Stoiximan Super League

Γιαννακόπουλος: «Μπορούμε ενωμένοι»

Για την απόφασή του να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στη «SportDay» και τον Γιώργο Χελάκη. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού τμήματος θεωρεί πως «ό,τι καταφέραμε στο μπάσκετ μπορούμε ενωμένοι να το καταφέρουμε και στο ποδόσφαιρο». Ο κορυφαίος επιχειρηματίας αναγνώρισε ότι: «πρώτος εγώ κάνω το βήμα, χωρίς να ενδιαφέρομαι για αξιώματα και θέσεις. Ο Παναθηναϊκός μάς ενώνει». Εξάλλου, χθες την πρόθεσή του να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου με δέκα εκατ. ευρώ.

Για την απόφασή του να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στη «SportDay» και τον Γιώργο Χελάκη. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού τμήματος θεωρεί πως «ό,τι καταφέραμε στο μπάσκετ μπορούμε ενωμένοι να το καταφέρουμε και στο ποδόσφαιρο». Ο κορυφαίος επιχειρηματίας αναγνώρισε ότι: «πρώτος εγώ κάνω το βήμα, χωρίς να ενδιαφέρομαι για αξιώματα και θέσεις. Ο Παναθηναϊκός μάς ενώνει». Εξάλλου, χθες γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου με δέκα εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιαννακόπουλου:

Στην ανακοίνωσή σας διευκρινίζετε ότι δεν θα διεκδικήσετε κάποιο αξίωμα ή κάποια θέση στο νέο Δ.Σ. Παρά ταύτα, αν σας προταθεί θα την αποδεχτείτε;

«Κατ' αρχάς, δεν με ενδιαφέρει η συμμετοχή στο Δ.Σ. Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει ψηλά και να κατακτήσει τίτλους. Με βρίσκει απροετοίμαστο η ερώτησή σας σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Με την απόφασή σας να βάλετε 10 εκατομμύρια ευρώ μάς δείχνετε ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες αμφιβολίες και επιφυλάξεις είχατε. Ποιες ήταν αυτές και ποιο είναι το σχέδιο που ακούσατε και σας έπεισε να μπείτε στην ΠΑΕ;

«Ο κύριος Βγενόπουλος με ενημερώνει για τις συζητήσεις που γίνονται. Ωστόσο, αναλυτικό σχέδιο για το πώς θα κινηθεί η ΠΑΕ από εδώ και πέρα δεν έχω υπόψη μου. Εκείνο που ξέρω καλά είναι ότι υπάρχει διάθεση να ανοίξουν οι πόρτες και να μπουν μέσα όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό και να τον βοηθήσουν. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, δεν υπάρχει κάτι γραπτό. Βάζω 10 εκατομμύρια ευρώ, που αν δεν κάνω λάθος, αντιστοιχούν στο 12,5% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».

Τι πιστεύετε ότι άλλαξε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να ανοίξει την ΠΑΕ και σε άλλους επενδυτές;

«Αυτό το ξέρει ο κύριος Βαρδινογιάννης. Εμείς είχαμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε για το καλό του Παναθηναϊκού, τον οποίο θέλουμε να δούμε μεγάλο. Το τι θα καταφέρουμε θα το δείξει ο χρόνος. Τώρα μετράει η αγάπη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μας χρειάζεται όλους».

Συνεννοηθήκατε με την «ΠΕΚ» για την κίνησή σας; Ξέρετε πώς σκοπεύουν να κινηθούν τα μέλη της;

«Η πρωτοβουλία ήταν δική μας χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το ποσό μόλις προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ολοι θέλουμε ένα δυνατό και ενωμένο Παναθηναϊκό. Εχω 37 χρόνια ιστορίας στο "τριφύλλι" και πάντα το έλεγα αυτό. Τώρα που υπάρχει η σχετική δυνατότητα, το κάνω πράξη».

Ποια είναι η άποψή σας για τον προπονητή; Συμφωνείτε με την επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς;

«Σε τέτοια ζητήματα δεν ανακατεύομαι. Δεν είναι δουλειά μου τα τεχνικά ζητήματα. Δέκα χρόνια τώρα εμπιστευόμαστε τον Ομπράντοβιτς με λαμπρά αποτελέσματα, χωρίς να ανακατευόμαστε στη δουλειά του. Υπάρχουν ειδικοί στους οποίους πρέπει να εμπιστευθούμε τη δουλειά και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε τον απολογισμό».

Η συμμετοχή σας στην ΠΑΕ με αυτό το ποσό σημαίνει ότι θα καμφθούν και οι όποιες αντιρρήσεις σας και του αδερφού σας, προέδρου του Ερασιτέχνη, για το γήπεδο;

«Πρόεδρος του Ερασιτέχνη είναι ο αδερφός μου, ο Θανάσης, και αυτός αποφασίζει. Ολα γίνονται για το καλό του Παναθηναϊκού και για τον κόσμο του. Μην αμφιβάλλετε ότι όσα προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Οσα καταφέραμε στο μπάσκετ μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε και στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα. Εγώ κάνω πρώτος το βήμα, χωρίς να ενδιαφέρομαι για θέσεις και αξιώματα. Ο Παναθηναϊκός μάς ενώνει».

Τα βήματα έως το «ναι»

• Η πρώτη εμφάνιση του Παύλου Γιαννακόπουλου στη μετά-ΠΕΚ εποχή σημειώθηκε στην παρθενική συνέντευξη του ιδρυτή της, Ανδρέα Βγενόπουλου, στο «Πεντελικόν». Η παρουσία τόσο του Παύλου όσο και του Θανάση Γιαννακόπουλου θεωρήθηκε κίνηση επιθετική όχι τόσο των ίδιων -έτσι κι αλλιώς έστεκαν απέναντι από τον Τζίγκερ- όσο του επικεφαλής της MIG.

• Τη Μεγάλη Τρίτη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξαγγέλλει την πρόθεσή του να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ για τις (τότε) αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Η στάση του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύμπραξης, αλλά «στολίζεται» από την έκφραση επιφυλάξεων και προβληματισμών σχετικών με την ειλικρίνεια των λόγων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, αλλά και του τρόπου διοίκησης. Βήμα λιγότερο ενθουσιώδες από όσο περίμεναν οι περισσότεροι.

• Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει πραγματοποιήσει ήδη το πρώτο του ραντεβού με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις του Τζίγκερ. Οι επιφυλάξεις του αρχίζουν να κάμπτονται και ως απόδειξη αυτού δίνει το «παρών», τόσο αυτός όσο και ο αδερφός του Θανάσης, στο τελευταίο ματς των «πρασίνων» με τον Αρη για τα πλέι οφ. Ματς που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη πολλών για την παρουσία των εκπροσώπων του αληθώς ενιαίου Παναθηναϊκού στις εξέδρες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία στο «φινάλε» της πρόλαβε να γράψει την πρώτη σελίδα της νέας εποχής που δεν θα περιλαμβάνει «πράσινα στρατόπεδα».

• Μία μέρα πριν από τις συνεντεύξεις Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος κάνει το μεγάλο βήμα. Δηλώνει ότι θα διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλώνει «παρών» στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x