στο μέλλον για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πιθανώς να είναι ερμητικά κλειστές. Αν την Τρίτη 11 Μαρτίου η καριέρα του Τάκη Λεμονή άρχισε την κάθοδο από το pick της, θα το μάθουμε συντόμως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x