Euro 2008

Νικοπολίδης: «Τους νικάμε όλους»!

Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «As». Ο διεθνής τερματοφύλακας έθεσε ως βασικό στόχο την πρόκριση στους «8» του Euro 2008. «Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15 ομάδες», δήλωσε ο 37χρονος πορτιέρο. Την ευκαιρία να δουν σε βίντεο τον αγώνα με την Ουγγαρία είχαν χθες οι διεθνείς. Ο Ότο Ρεχάγκελ, σε ήπιο τόνο, έδειξε τα λάθη τους και τους εξήγησε τους λόγους που ήρθε η ήττα. Επιστρέφει ο «Κάρα», μετά το φιλικό με την Αρμενία ο Νικοπολίδης. Σήμερα και επίσημα εκτός Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μακάρι να ξαναγίνει ό,τι το 2004». «Έτοιμοι στην ώρα μας», είπε ο Άντζας. «Θα διακριθεί η Εθνική», θεωρεί ο Κουτσολιάκος.

Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «As». Ο διεθνής τερματοφύλακας έθεσε ως βασικό στόχο την πρόκριση στους «8» του Euro 2008. «Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15 ομάδες», δήλωσε ο 37χρονος πορτιέρο. Υπενθυμίζουμε ότι με την Ισπανία θα έρθουμε αντιμέτωποι στις 18 Ιουνίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικοπολίδη στην ισπανική εφημερίδα:

Εξακολουθούν να ψάχνουν τον αντικατάστασή σας, αλλά εδώ είστε πάλι, νούμερο 1. Θα το ξαναπάρετε;

«Θα δημιουργήσουμε τεράστιες προσδοκίες αν πούμε πως θα κερδίσουμε ξανά το Euro. Εχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15 ομάδες. Αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά».

Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν θα έχει το πλεονέκτημα του παράγοντα έκπληξη.

«Τώρα είμαστε οι πρωταθλητές. Και ως τέτοιοι έχουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, παίζοντας ως αυτό που είμαστε, ως πρωταθλητές. Η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι συμπεριφορά νικητή. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε».

Πώς σου φαίνεται η Ισπανία;

«Είναι μεταξύ των φαβορί, είναι πολύ δυνατή ομάδα. Γι' αυτό, αν προκριθούμε ως δεύτεροι του ομίλου, δεν θα είναι αποτυχία. Το σημαντικό είναι η πρόκριση».

Αρχηγός θα είναι ο Κασίγιας. Ενας τερματοφύλακας, όπως κι εσείς...

«Εχω παίξει πολλές φορές απέναντι στον Ικερ, τον γνωρίζω καλά. Είναι μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Φέτος ήταν εκπληκτικός, έχει βελτιωθεί πολύ. Παρά το νεαρόν της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία. Και έχει κάτι απίστευτο: την επιθυμία να σταματήσει και την τελευταία μπαλιά».

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα έχει γεμίσει Ισπανούς παίκτες. Αυτό για εσάς είναι...

«Είναι πολύ θετικό για το ποδόσφαιρό μας το γεγονός ότι παίζουν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές, γιατί μας προσφέρουν κάτι πολύ σημαντικό, την ποιότητα».

Είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να παίξει ο Νικοπολίδης στην Ισπανία. Το έχετε σκεφτεί ποτέ;

«Προφανώς θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά πλέον δεν προλαβαίνω».

«Να τι έφταιξε»

Την ευκαιρία να δουν σε βίντεο τον αγώνα με την Ουγγαρία είχαν την Τρίτη το πρωί οι διεθνείς. Ο Ότο Ρεχάγκελ, σε ήπιο τόνο, επέδειξε τα λάθη τους και τους εξήγησε τους λόγους που ήρθε η ήττα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν βγήκαν τα μαρκαρίσματα στην άμυνα», χωρίς όμως να προσωποποιήσει ευθύνες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής ομάδας, αφού οι Χάιναλ, Χούζτι και Ντούστσακ είχαν τη δυνατότητα να σουτάρουν έξω από την περιοχή.

«Δεν ήταν αντιδράσεις αυτές», είπε ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Θα μας στοιχίσουν πολύ στο Euro αν γίνουν παρόμοια λάθη». Ο «Herr Otto» έδειξε τρεις και τέσσερις φορές τις φάσεις που δέχθηκε τέρμα η ομάδα και «πάγωνε» το βίντεο σε όλα τα στημένα. «Δεν είχατε ζωντάνια σε αυτό το παιχνίδι», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση».

«Μέσα» ο Καραγκούνης

Στη διάθεση του Ρεχάγκελ για το φιλικό με την Αρμενία βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού χθες προπονήθηκε κανονικά. Ο 31χρονος μέσος έδειξε πάθος και ήταν σε καλή κατάσταση στο οικογενειακό διπλό. Αντίθετα, ο Αντώνης Νικοπολίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκάλεσε μια πτώση του Άγγελου Χαριστέα, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30, αντί για τις 18:00, αφού ο Γιάννης Τοπαλίδης πρέπει να ταξιδέψει για τη Ρωσία, όπου θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τους Σέρβους.

Σήμερα «κόβει» τον Παπασταθόπουλο

Την 23μελή αποστολή για το Euro θα ανακοινώσει ο Ότο Ρεχάγκελ σήμερα και επίσημα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν θα είναι σε εκείνους που θα βρεθούν στην Αυστρία και την Ελβετία για να συμμετάσχουν στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αύριο πιθανότατα θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να ξαναγίνει ό,τι και το 2004»

Για την Εθνική ομάδα, τον εαυτό του και τις πιθανότητες που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει κάτι καλό μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης.

«Δεν έχω ένδειξη για το αν θα είμαι στους 23. Θα ήταν πολύ ωραίο για μένα αν είμαι στην αποστολή, αλλά ακόμα κι αν ο κόουτς αποφασίσει να μην είμαι, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τον αν έχει κάποια ένδειξη ότι θα βρίσκεται στους 23 «εκλεκτούς» του Ρεχάγκελ.

Στη συνέχεια στάθηκε στο κλίμα που επικρατεί άναμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης: «Είναι καταπληκτικό το κλίμα στην ομάδα. Ολοι μια οικογένεια, με έναν πολύ καλό προπονητή, έναν πολύ καλό βοηθό προπονητή και μία πολύ καλή φιλοσοφία. Δεν νιώθω σφιγμένος. Είναι πολύ καλό το κλίμα και έχω μπορέσει να εγκλιματιστώ». Ο νεαρός αμυντικός εξήγησε τον λόγο που ο Ρεχάγκελ είναι διαφορετικός από τους άλλους τεχνικούς: «Είναι πολύ απλός και είναι φίλος με τον παίκτη. Αυτό κάνει τη διαφορά», είπε και ανέφερε τον στόχο της ομάδας: «Πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στην οκτάδα. Από κει και πέρα, όλα είναι πιθανά. Τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα και αυτό έχει μεγάλη σημασία στα επίσημα παιχνίδια».

Επίσης, αποκάλυψε ότι ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μέλος της ομάδας: «Το Euro 2004 το έβλεπα με τους φίλους μου. Δεν μπορούσα τότε να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα έμπαινα στην αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μακάρι να ξαναγίνει αυτό που έγινε το 2004».

Τέλος, ο «Πάπα» για το μέλλον του είπε: «Δεν ξέρω ακόμα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα τώρα».

Άντζας: «Ετοιμοι στην ώρα μας»

Βέβαιος ότι η «γαλανόλευκη» θα είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή είναι ο Παρασκευάς Άντζας: «Είναι μεγάλη υπόθεση να αγωνίζεσαι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα. Στον ελεύθερο χρόνο μας κάποιες στιγμές είναι ευχάριστες, κάποιες ανιαρές, αλλά έτσι είναι οι προετοιμασίες. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας και πιστεύω θα είμαστε», ενώ αναφερόμενος στον εαυτό του, τόνισε: «Αισθάνομαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Κουτσολιάκος: «Θα διακριθεί η Εθνική»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα έχει καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Πολ Κουτσολιάκος. Ο γνωστός ατζέντης, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου τους μισούς διεθνείς παίκτες (μεταξύ άλλων, τους Κυργιάκο, Μπασινά, Χαριστέα, Λυμπερόπουλο, Γκέκα), βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση.

«Εχω υψηλές προσδοκίες γι' αυτή την ομάδα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, το οποίο μπορεί πάλι να φτάσει ψηλά. Είμαι βέβαιος ότι θα διακριθεί η Εθνική, αλλά δεν μπορούμε βέβαια να λέμε ότι θα ξαναπάρει το Κύπελλο. Δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εχει πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή. Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά και γι' αυτό πιστεύω ότι μπορεί να κάνει πάλι καλή πορεία», είπε ο Κουτσολιάκος.

Στη συνέχεια ο γνωστός μάνατζερ ρωτήθηκε αν πρόκειται να κλείσει μεταγραφή ή μεταγραφές πελατών του πριν ή μετά το Euro και απάντησε: «Εξαρτάται από το αν θα έρθει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση και πότε. Αν είναι καλή η πρόταση, μπορεί και να γίνει κάτι πριν από το Euro. Γιατί όχι;».

Οσο για το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν γερμανικές ομάδες για τον Βύντρα, ανέφερε: «Δεν έχω διαβάσει κάτι. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x