Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αυτός που αγαπάει (τον Παναθηναϊκό), το αποδεικνύει με πράξεις…

sport-fm.gr

«Ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία φιλάθλων και παλαιών αθλητών του Παναθηναϊκού και με συντονιστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο δρομολογήθηκε η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με όραμα έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία…». Αυτές είναι οι πρώτες γραμμές της διακήρυξης έναρξης εργασιών της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης με μπροστάρη τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.

«…Στον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δικαιούται και πρέπει (αν το θέλει) να έχει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του χωρίς έλεγχο, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς την δυνατότητα προσφοράς γνώσης και χρημάτων και από εμάς, τους υπόλοιπους φιλάθλους και πρώην αθλητές του Παναθηναϊκού…». Στην πρώτη, επίσης, επίσημη τοποθέτηση της ΠΕΚ η παραπάνω αναφορά έχει να κάνει με το τι πρέπει να κάνει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, κατά την ΠΕΚ.

«…Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μπορεί να υλοποιήσει το όραμα όλων των Παναθηναϊκών φιλάθλων και κυρίως μπορεί να συνεισφέρει στην ΠΑΕ πάθος, γνώση και χρήματα προσθετικά στα όσα προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με στόχο την ανατροπή της φθίνουσας πορείας του Συλλόγου μας…». Στο σημείο αυτό της πρώτης χρονικά ανακοίνωσης της ΠΕΚ, στις 17 Γενάρη του 2008, διαβάζουμε το τι ΠΡΕΠΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνει η ΠΕΚ για να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της από εδώ και μπρος, μετά την ανακοίνωση των όσων προτίθεται να κάνει ο κ. Βαρδινογιάννης, σύμφωνα με αυτά που κοινοποίησε στις 22 Απρίλη 2008.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πραγματοποίησε την κρίσιμη στιγμή την πιο ενωτική κίνηση που έχει γίνει στο σύλλογο την τελευταία δεκαετία! Πάνω στα ντουζένια του διχασμού στο σύλλογο και μιας ακόμη χρονιάς δίχως τίτλο, αφουγκραζόμενος το λαϊκό αίσθημα που πιθανώς και τον ώθησε στην κίνηση αυτή, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στην ΠΕΚ για να υλοποιήσει τα όσα εξήγγειλε στις αρχές του έτους. Εγγυήθηκε με τη διατήρηση του ποσοστού του 50% στην οικογένεια, την επόμενη ημέρα του αθηναϊκού σωματείου, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει και το εγχείρημα αυτό δεν στεφθεί από επιτυχία.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ, με τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τον κ. Βαρδινογιάννη, αποτελεί προσωπική του… δωρεά στο σύλλογο. Σε περίπτωση που πουλούσε το 50% χωρίς αυτήν θα έβαζε στην τσέπη του τα συγκεκριμένα χρήματα. Δεν το έκανε γιατί ο Παναθηναϊκός γι΄ αυτόν δεν κοστολογείται και το απέδειξε. Τα χρήματα αυτά διατίθενται ουσιαστικά από τη δική του πλευρά, ανεξάρτητα κι αν μαζευτεί το ποσό από τους μετόχους του… νέου πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, για μεταγραφές και για να μπορέσει το μπάτζετ ν΄ αυξηθεί κατακόρυφα. Η κίνηση αυτή είναι ικανή να συσπειρώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να τον περάσει σε ανώτερο επίπεδο.

Πλέον, παρά τα σφάλματά του που είναι δεδομένα στη θητεία του και χιλιοειπωμένα, δείχνει να βάζει πάνω απ΄ όλα τον κόσμο του «τριφυλλιού», τη δική τους θέληση, να θυσιάζει αρκετά σημαντικό ποσό και τη θέση του στη διοίκηση. Το κείμενο άρχισε να γράφεται πριν την απάντηση της ΠΕΚ, που ήταν άμεση μεν, επιφυλακτική όμως σε σχέση με τις προσδοκίες του κόσμου του Παναθηναϊκού. Κερδίζει χρόνο, είναι η αλήθεια και προσπαθεί να μετριάσει την αμηχανία της από τον αιφνιδιασμό του κ. Βαρδινογιάννη. Μετά το Πάσχα, πάντως, για να μη φανεί ανακόλουθη των εξαγγελιών της και ν΄ αποδείξει την αγάπη προς τις παναθηναϊκές καρδιές και το σωματείο για την οποία ουδείς αμφιβάλλει, το πιθανότερο είναι να συνεισφέρει στην… Καλή Παναθηναϊκή Ανάσταση που ευχήθηκε. Αλλιώς δεν πρέπει να βρεθεί άνθρωπος για τα επόμενα… τριακόσια χρόνια που θα αμφισβητήσει τις προθέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x