Παλαιότερες

Το επικοινωνιακό παιχνίδι και ο... μη προπονητής

SportDay

Οσα είπε χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης μπορούν να αποκτήσουν διάφορες ερμηνείες. Κάποιος μπορεί να τον κρίνει ως είρωνα, κάποιος άλλος ως άνθρωπο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, κάποιος άλλος ως προκλητικό, κάποιος άλλος ως διατεθειμένο να απαντήσει και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Μικρή σημασία έχουν για τον γράφοντα οι ατάκες των εντυπώσεων και το επικοινωνιακό παιχνίδι που είναι στο φόρτε του τις 15 τελευταίες μέρες και από την ΑΕΚ και από τον Ολυμπιακό.

Κανείς μπορεί να πει ότι όσα είπε ο Κόκκαλης μπροστά στις κάμερες είναι η απάντηση σε όσα είπαν ο Νικολαΐδης και ο Ριβάλντο στους παίκτες της ΑΕΚ και από εκεί μεταφέρθηκαν σε όλους μας. Το αν είναι έξυπνη ή επικοινωνιακή ή γραφική ατάκα το «να τελειώνουμε κάποια στιγμή με τις ερωτήσεις γιατί πρέπει να δούμε και τα πλέι οφ» ή αυτή για τον Ριβάλντο «ας μας φέρει πίσω τα πριμ που του δίναμε για τα πρωταθλήματα που πήρε μαζί μας» είναι μάλλον ερώτημα άνευ ουσίας. Αλλωστε, η απάντηση που θα δώσει ο καθένας θα είναι μάλλον ανάλογη με το χρώμα των γυαλιών που φοράει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε το επικοινωνιακό παιχνίδι του Κόκκαλη, όπως δεν με ενδιέφερε και το αντίστοιχο της ΑΕΚ περί ηθικής πρωταθλήτριας. Αν λοιπόν προσπαθήσω να βγάλω από τα όσα άκουσα χθες από τον πρόεδρο της ΠΑΕ μία είδηση, διότι αυτό κυρίως ενδιαφέρει, αυτή η είδηση δεν είναι μάλλον καλή για τους φίλους του Ολυμπιακού.

Η δήλωση του Κόκκαλη «τέρμα οι προπονητές στον Ολυμπιακό που παίζουν τα δικά τους συστήματα και φέρνουν τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Ολυμπιακός θα παίζει ένα σύστημα, θα έχει συγκεκριμένους συνεργάτες και ο κάθε προπονητής που θα έρχεται θα έχει το δικαίωμα να φέρει το πολύ ένα βοηθό», την οποία έκανε χθες, ήχησε (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά) ως «δεν ψάχνω ακριβώς για προπονητή, αλλά για τύπο που θα κάθεται στον πάγκο και θα υπακούει». Με τις προδιαγραφές που έθεσε χθες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, οι πιθανότητες να βρει σοβαρό προπονητή στο εξωτερικό είναι μάλλον λιγοστές. Και όταν λέω σοβαρό, δεν εννοώ φυσικά Φέργκιουσον ή Βενγκέρ, που αναφέρθηκαν χθες ως πρότυπα μάνατζερ, αλλά εννοώ αυτούς που γράφονται τις τελευταίες μέρες και υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός θέλει. Θα έρθει δηλαδή ο Τερίμ να προπονήσει μία ομάδα και θα του πουν τι σύστημα θα παίζει και ποιους συνεργάτες θα έχει; Δύσκολο το βλέπω. Από όλους αυτούς βαριά βαριά βλέπω να δέχεται ο Μπερέτα, αν και μπορεί να τον αδικώ τον συγκεκριμένο και να φύγει τρέχοντας αν μάθει ότι στην ομάδα που θα πάει πρέπει να παίζει το σύστημα που αρέσει στον σύλλογο και να έχει τους συνεργάτες που θέλει ο σύλλογος.

ΥΓ.: Αν έκανα εκτίμηση από όσα άκουσα χθες, επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο νυν προπονητής του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x