Stoiximan Super League

Φερνάντες: «Ξέρω για τον Παναθηναϊκό»

Υπαρκτό και… προχωρημένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Αουγκούστο Φερνάντες. Ο ειδικός συνεργάτης της «SportDay» και δημοσιογράφος της «Ole», Χόρχε Λόπες, αναφέρει ότι, όπως διαρρέεται από τη Ρίβερ Πλέιτ, αυτές τις ημέρες βρίσκεται άνθρωπος του «τριφυλλιού» στην Αργεντινή για τον 21χρονο δεξιό χαφ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς «πρασίνων». Ο ίδιος ο Φερνάντες δηλώνει γνώστης του ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Υπαρκτό και… προχωρημένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Αουγκούστο Φερνάντες. Ο ειδικός συνεργάτης της «SportDay» και δημοσιογράφος της «Ole», Χόρχε Λόπες, αναφέρει ότι, όπως διαρρέεται από τη Ρίβερ Πλέιτ, αυτές τις ημέρες βρίσκεται άνθρωπος του «τριφυλλιού» στην Αργεντινή για τον 21χρονο δεξιό χαφ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς «πρασίνων». Τα δικαιώματά του «Νέγρο» έχει κατά 60% η Ρίβερ και κατά 40% ο Πίνι Ζάχαβι. Οι "μιγιονάριος" δεν έχουν πρόβλημα να τον δώσουν σε οποιαδήποτε ομάδα, αν εισπράξουν περί τα 7 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει ο Χόρχε Λόπες «…Ο Ζάχαβι κάνει τα πάντα για τον πάει στον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ του 21χρονου δεξιού χαφ, Πάμπλο Σαμπάχ, προτιμά την ισπανική αγορά. Τα πάντα είναι ανοικτά. Ο ΠΑΟ παίζει με αβαντάζ την υποστήριξη του Ζάχαβι. Τον περασμένο Γενάρη έφθασε μια ανάσα από την απόκτησή του, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρίβερ, έθεσε βέτο στην παραχώρησή του».

Ο ίδιος ο Φερνάντες δηλώνει γνώστης του ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ακολουθεί η συνέντευξή του στη «SportDay»:

• Θα πας στην Ελλάδα; Σε θέλει ο Παναθηναϊκός...

«Θα δούμε. Σήμερα είμαι στη Ρίβερ και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει το καλοκαίρι».

• Ξέρεις όμως για τον Παναθηναϊκό...

«Γνωρίζω. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες».

• Σου περνάει από το μυαλό ότι μπορείς ήδη να παίζεις τα τελευταία σου παιχνίδια με τη Ρίβερ;

«Ναι, το έχω συνειδητοποιήσει. Γίνονται πολλές συζητήσεις. Προσπαθώ να μένω ήρεμος και να μη σκέφτομαι τη μεταγραφή. Τέτοια πράγματα σε τρελαίνουν».

• Γνωρίζεις ότι υπάρχει άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Μπουένος Άιρες για να προχωρήσει τη μεταγραφή σου;

«Δεν θέλω να πω κάτι. Αυτά τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Εγώ σκέφτομαι μόνο το πώς θα παίξω καλά με τη Ρίβερ. Θα δούμε. Περιμένω κι εγώ να μάθω νέα για το μέλλον μου».

• Μίλησες με τον Μπελούτσι για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, φυσικά. Μου έχει πει τα πάντα για την Ελλάδα και το πώς περνάει. Μιλάμε συχνά. Είναι καλός φίλος. Μας αρέσει να μιλάμε και για μπάλα, αλλά και για τη ζωή έξω από το γήπεδο. Είμαστε και άνθρωποι, όχι μόνο ποδοσφαιριστές».

• Θα ήθελες να πας στην Ελλάδα;

«Η μεταγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα είναι το όνειρο κάθε Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πρωταθλήματα πολύ ανταγωνιστικά όπως το ισπανικό, το ιταλικό. Χωρίς αμφιβολία, όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει πάρα πολύ και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Είναι σε υψηλό επίπεδο».

• Θα μάθεις ελληνικά;

«Χα, χα. Με έχουν πάρει πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι. Μου μιλάνε αγγλικά, ένας μάλλον μου μίλαγε κάτι ανάμεσα σε ιταλικά και ελληνικά. Σχεδόν δεν καταλάβαινα τίποτα. Ας τα αφήσουμε αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι να πάρω το πρωτάθλημα με τη Ρίβερ. Είμαστε πρώτοι και πρέπει να μείνουμε εκεί μέχρι τέλους. Το καλοκαίρι, αν φύγω, θέλω να το κάνω ως πρωταθλητής».

• Τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου;

«Θέλω να βελτιώνομαι. Λένε καλά λόγια για μένα και πρέπει να ανταποκρίνομαι στην πίεση. Με τον Σιμεόνε έχω γίνει καλύτερος. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε να παίζουμε ομαδικά. Τρέχουμε, μαρκάρουμε. Το κλειδί είναι να σκεφτόμαστε ως ομάδα. Δεν παίζω μόνο για τον εαυτό μου. Αν φύγω, θέλω να πάω στην Ευρώπη ως ποδοσφαιριστής έτοιμος να προσφέρω και να κάνω μεγάλη καριέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x