Stoiximan Super League

Τετράστερος

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός συνέτριψε την αγνώριστη ΑΕΚ με 4-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας των play-offs κάνοντας το μεγάλο βήμα για τα προκριματικά του Champions League. Καταιγιστικοί οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος, όταν και πέτυχαν και τα τέσσερα τέρματά τους. Ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά στο 8’, ο Μάτος με σουτ εκτός περιοχής στο 27’ και ο Ίβανσιτς με δύο εξαιρετικά πλασέ με το αριστερό στο 32’ και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχαν τα γκολ του «τριφυλλιού». Υπερβολικά χαλαρά και ολίγον… υπεροπτικά αντιμετώπισε το ματς η «Ένωση», που απλώς μείωσε στο 71’ με εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ένα γκολ που χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο! Αποχώρησε εκνευρισμένος από το γήπεδο ο Ντ.Νικολαΐδης. Παρέα με τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα είδε το ματς ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Κάταγμα στη μύτη υπέεστη ο Σαλπιγγίδης.

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός συνέτριψε την αγνώριστη ΑΕΚ με 4-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας των play-offs κάνοντας το μεγάλο βήμα για τα προκριματικά του Champions League. Καταιγιστικοί οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος, όταν και πέτυχαν και τα τέσσερα τέρματά τους. Ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά στο 8’, ο Μάτος με σουτ εκτός περιοχής στο 27’ και ο Ίβανσιτς με δύο εξαιρετικά πλασέ με το αριστερό στο 32’ και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχαν τα γκολ του «τριφυλλιού». Υπερβολικά χαλαρά και ολίγον… υπεροπτικά αντιμετώπισε το ματς η «Ένωση», που απλώς μείωσε στο 71’ με εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ένα γκολ που χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο! Αποχώρησε εκνευρισμένος από το γήπεδο ο Ντ.Νικολαΐδης. Παρέα με τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα είδε το ματς ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας των play-offs έχοντας από 11 βαθμούς, αλλά με τους «πράσινους» να υπερέχουν λόγω αυτής της νίκης τους (σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα αποτελέσματα των αγώνων των ομάδων που ισοβαθμούν και στη συνέχεια η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια αυτά). Για την τρίτη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 11
2. ΑΕΚ 11
3. Πανιώνιος 3
4. Άρης 3

Ο αγώνας…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά από την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας πως ήθελε περισσότερο τη νίκη σε αντίθεση με την αντίπαλό του, που είχε μία μάλλον χαλαρή αντιμετώπιση στην αναμέτρηση. Το σουτ του Καραγκούνη που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάχο ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή και πέντε λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Παπασταθόπουλος δεν απομάκρυνε δυνατά την μπάλα, ο Νίλσον «γέμισε» με το κεφάλι στην καρδιά της κιτρινόμαυρης περιοχής και ο Παπαδόπουλος νίκησε στον αέρα τον πολύ ψηλότερό του Δέλλα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο.

Στο 17’ ο Μάχο επενέβη σωτήρια σε σουτ του Ίβανσιτς και του Παπαδόπουλο, αλλά δέκα λεπτά αργότερα δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Ο Μάτος μετά από πάσα του Ίβανσιτς βρέθηκε μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής και εξαπέλυσε ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ, το οποίο όμως ξεγέλασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα της «Ένωσης». Η μπάλα έσκασε μπροστά του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 2-0.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Αντρέας Ίβανσιτς. Στο 32’ και μετά από νέα αδυναμία της άμυνας της ΑΕΚ να απομακρύνει, ο Αυστριακός μέσος με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή «κάρφωσε» την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της χώρας του, Γιούργκεν Μάχο.

Η ΑΕΚ που πελαγοδρομούσε σε όλες τις γραμμές της βελτιώθηκε (κυρίως ανασταλτικά) στη συνέχεια με την είσοδο του Ενσαλίβα αντί του αρνητικού Τόζερ. Κατάφερε να φανεί απειλητική, αλλά πρώτα η σέντρα-σουτ του Ριβάλντο απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Μόρις, στη συνέχεια η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ λίγο μετά ο «Ρίμπο» σούταρε δυνατά από πλάγια θέση με το δεξί αλλά αστόχησε. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το καρέ των τερμάτων του πρώτου μέρους στις καθυστερήσεις. Ο Μπλάνκο προτίμησε να κρατήσει την μπάλα αντί να «ελευθερώσει» από την άμυνά του και έχασε την κατοχή της. Ο Σαλπιγγίδης τροφοδότησε τον Ίβανσιτς, ο οποίος με αριστερό πλασέ στην κίνηση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Καλόν αντί του Λυμπερόπουλου και τον Σέζαρ αντί του Καφέ, ωστόσο η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε και αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Γκαλίνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός κατέβασε μεν ταχύτητα, ωστόσο εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε στο 53’ με σουτ του Σαλπιγγίδη. Στο 71ο λεπτό η «Ένωση» έφτασε στη μείωση του σκορ σε 4-1 με ένα αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ του Ριβάλντο που άφησε άγαλμα τον Γκαλίνοβιτς και υποχρέωσε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει ιπποτικά. Στο 73’ η ΑΕΚ «άγγιξε» και το δεύτερο γκολ, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έπεσε σωτήρια στα πόδια του Μπλάνκο που ήταν έτοιμος να πλασάρει.

*Ο Ντέμης Νικολαΐδης, που παρακολουθούσε τον αγώνα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, αποχώρησε λίγο πριν την έναρξη της επανάληψης εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του.

*Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον εφοπλιστή και υποψήφιο επενδυτή στην ΠΑΕ Νίκο Πατέρα. Οι δύο άνδρες αποχώρησαν μαζί από τις εξέδρες λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

*Παρών στο γήπεδο ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Γιαννακόπουλος. Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες πως δεν θα κινηθεί για την αγορά μετοχών στην ΠΑΕ, απάντησε: "Η πορεία μας στα 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό δείχνει ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο και θέλουμε το καλό της ομάδας".

*Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε θέση υπέρ της παραμονής του Έκι Γκονζάλες, ενώ αντίθετα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αποδοκίμασε τον Ζοσέ Πεσέιρο.

*Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης υπέστη κάταγμα στη μύτη και μετά το τέλος του αγώνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Μόρις, Σαριέγκι, Βύντρα, Μάτος (75’ Σιμάο), Τζιόλης, Καραγκούνης (68’ Νίνης), Ίβανσιτς, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (86’ Μανούτσο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Πλιάτσικας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Καφές (60’ Σέζαρ), Τόζερ (34' Ενσαλίβα), Ριβάλντο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος (46’ Καλόν), Μπλάνκο.

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Βοηθοί: Δ.Παπαδόπουλος, Λ.Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης)
Τέταρτος διαιτητής: Ε.Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x