Stoiximan Super League

«Πύργος» για την άμυνα

Τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό της Νιούελς Ολντ Μπόις, Νίκολας Σπόλι θα δει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο σκάουτερ της ομάδας, Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπως αποκαλύπτει η «SportDay». Διάψευση από επίσημα χείλη για πρόταση στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο του ΠΑΟΚ. Ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντρπιτς αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος. «Προσπαθώ καθημερινά να αποδεικνύω στον προπονητή μου ότι αξίζω», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “MAX” ο Σωτήρης Νίνης.

Τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό της Νιούελς Ολντ Μπόις, Νίκολας Σπόλι θα δει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο σκάουτερ της ομάδας, Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπως αποκαλύπτει η «SportDay». Διάψευση από επίσημα χείλη για πρόταση στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο του ΠΑΟΚ. Ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντρπιτς αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος. «Προσπαθώ καθημερινά να αποδεικνύω στον προπονητή μου ότι αξίζω», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “MAX” ο Σωτήρης Νίνης.

Παρακολουθεί Σπόλι

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκοπία του Χουάν Ραμόν Ρότσα για την ανεύρεση και παρακολούθηση παικτών που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Αουγκούστο Φερνάντες της Ρίβερ Πλέιτ ο Αργεντινός σκάουτερ θα παρακολουθήσει τον υψηλόσωμο (1.92μ.) κεντρικό αμυντικό της Νιούελς Ολντ Μπόις, Νίκολας Σπόλι. Ένα παίκτη για τον οποίο έχει συγκεντρώσει καλά στοιχεία αλλά θέλει να τον δει και ο ίδιος για να βγάλει πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Από κει και πέρα, ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 26χρονο αμυντικό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντρπιτς αποκάλυψε γαλλική ιστοσελίδα.

Νίνης: «Να δείξω ότι αξίζω να παίζω»

Στο γεγονός ότι παρότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Ζοσέ Πεσέιρο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Νίνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MAX». Μεταξύ άλλων, ο νεαρός μέσος μίλησε για τη συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ εκείνου και του Μέσι, το μέλλον του και το ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται.

Αναλυτικά:

• Ο Παναθηναϊκός δείχνει να εμπιστεύεται το ταλέντο σου και αυτό αποδεικνύεται με τη ρήτρα των 15 εκατ. ευρώ που έχει βάλει στο συμβόλαιό σου. Νιώθεις έτοιμος να επιβεβαιώσεις τις προσδοκίες του συλλόγου και του κόσμου;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι προσδοκίες δεν με αγχώνουν, ίσα ίσα μου δίνουν κίνητρο να δουλεύω σκληρά για να τις επιβεβαιώσω. Ο προπονητής μου και ο κόσμος περιμένουν από μένα να δίνω όλες τις δυνάμεις μου στο γήπεδο και αυτό κάνω καθημερινά. Ολα τα υπόλοιπα είναι θέμα πίστης στον εαυτό σου, τύχης και υπομονής».

• Πώς νιώθεις όταν κάθε Κυριακή στη Λεωφόρο ο κόσμος απαιτεί από τον Πεσέιρο να σε βάλει να παίξεις;

«Νιώθω υπέροχα που με ζητάει ο κόσμος, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Ο Νίνης, όμως, είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και οι φίλαθλοι πρέπει να φωνάζουν για την ομάδα και όχι μόνο για τον Νίνη».

• Τσαντίζεσαι όταν ο προπονητής σου δεν σε βάζει να παίξεις; Προσπαθείς περισσότερο στην προπόνηση;

«Οποιος πει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν παίζει λέει ψέματα. Σημασία όμως έχει να κάνεις υπομονή. Οπως και κάθε ποδοσφαιριστής, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα δίνω όλα στις προπονήσεις. Προσπαθώ καθημερινά να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω να παίζω».

• Σ’ αρέσει να αγωνίζεσαι ως δεξί εξτρέμ ή θα προτιμούσες να παίζεις κλασικό «δεκάρι» πίσω από τους επιθετικούς;

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε ποια θέση παίζεις, αλλά να μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και να βοηθάς την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εγώ παίζω σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου. Η φυσική μου θέση, πάντως, είναι πίσω από την κορυφή».

• Πώς προτιμάς να σκοράρεις; Με ατομική ενέργεια ή να δίνεις μια ασίστ-έτοιμο γκολ για τους συμπαίκτες σου;

«Προσπαθώ να είμαι ομαδικός και να δίνω το 100% των δυνάμεών μου μέσα στο γήπεδο. Για μένα η ομάδα είναι πάνω απ' όλα. Φυσικά χαίρομαι πολύ όταν καταφέρνω και βάζω γκολ, όμως σημασία έχει να παίζουμε καλά, να πετυχαίνουμε πολλά γκολ και να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

• Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που παίρνεις τηλέφωνο έπειτα από έναν αγώνα και τι λέτε;

«Συνήθως μιλάω με τους γονείς μου αλλά και με φίλους μου. Φυσικά το κύριο θέμα συζήτησης είναι ο αγώνας».

• Υπάρχει κάποια χαρακτηριστική στιγμή που σου έμεινε ύστερα από τυχαία συνάντηση με φίλαθλο, όχι απαραίτητα του Παναθηναϊκού;

«Αυτό που μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα συγχαρητήρια από αντίπαλους οπαδούς, ακόμα και από Ολυμπιακούς. Αισθάνομαι ότι μου δείχνουν σεβασμό και αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τη δουλειά μου».

• Εχεις κάποιο γούρι για να πηγαίνεις καλά στους αγώνες;

«Οχι, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο γούρι, μόνο τη θετική μου σκέψη και ενέργεια».

• Πώς είναι για ένα 18χρονο να βγαίνει στον δρόμο και να τον αναγνωρίζουν όλοι και να τον χαιρετούν;

«Είναι σίγουρα πολύ ωραίο να σε αναγνωρίζουν, αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη, γιατί πρέπει να είσαι το καλό παράδειγμα για τα μικρότερα παιδιά. Ομως, δεν αισθάνομαι ότι έχω αλλάξει λόγω της δημοσιότητας, νιώθω ακριβώς όπως πριν».

• Από πολύ μικρός ασχολείσαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πράγματα που νομίζεις ότι στερείσαι από τη ζωή ενός εφήβου λόγω προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω στερηθεί πάρα πολλά, όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα παιδιά που σ' αυτή την ηλικία ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πιστεύω, όμως, ότι όσοι στερούνται και δουλεύουν σκληρά έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν».

• Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έχει βοηθήσει περισσότερο μέσα στον Παναθηναϊκό;

«Οταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό, ο πρώτος που με πίστεψε και με βοήθησε ήταν ο Γιάννης Χριστόπουλος. Στη συνέχεια με βοήθησαν πάρα πολύ όλοι οι προπονητές. Οφείλω πάρα πολλά στον κ. Ταράση (φωτό πάνω) και στον κ. Κόβη. Ο προπονητής που με έφερε στην πρώτη ομάδα ήταν ο κ. Μουνιόθ (φωτό κάτω)».

• Πολλοί λένε ότι πρέπει να βελτιώσεις τις επιστροφές και την άμυνά σου. Δουλεύεις πάνω σ’ αυτό;

«Στην ηλικία που βρίσκομαι πρέπει ακόμα να βελτιώσω πολλά. Οταν αγωνίζομαι προσπαθώ να τα δίνω όλα και νομίζω ότι αυτό κάνω κάθε φορά. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι σε όλα».

• Κάποιοι σε χαρακτηρίζουν «Λιονέλ Μέσι της Ελλάδας». Πώς το σχολιάζεις;

«Είναι πολύ επικίνδυνες αυτές οι συγκρίσεις. Δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Θεωρώ ότι κάθε παίκτης έχει τη δική του προσωπικότητα και χαράζει τη δική του πορεία. Γενικά δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με άλλους, είμαι αυτός που είμαι και έχω τη δική μου προσωπικότητα».

• Σε ποια ομάδα του εξωτερικού ονειρεύεσαι να παίξεις κάποτε;

«Στην Μπαρτσελόνα, γιατί είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που παρουσιάζει θέαμα και καλύπτει τις φιλοδοξίες κάθε ποδοσφαιριστή. Βέβαια και μόνο να καταφέρω να παίξω στο εξωτερικό είναι ένας στόχος για μένα, τουλάχιστον μέχρι να θέσω τον επόμενο».

• Με ποιους συμπαίκτες σου κάνεις περισσότερο παρέα;

«Με όλους έχω πολύ καλή σχέση. Παρέα κάνω περισσότερο με τον Σιόντη, τον Λεοντίου, τον Δάρλα και τον Σαλπιγγίδη».

• Εχεις μεγαλύτερη επιτυχία στις κοπέλες από τότε που παίζεις στην πρώτη ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι ναι, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Πρέπει να μπορώ να ξεχωρίζω αν κάποια κοπέλα με πλησιάζει γι’ αυτό που είμαι ή για το όνομα που έχω στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x