Ελλάδα

Προσγείωση πριν την απογείωση

Ικανοποιημένοι αλλά και… προσγειωμένοι, μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τη Μόσχα. Χαμηλοί τόνοι κρατήθηκαν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, εν όψει της αναμέτρησης με την «ομάδα του στρατού» την Πέμπτη, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Εν ριπή οφθαλμού εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα. Παλιές εποχές αναμένεται να θυμίσει το ΣΕΦ. «Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ικανοποιημένοι αλλά και… προσγειωμένοι, μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τη Μόσχα. Χαμηλοί τόνοι κρατήθηκαν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, εν όψει της αναμέτρησης με την «ομάδα του στρατού» την Πέμπτη, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Εν ριπή οφθαλμού εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα. Παλιές εποχές αναμένεται να θυμίσει το ΣΕΦ. «Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Αναλυτικά, οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος (αντιπρόεδρος ΚΑΕ).

-Πριν από το παιχνίδι αυτό πάρθηκε μια απόφαση που πολύ την είδαν ως λάθος. Ο Τζάκσον ήταν σημαντικός παίκτης κι έφυγε, αλλά παρ’ όλα αυτά η ομάδα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση.

Την απόφαση την πήρε ο προπονητής. Πήρε μια δύσκολη απόφαση, παραμονές ενός πολύ σημαντικού, ίσως του πιο σημαντικού αγώνα της σεζόν, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται χάρη σ’ αυτή την απόφαση, μάλλον και χάρη σ’ αυτή την απόφαση είδαμε έναν άλλο Γουντς σήμερα, στο καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό. Σ’ αυτό που πιστεύαμε όλο το χρόνο ότι μπορεί να κάνει.

-Έχετε κάνει μια σειρά επιλογών. Αισθάνεστε δικαιωμένος τώρα που φθάνουμε στο τέλος;

Είναι νωρίς να το πούμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Κάναμε τη σωστή κίνηση, την αλλαγή προπονητή όταν έπρεπε και ο Γιαννάκης έχει κάνει ό,τι έχει κάνει. Όχι εμείς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Είμαστε άλλη ομάδα. Ο κόουτς πιστεύει πολύ σ’ εμάς και μας το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Μας έδωσε τα στοιχεία που μας έλειπαν στην άμυνα, γιατί στην επίθεση είχαμε δυνατότητες, αλλά η άμυνα φέρνει τις νίκες. Δεν είχαμε πίεση ούτε σήμερα (σ.σ. χθες) ούτε θα έχουμε την Πέμπτη. Και με τη Ρεάλ το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και ο κόσμος γέμισε το ΣΕΦ, αλλά μας βοήθησε πολύ όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αν αυτό συμβεί την Πέμπτη τη δική τους βοήθεια περιμένουμε. Δεν παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι.

Κάναμε λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όπως θα συνεχίσουμε και να τα διορθώνουμε κάθε μέρα. Υπάρχει κούραση, κυρίως σωματική, αλλά θα πρέπει να την ξεπεράσουμε για την Πέμπτη. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι κι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε. Πρώτα έχουμε το παιχνίδι της Πέμπτης. Ποιο Φάιναλ φορ; Ένα ημίχρονο παίξαμε κι έχουμε κάνει ένα βήμα. Μιλήσαμε με τον Θοδωρή και τον Νίκο και το ίδιο θα κάνουμε και στην Ελλάδα. Είμαστε φίλοι, αλλά μέσα στο γήπεδο ο καθένας θέλει το καλό της ομάδας του».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θεωρώ ότι δεν ήταν έκπληξη ούτε η νίκη μας ούτε το γεγονός ότι παίξαμε τόσο καλά. Με βάση την εικόνα μας κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα. Κερδίσαμε στην πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης, στο Γιαντ Ελιάου, κερδίσαμε στο Κάουνας, που το έχουν κάνει λίγες ομάδες και κερδίσαμε τη Ρεάλ σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που είχαμε την πίεση. Ήταν λογικό να είμαστε ανταγωνιστικοί με την ΤΣΣΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι τα βάλαμε όλα, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί όταν ξέρεις τι κάνεις στο παρκέ, παίρνεις ψυχολογία από την άμυνα και βάζεις τα ελεύθερα σουτ, τότε έχεις ψυχολογία να βάλεις και τα δύσκολα.

Σήμερα κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο κι επιτέλους, ύστερα από τρεις μεγάλες εκτός έδρας νίκες, είμαστε εμείς που έχουμε το πλεονέκτημα. Είναι καλό για μας ότι ήδη έχουμε διαχειριστεί μεγάλες νίκες και ξέρουμε καλά όχι μόνο ποια είναι η ΤΣΣΚΑ αλλά και πόσο καλή είναι εκτός έδρας. Είναι μια ομάδα με τεράστιο εγωισμό και πρέπει να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε μια ακόμα καλύτερη ΤΣΣΚΑ, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τέλος. Αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Είναι καλό που μεσολαβεί μόνο μία μέρα γιατί είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Στο θέμα της τακτικής ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και οι προπονητές μας θα μας προετοιμάσουν κατάλληλα.

Ο κόσμος ξέρει πόσο δύσκολο είναι. Εμείς ξέρουμε πόσο θέλουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Το μόνο ζητούμενο είναι να παίξουν το παιχνίδι μας. Δηλαδή να μας στηρίζουν και να έχουν υπομονή είτε κερδίζουμε με 10 πόντους, είτε χάνουμε με 10. Μόλις με το καλό τελειώσει το παιχνίδι κι έχουν πάει όλα όπως θέλουμε, τότε θα πανηγυρίσουμε μαζί».

ΚΟΥΙΝΤΕΛ ΓΟΥΝΤΣ: «Το μόνο που καταφέραμε είναι να έχουμε πλέον το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν έχουμε μια σειρά αγώνων, αλλά ένα τελικό στην έδρα μας. Κερδίσαμε γιατί παίξαμε έξυπνα στην άμυνα, κάναμε ό,τι έπρεπε. Πετύχαμε πιο πολλά καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο χωρίς το περιμένει κανείς.

Έχουμε καλό ρυθμό, καλή ψυχολογία και πρέπει την Πέμπτη να παίξουμε έτσι κι ακόμα καλύτερα. Είναι λογικό ότι όταν έχεις νεκρά διαστήματα, είναι πρόβλημα. Όταν παίζεις συνέχεια είναι πάντα καλύτερα. Είναι θέμα ρυθμού. Όλοι θέλουμε να προκριθούμε και αν είμαστε μαζί, θα τα καταφέρουμε».

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερά. Ήταν πολύ καλός σ’ όλο το παιχνίδι και κέρδισε δίκαια. Εμείς γυρίσαμε στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος μας σκότωσε ο Γκριρ. Λέγαμε ότι πρέπει να τον σταματήσουμε, αλλά αυτό το παλικάρι είναι απίστευτο. Κάνει φοβερά πράγματα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν απλά καλός, έπαιξε πολύ έξυπνα.

Όλοι ξέραμε το ταλέντο του Γουντς και ότι είναι πάνω από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτό που ισχύει μαζί του, χωρίς να είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω, ίσως να έχει να κάνει με την απειρία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ή τα κάνει όλα τέλεια ή χάνεται. Δυστυχώς για μας, έτυχε να είναι σε πολύ καλή μέρα. Είμαστε ομάδα με μεγάλη προσωπικότητα και παίκτες με αθλητικό εγωισμό. Είμαστε στενοχωρημένοι με το αποτέλεσμα και πλέον τα πράγματα στο ΣΕΦ είναι πολύ δύσκολα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Φαντάζομαι τι έχει να γίνει στο ΣΕΦ. Τρομερή έδρα και την Πέμπτη θα είναι ακόμα πιο καυτή. Ελπίζω να μην επηρεαστούμε γιατί έχουμε την εμπειρία, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα θα βοηθήσει σίγουρα τον Ολυμπιακό. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τα αδύνατα - δυνατά κι έχει φτάσει 40’ μακριά από το φάιναλ φορ, ύστερα από 10 χρόνια. Αυτό και μόνο χαρακτηρίζει το βαθμό δυσκολίας που έχει το έργο μας».

ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΜΠΛΑΚΝΕΪ: «Σήμερα ήταν η αρχή. Είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας από τις νίκες με Μακάμπι και Ζαλγκίρις και σήμερα (σ.σ. χθες) πετύχαμε μία ακόμα σπουδαία νίκη. Μπορούμε ακόμα να βελτιώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας. Ήμασταν 15 πόντους μπροστά και χάσαμε τη διαφορά. Δώσαμε το μάξιμουμ, αλλά δεν παίξαμε το 100% των δυνατοτήτων μας.

Ο κόουτς μάς άλλαξε την ψυχολογία. Όχι ότι ο Πίνι ήταν κακός, αλλά έπρεπε κάτι να αλλάξει. Πολλές φορές γίνεται αυτό. Η άμυνα κερδίζει κι αυτό άλλαξε. Κανείς δεν κάνει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που του ζητά η ομάδα. Αυτό έκανε και ο Λιν. Σήμερα ήταν εκπληκτικός σ’ όλα. O ρυθμός και το τέμπο ήταν το κλειδί της νίκες μας. Δεν πανικοβληθήκαμε όταν επέστρεψε η ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Η ΤΣΣΚΑ είχε την πίεση λόγω του πλεονεκτήματος έδρας. Το ίδιο θα έχει και τώρα. Εμείς και να χάσουμε θα έχουμε μία ακόμα ευκαιρία. Όταν ήρθε ο κόουτς, μιλήσαμε και με τον Λιν και τον Κουιντέλ για τη φιλοσοφία του. Σήμερα είδαμε τον αληθινό Γουντς. Είναι μεγάλος παίκτης για μεγάλα παιχνίδια. Ελπίζω την Πέμπτη να μη χρειαστούμε και πάλι σουτ στο τέλος για να κερδίσουμε. Στην αρχή πίστευα ότι είχε κερδίσει φάουλ. Μετά τον είδα να σουτάρει και ήμουν σίγουρος ότι η μπάλα θα μπει. Σοκαρίστηκα όμως και για 5’’ δεν θυμάμαι τι έκανα. Απλά κοιτούσα το κενό.

Νομίζω ότι ήταν πολύ μεγάλη κίνηση να παίξουμε μαζί με τον Γκριρ. Ο Λιν είναι από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης και το δείχνει συνέχεια. Θέλω να πω στον κόσμο ότι αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει την Πέμπτη να μείνουν μαζί μας ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είναι απίστευτο συναίσθημα να είσαι 40 λεπτά μακριά από κάτι τόσο σπουδαίο, από κάτι που γεύτηκαν πέρσι οι φίλοι σου (σ.σ. ο Μπατίστ). Ο Ομπάμα είναι η νέα εποχή. Ο Ολυμπιακός είναι η νέα εποχή. Οι κόκκινοι έρχονται...»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x