Stoiximan Super League

Σεγούρα: «Θα ήθελα να μείνω»

«Έχω συμβόλαιο και θα ήθελα να μείνω. Όλα είναι ανοικτά». Τάδε έφη Χοσέ Σεγούρα, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, διότι είναι ο πρώτος Ισπανός τεχνικός που κερδίζει πρωτάθλημα μακριά από τη χώρα του (!), και παραδέχτηκε ότι όταν του είπαν να αναλάβει πρώτος προπονητής ήταν «μείγμα πρόκλησης, οράματος, αβεβαιότητας και φόβου».

«Έχω συμβόλαιο και θα ήθελα να μείνω. Όλα είναι ανοικτά». Τάδε έφη Χοσέ Σεγούρα, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, διότι είναι ο πρώτος Ισπανός τεχνικός που κερδίζει πρωτάθλημα μακριά από τη χώρα του (!), και παραδέχτηκε ότι όταν του είπαν να αναλάβει πρώτος προπονητής ήταν «μείγμα πρόκλησης, οράματος, αβεβαιότητας και φόβου».

Αναλυτικά η συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη «Sport»:

• Σίγουρα μετά τη νίκη επί του Ηρακλή ζείτε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της καριέρας σας...

«Ναι, δίχως αμφιβολία. Οταν στη ζωή βάζεις στόχους και προκλήσεις και τους πετυχαίνεις, μπορείς να αισθάνεσαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κι αυτό αποδεικνύει πως στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν χρειάζεται να έχεις όνομα για να σου ανοιχτούν δρόμοι, αλλά με τη δουλειά και το όραμα μπορείς να πετύχεις κάθε στόχο».

• Επιπλέον, είστε ο πρώτος Ισπανός προπονητής που παίρνετε πρωτάθλημα εκτός Ισπανίας...

«Είναι επιπλέον ικανοποίηση. Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά έτσι είναι και είναι μια ικανοποίηση που κανείς δεν μπορεί να μου τη στερήσει».

• Πολλοί θα ρωτούσαν τι κάνατε προηγουμένως, αν είχατε παίξει μπάλα, πού είχατε προπονήσει...

«Έπαιξα στους Νέους της Ολέσα και μετά, επί τέσσερα χρόνια, ποδόσφαιρο σάλας στην Μπαρτσελόνα. Ως προπονητής ξεκίνησα στις μικρές ομάδες της Ολέσα και το συνδύαζα με τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο της Γέιδα».

• Επομένως, δεν είχε περάσει από το μυαλό σας ότι μπορεί να βρεθείτε στον πάγκο της καλύτερης ελληνικής ομάδας, κερδίζοντας μάλιστα και το πρωτάθλημα...

«Αυτά πάντα έρχονται προς έκπληξη. Στη ζωή μπαίνουν προκλήσεις και με δουλειά και προσπάθεια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η κατάληξη αυτής της φιλοσοφίας ζωής ήταν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Με πολλή δουλειά, πηγαίνοντας σε διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ελβετία, εμβαθύνοντας στο ποδόσφαιρο... Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οκτώ χρόνια στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα».

• Δεν ξαφνιαστήκατε όταν σας είπαν να αντικαταστήσετε τον Λεμονή με το πρωτάθλημα να παίζεται;

«Πάντα είναι δύσκολο να αναλαμβάνεις όταν η ομάδα δεν λειτουργεί, είναι μία ευθύνη για τον προπονητή. Ήταν μείγμα πρόκλησης, οράματος, αβεβαιότητας, φόβου, αλλά στο τέλος το αποδέχεσαι».

• Χρειάστηκε να αλλάξετε πολλά πράγματα;

«Από ψυχολογικής άποψης ελάχιστα πράγματα, διότι είναι ένα γκρουπ ισχυρό. Όσον αφορά την τακτική και τη στρατηγική, ναι, άλλαξα κάποια πράγματα».

• Τα πράγματα όμως πήγαν καλά για εσάς από την αρχή...

«Ναι, με εξαίρεση το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εκείνη η εβδομάδα ήταν δύσκολη, διότι είχαμε πολλούς παίκτες στις εθνικές ομάδες κι αυτό μας στοίχισε τελικά. Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια τα κερδίσαμε».

• Και ποιο είναι το μέλλον σας τώρα;

«Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και σε μία ή δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να μιλάμε για την κατάστασή μου. Δεν κλείνω καμία πόρτα. Ίσως επιστρέψω στην Ισπανία, ίσως μείνω στον Ολυμπιακό είτε ως πρώτος προπονητής είτε από το πόστο που είχα προηγουμένως. Η νοοτροπία μου δεν περνά οπωσδήποτε από αυτό που κατάφερα τώρα. Έχω ζήσει τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν με απασχολεί αν θα επιστρέψω σε δεύτερο πλάνο».

Σε επικοινωνία με τον προπονητή του Ολυμπιακού ήρθε και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων. «Μου αρέσει που είμαι ο πρώτος Ισπανός προπονητής που κατακτώ πρωτάθλημα σε άλλη χώρα. Είναι μία τεράστια ικανοποίηση, αν και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχω πετύχει, έχουν περάσει λίγες ώρες μόνο. Γνωρίζω πως είμαι ένας άγνωστος για τον φίλαθλο, αλλά είμαι μια ζωή στο ποδόσφαιρο. Πάντα ήμουν σε δεύτερο πλάνο, οκτώ χρόνια στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Πάντα είχα τη διάθεση να μάθω, να δουλέψω. Αποχώρησα από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, γιατί σκεφτόμουν να επιστρέψω στην Ισπανία, αλλά με πήρε ο ίδιος τεχνικός διευθυντής που μας πήρε με τον Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ. Πλέον, αυτός βρισκόταν στον Ολυμπιακό και μου πρότεινε να πάω εκεί. Δέχτηκαν την πρότασή του. Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και θα ήθελα να συνεχίσω. Αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Είναι επίσης ισχυρή η επιθυμία να επιστρέψω στην Ισπανία έπειτα από τόσα χρόνια στο εξωτερικό. Η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι στην Ισπανία κι έτσι δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Θα αποφασίσω στο τέλος της σεζόν. Δεν αποκλείω τίποτα. Είμαι άνθρωπος ομαδικός, που του αρέσει να δουλεύει και να μαθαίνει, που πάντα ήμουν σε δεύτερο πλάνο και που δεν επιζητώ τη δημοσιότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x