Stoiximan Super League

Πεσέιρο: «Αγχωτική νίκη, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και όχι από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο. Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο (2-1), ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν απέδωσε βάσει των δυνατοτήτων της, επικαλούμενος το άγχος και τη νευρικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό που μετράει και ο Πορτογάλος κόουτς είναι: «περήφανος για τους παίκτες μου». «Δεν αξίζαμε να χάσουμε το ματς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα» τόνισε από μεριά του ο προπονητής των «κυανέρυθρων» Έβαλντ Λίνεν.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και όχι από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο. Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο (2-1), ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν απέδωσε βάσει των δυνατοτήτων της, επικαλούμενος το άγχος και τη νευρικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό που μετράει και ο Πορτογάλος κόουτς είναι: «περήφανος για τους παίκτες μου». «Δεν αξίζαμε να χάσουμε το ματς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα» τόνισε από μεριά του ο προπονητής των «κυανέρυθρων» Έβαλντ Λίνεν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ζοσέ Πεσέιρο: Κάναμε μια νίκη μετά από μεγάλη προσπάθεια, δείχνοντας πολλά ψυχικά αποθέματα. Ηταν δίκαιη. Είχαμε 18 σουτ έναντι 5 των αντιπάλων μας. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα. Είχαμε άγχος και νεύρα και δεν κάναμε αυτό που θέλαμε στην αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η τύχη που μας έλειψε στα ματς με την Ξάνθη και Ηρακλή δεν ήταν μαζί μας σήμερα.

(σε ερώτηση τι έχει φρενάρει τελευταία τους "πράσινους"...) Στα 3 τελευταία ματς θέλαμε τη νίκη και ενώ στα άλλα δύο ήμασταν καλύτεροι σήμερα κερδίσαμε παρόλο που είχαμε τον λιγότερο έλεγχο. Ηταν μια δίκαιη νίκη δείχνοντας πάθος και πολύ καλύ ψυχική αντίδραση. Γι' αυτό είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό. Συγχαρητήρια για τον προπονητή του Πανιωνίου και την δουλειά που έχει κάνει.

(σε ερώτηση για το αν η νίκη αυτή επαναφέρει την αυτοπεποίθηση... ) Σίγουρα αυτή η νίκη μας επαναφέρει την αυτοπεποίθησή μας ωστόσο χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία για την συνέχεια και το επόμενο ματς.

(για τα γκολ της ΑΕΚ που αύξησαν την πίεση...) Η πίεση ήταν από όλα τα αποτελέσματα γενικότερα.

(για το που νομίζει ο Ολυμπιακός πως θα κάνει και άλλη γκέλα...) Στο χορτάρι μπορεί να είμαστε πρώτοι αλλά δεν θέλω να σχολιάσω το ματς με την Καλαμαριά και αποφάσεις και να μην επηρεάσω καταστάσεις. Εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τρεις μεγάλες ομάδες ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό που διεκδικούν τον τίτλο. Εχει ανταγωνιστικότητα και αγωνία μέχρι και τώρα 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στην αρχή, μετά εμείς μετά ο Ολυμπιακός. Θα συνεχίσουμε το κυνήγι μέχρι το τέλος.

(για τις αποδοκιμασίες της εξέδρας) Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Ο προπονητής όταν πηγαίνει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Και τις επεφυμίες και τις αποδοκιμασίες. Και πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες αφού δεν πρέπει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά από κάποια νίκη και να μην "πέφτει" μετά από μια απρόσμενη ήττα. Πάντα πρέπει να είναι έτοιμος. Είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι.

(για την φάση του πρώτου πέναλτι και την εκτέλεση από Παπαδόπουλο) Αν κερδίζαμε πέναλτι είχαμε πει να το εκτελούσε ο Σαλπιγγίδης. Εκείνος (Παπ) όμως πήρε την μπάλα και την ευθύνη πάνω του και ο Γκούμας με ρώτησε τι να κάνω αφού το ήθελε΄. Δεν θα επηρεαζόμουν ακόμα και να το έχανε, ωστόσο θα μιλήσω και με τους δύο. Εδειξε χαρακτήρα ο Παπαδόπουλος αφού έχει περάσει πολλά μετά και την αστοχία του κόντρα στον Ολυμπιακό.


Έβαλντ Λίνεν: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε το ματς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. παίξαμε καλά είχαμε φάσεις, καλή κυκλοφορία αλλά όχι καλές τελικές πάσες στους επιθετικούς μας. Ο Παναθηναϊκός μας άσκησε πίεση αλλά δεν δημιούργησε φάσεις. Δημιουργήσαμε 2 πέναλτι μα ισάριθμες καλές ντρίμπλες του Χούτου και θα έπρεπε να ήμασταν δύο γκολ μπροστά. Οι δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα φάουλ του Καραγκούνη και ένα σουτ του Γκονζάλες. Όμως κάναμε δύο γελοία πέναλτι από λάθη δικά μας. Ηταν δώρα και τα 2 αφού κάναμε μαζεμένα τα λάθη.

Εμείς είχαμε την ευθύνη που χάσαμε το ματς αφού και ο Τζιμπούρ στο τέλος δεν κατάφερε να βάλει το γκολ στο τετ α τετ. Από την δική μας πλευρά η αποβολή του παίκτη μου δεν φάνηκε να ήταν φάουλ. Δεν αντέδρασε ωστόσο σωστά, έχασε τον έλεγχο και νευρίασε. Του μαζεύτηκαν και του βγήκαν πολλά στο σημείο αυτό. Μετά το ματς ίσως στην σκέψη των αλλαγών να λες ότι δεν έπρεπε να γίνουν ωστόσο αν δεν έμπαιναν τα γκολ θα ήταν όλα διαφορετικά.. Τι κάνουμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Για την υπόθεση τίτλος, ίσως αν κερδίζαμε το παιχνίδι να ήταν διαφορετική η κατάσταση κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός θα είχε προβάδισμα, όμως στο τέλος θα το πάρει αυτός που το αξίζει. Είναι καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα να μην το κερδίζει πάντα ο Ολυμπιακός. Για τον Τζιμπούρ θα τον βάλω μια εβδομάδα στην φυλακή χωρίς ψωμί και νερό. Δείχνει σεβασμό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μας αντιμετώπισε με τρία αμυντικά χαφ αφού στις αλλαγές που κάναμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ίσως να είδε τον τρόπο που παίζαμε».


Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x