Ελλάδα

Στου Κουφού την πόρτα

Ολοταχώς για την απόκτηση του Κώστα Κουφού οδεύει ο Ολυμπιακός. Όχι ένας και δύο, αλλά τρεις άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ για να πείσουν τον 19χρονο ομογενή σέντερ να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Να μεταφέρουν τον Ολυμπιακό σε ένα πιο μπασκετικό γήπεδο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σχεδιάζουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Φουλάρει για τα play-offs ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που επέστρεψε ελαφρύτερος κατά 32 κιλά στην Αθήνα.

Ολοταχώς για την απόκτηση του Κώστα Κουφού οδεύει ο Ολυμπιακός. Όχι ένας και δύο, αλλά τρεις άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ για να πείσουν τον 19χρονο ομογενή σέντερ να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο διεθνής άσος ολοκληρώνει φέτος το πρώτο έτος σπουδών στο Οχάιο Στέιτ, αλλά σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα. Άλλωστε, τα χρήματα που του προσφέρονται είναι πάρα πολλά, ενώ οι πιθανότητες να επιλεγεί σε υψηλό νούμερο του ντραφτ τώρα (αν αποφασίσει να δηλώσει συμμετοχή) δεν είναι μεγάλες. Για τον Κουφό έχει ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός, αλλά οι Πειραιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να τον κάνουν δικό τους.

Ο Κουφός είχε φέτος 14,4 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,8 τάπες σε 27,1 λεπτά συμμετοχής με το πανεπιστήμιό του, με το οποίο κατέκτησε το τουρνουά «NIT», ενώ αναδείχθηκε και MVP.

Σχέδια για… μετακόμιση

Να μεταφέρουν τον Ολυμπιακό σε ένα πιο μπασκετικό γήπεδο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σχεδιάζουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Το φαληρικό κλειστό μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ακόμη και όταν είναι κατάμεστο δεν είναι «έδρα». Πρόθεση των διοικούντων είναι να μετακομίσει σύντομα η ομάδα σε γήπεδο χωρητικότητας 10.000 θέσεων, με εξέδρες που θα βρίσκονται μια ανάσα από το παρκέ και ακουστική που θα βοηθάει στη δημιουργία «καυτής» ατμόσφαιρας. Το Παλαιό Φάληρο είναι η περιοχή στην οποία «βλέπουν» περισσότερο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Ο «Σόφο» είναι εδώ

Εμφανώς αδυνατισμένος επέστρεψε χθες στην Αθήνα ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος πλέον μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγώνες του Ολυμπιακού. Ο «Big Sofo» έχασε 32 κιλά (έφτασε τα 163) στο διάστημα του εντατικού προγράμματος που ακολούθησε σε Ελβετία και Καρπενήσι και υπολογίζεται πως μέχρι τα play-offs θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα. Από το Σάββατο ο 23χρονος σέντερ θα συνεχίσει το εντατικό του πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x