Stoiximan Super League

Μουν: «Μακάρι να έρθω»

Ο Μπράις Μουν επιβεβαίωσε μέσω της «SportDay» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του και δήλωσε αποφασισμένος να πείσει για την αξία του τους ανθρώπους της ομάδας. Ο 22χρονος δεξιός μπακ χαφ του Άγιαξ Κέιπ Τάουν βρίσκεται στο στόχαστρο των «πρασίνων», που έχουν εντυπωσιαστεί από την παρουσία του όσες φορές τον έχουν παρακολουθήσει και τον Απρίλιο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για προπονήσεις και πιθανώς… υπογραφές.

Ο Μπράις Μουν επιβεβαίωσε μέσω της «SportDay» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του και δήλωσε αποφασισμένος να πείσει για την αξία του τους ανθρώπους της ομάδας. Ο 22χρονος δεξιός μπακ χαφ του Άγιαξ Κέιπ Τάουν βρίσκεται στο στόχαστρο των «πρασίνων», που έχουν εντυπωσιαστεί από την παρουσία του όσες φορές τον έχουν παρακολουθήσει και τον Απρίλιο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για προπονήσεις και πιθανώς… υπογραφές.

«Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να κάνω προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι πρόκειται για μια πολύ σπουδαία ομάδα. Ο Νασίφ Μόρις μου έχει πει τα καλύτερα λόγια γι' αυτή. Ο ατζέντης μου χειρίζεται την όλη υπόθεση και εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα έρθω στην Αθήνα για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και να κάνω κάποιες προπονήσεις με την ομάδα. Αυτό, άλλωστε, μου είπε πριν από λίγο και ο πρόεδρος του Άγιαξ», ήταν τα πρώτα λόγια του Μουν.

Ο διεθνής άσος αποκάλυψε πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Νασίφ Μόρις. «"Έλα με κλειστά μάτια". Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του πω ότι ο κοινός μας ατζέντης έχει δεχτεί κρούση από τον Παναθηναϊκό. Μου τόνισε ότι η ομάδα πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην Ελλάδα και παίζει συνεχώς στην Ευρώπη. Ξέρω ότι έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός έχει υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις και διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου».

Για τη φιλία του με τον Νασίφ Μόρις τόνισε: «Δεν το κρύβω ότι είναι ο σύμβουλός μου. Είναι πάρα πολύ έμπειρος παίκτης και δεθήκαμε πάρα πολύ στην προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια του Κόπα Άφρικα. Συνεχώς μου έδινε συμβουλές για τον τρόπο παιχνιδιού μου και πραγματικά πιστεύω ότι έχω κερδίσει πάρα πολλά από αυτόν. Σε αυτόν οφείλω και τις εμφανίσεις μου στην Γκάνα», είπε και κατέληξε: «Γι' αυτό, άλλωστε, θέλω να έρθω πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Για να τον έχω δίπλα μου και να μάθω ακόμα περισσότερα».

Όσο για το πώς ξεκίνησε το φλερτ με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ότι ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού εντυπωσιάστηκε από εμένα και έτσι άρχισαν να μιλάνε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ανυπομονώ να έχει happy end αυτή η μεταγραφή».

Οι στόχοι που έχει θέσει ο ίδιος στην καριέρα του δείχνουν ότι είναι προσγειωμένος και δεν πετάει στα σύννεφα: «Πρωταρχικός στόχος μου είναι να πάρω μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκή ομάδα. Μακάρι να είναι αυτή ο Παναθηναϊκός, μια και ο Νασίφ Μόρις θα με βοηθήσει πάρα πολύ να προσαρμοστώ. Από εκεί και πέρα, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Το διοργανώνει η χώρα μου και, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι σπουδαία τιμή για μένα να αγωνιστώ σε αυτό και να βοηθήσω τη Νότιο Αφρική να διακριθεί». Κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Μανούτσο, τον οποίο αντιμετώπισε πρόσφατα στην Γκάνα: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Χρ.Κωστής: «Αν προσαρμοστεί, θα βοηθήσει πολύ»

Με τα καλύτερα λόγια για τις δυνατότητες του Μπράις Μουν μίλησε ο Χρήστος Κωστής. Ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή και της ΑΕΚ έκλεισε την καριέρα του τη σεζόν 2006-07 φορώντας τη φανέλα του Άγιαξ Κέιπ Τάουν και ήταν συμπαίκτης του νεαρού μπακ. «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θυμάμαι πως ξεχώριζε από τότε. Το ζητούμενο με τους Αφρικανούς παίκτες είναι να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό στην Αφρική. Είναι κάπως άναρχο, με τους ποδοσφαιριστές να μη δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα. Αν κατορθώσει να μπει στο ευρωπαϊκό... καλούπι, τότε πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ, μια και διαθέτει φοβερά ατομικά στοιχεία. Είναι πάρα πολύ διεισδυτικός και απειλητικός για τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό φυσικά όταν αγωνιζόταν ως δεξί χαφ, όπως τον γνώρισα εγώ. Έχει αστείρευτες δυνάμεις. Διαθέτει τη δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει δεκάδες φορές τη δεξιά πλευρά, χωρίς να κουραστεί. Επίσης μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ταχύτητά του. Είναι πάρα πολύ γρήγορος και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του. Είναι τέλος πολύ καλός τεχνίτης, την ώρα που και οι σέντρες του βρίσκουν στόχο», δήλωσε.

«Ενδιαφέρεται και άλλη ελληνική ομάδα»

Ο Έλληνας (!) πρόεδρος του Άγιαξ Κέιπ Τάουν, Γιάννης Κομήτης επιβεβαίωσε πως ο Μπράις Μουν έχει πρόσκληση για να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη ελληνική ομάδα για τον παίκτη. «Είναι αλήθεια ότι έχουμε δεχτεί μια πρόσκληση από τον Παναθηναϊκό για να αφήσουμε τον Μπράις να πάει στην Αθήνα να δοκιμαστεί. Τον κάλεσα στο γραφείο μου και τον ενημέρωσα σχετικά. Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και δεν μπορώ να τον αφήσω να φύγει σε ημερομηνίες που έχουμε ματς. Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και στα μέσα του μήνα έχουμε κενές μέρες. Οπότε πιστεύω πως τότε θα έρθει στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε συνεργασία με ομάδες της Ελλάδας, μια και έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες στα φυτώριά μας και η μεταγραφή του Μπράις στον Παναθηναϊκό θα ήταν η καλύτερη αρχή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει άλλη μια ομάδα από την Ελλάδα που έχει εκδηλώσει τις τελευταίες μέρες ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, κι εγώ είμαι Παναθηναϊκός και θέλω να καταλήξει ο παίκτης στην αγαπημένη μου ομάδα! Επίσης υπάρχουν και συζητήσεις με ένα σύλλογο της Γαλλίας, αλλά όπως είπα, ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα».

Το προφίλ του Μπράις Μουν

Ημερ. Γέννησης: 6 Απριλίου 1986
Εθνικότητα: Νοτιοαφρικανός
Θέση: Δεξιός μπακ-χαφ

Σεζόν Σύλλογος Συμμ. Γκολ
2003/04 Μάριτσμπουργκ Γ. - -
2004/05 Κολερέιν 29 3
2005/06 Αγιαξ 27 2
2006/07 Αγιαξ 34 3
2007/08 Αγιαξ 21 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x