Ελλάδα

Παράταση «ζωής»

«Ζωντανός» στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου παρέμεινε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στο Ελληνικό του Αμαρουσίου με 89-82 μειώνοντας τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιαννής Γιαννούλης. Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή (1/6) στο κλειστό του Αγ. Θωμά.

«Ζωντανός» στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου παρέμεινε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στο Ελληνικό του Αμαρουσίου με 89-82 μειώνοντας τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιαννής Γιαννούλης. Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή (1/6) στο κλειστό του Αγ. Θωμά.

Το ματς

Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και βγάζοντας πολύ ενέργεια και πάθος κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά (8-4 στο 3’). Οι «κυανέρυθροι» επιδίωκαν να βγουν στο ανοιχτό γήπεδο και όποτε κατάφερναν να τρέξουν δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του Αμαρουσίου. Όταν δεν υπήρχαν οι παραπάνω προϋποθέσεις η μπάλα πήγαινε κοντά στο καλάθι, όπου ο Γιάννης Γιαννούλης έμοιαζε ασταμάτητος. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 23-16 στο 8’, ωστόσο ο Μπουντούρης με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε στους τέσσερις (23-19). Το τέλος τη πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς να προηγείται με 27-23.

Η ζώνη των φιλοξενούμενων δημιουργούσε προβλήματα στον Πανιώνιο, ο οποίος όμως όποτε μπορούσε να τρέξει «έχτιζε» και μια διαφορά. Χάρη στους αιφνιδιασμούς και τα λάθη του Αμαρουσίου οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν εκ νέου με +7 (33-26) στα 7:33 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Ντούσαν Σάκοτα να «αφυπνίζεται» επιθετικά οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με διψήφια διαφορά (44-32 στο 17). Κάπου εκεί όμως τα ποσοστά των γηπεδούχων στα δίποντα έπεσαν και οι «κιτρινόμαυροι» με ένα σερί 8-0 έριξαν τη διαφορά στο -4 (44-40). Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Πανιώνιο να προηγείται με 46-43.

Με διάθεση να «χτίσει» μια διαφορά η οποία θα του επέτρεπε να κλειδώσει το ματς μπήκαν στην τρίτη περίοδο οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι προηγήθηκαν με 54-45 στο 22’. Το Μαρούσι όμως με υπομονή στο παιχνίδι του έκανε ένα σερί 8-0 και πλησίασε στον πόντο (54-53 στο 24’). Ο Βασίλης Ξανθόπουλος όμως δίνοντας ρυθμό στην ομάδα του και παίζοντας παράλληλα πολύ καλή άμυνα βοήθησε τους γηπεδούχους να προηγηθούν με +6 (59-53). Το Μαρούσι δυσκολευόταν στην επίθεση, καθώς ο Πανιώνιος έκλεβε πολλές μπάλες και έτσι προηγήθηκε και πάλι με διψήφια διαφορά (65-55 στο 28’). Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με δυο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 65-61 κρατώντας ουσιαστικά την ομάδα του «ζωντανή».

Η εικόνα του ματς ήταν ίδια σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Πανιώνιος είχε το πάνω χέρι, ωστόσο δεν μπορούσε ποτέ να διαφυλάξει την όποια διαφορά έπαιρνε κατά διαστήματα. Στην τελευταία περίοδο στις πρώτες επιθέσεις η μπάλα περνούσε μέσα στη ρακέτα και τον Γιάννη Γιαννούλη. Ο Νίκος Μπουντούρης όμως έμοιαζε σαν «το παλιό καλό κρασί», καθώς με δυο συνεχόμενα τρίποντα έφερε το ματς στα ίσα στα 6:30 πριν το τέλος. Τα λάθη όμως του Αμαρουσίου και οι πόντοι του Γιάννη Γιαννούλη επέτρεψαν στους «κυανέρυθρους» να πάρουν μια «ανάσα», μια και προηγήθηκαν με +4 (77-73 στο 35’). Το πρόβλημα όμως για τον Νέναντ Μάρκοβιτς ήταν ότι ο Καρδιτσιώτης σέντερ χρεώθηκε με τέσσερα φάουλ. Ο Βόσνιος τεχνικός ρίσκαρε αφήνοντας τον έμπειρο σέντερ στο παρκέ και δικαιώθηκε, μια και με δικό του καλάθι ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 83-75. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν και οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στη νίκη με 89-82.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 46-43, 65-61, 89-82

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσάπιν 1, Ζορόφσκι 12, Γεωργαλής 2, Σάκοτα 8, Καλαμπόκης 19, Νιουλει 3, Μπάξτερ 11, Κένταλ 10, Γιαννούλης 21.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 9 (1), Χαραλαμπίδης 6, Μπουντούρης 11 (3), Μπράιαντ 1, Μιλισάβλιεβιτς 13 (3), Μαυροειδής 11, Κογιαντίνοβιτς 3,Μπάκιτς 9, Γλυνιαδάκης 14, Καϊμακόγλου 5


Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x