Euro 2008

Χαριστέας: «Μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες»

Την πεποίθηση πως αν η Εθνική ομάδα παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο στο EURO 2008 μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας σε συνέντευξή του στη «Deutsche Welle». «Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από το 2004, έχουμε περισσότερες επιλογές, αλλά δεν είμαστε φαβορί», δήλωσε ο φορ της Νυρεμβέργης, που χαρακτήρισε βασιλιά στην Ελλάδα τον Ότο Ρεχάγκελ.

Την πεποίθηση πως αν η Εθνική ομάδα παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο στο EURO 2008 μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας σε συνέντευξή του στη «Deutsche Welle». «Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από το 2004, έχουμε περισσότερες επιλογές, αλλά δεν είμαστε φαβορί», δήλωσε ο φορ της Νυρεμβέργης, που χαρακτήρισε βασιλιά στην Ελλάδα τον Ότο Ρεχάγκελ. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

Η Ελλάδα πηγαίνει στο EURO 2008 ως κάτοχος του τροπαίου. Πάει και ως φαβορί;

«Φαβορί είναι όπως πάντα οι μεγάλες ομάδες: η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Εμείς είμαστε καλή ομάδα, πιστεύω καλύτερη και από αυτή του 2004, αλλά δεν είμαστε φαβορί».

Γιατί πιστεύεις πως η τωρινή ελληνική ομάδα είναι καλύτερη από αυτή του 2004;

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και ο προπονητής έχει πολλές επιλογές. Αυτό δεν το είχαμε το 2004. Τότε διαθέταμε 13-14 καλούς παίκτες, αλλά τώρα έχουμε 18. Πιστεύω πως διαθέτουμε καλύτερη ομάδα».

Πιστεύεις πως είναι πιθανή μία νέα έκπληξη;

«Όλα είναι πιθανά, όμως είμαι ρεαλιστής: εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά από την άλλη υπάρχουν 15 πολύ ισχυρές εθνικές ομάδες στη διοργάνωση. Πρέπει να έχουμε την ίδια απόδοση με το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία».

Μετά την κατάκτηση του EURO 2004, που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ η εθνική ομάδα της Ελλάδας, ακολούθησε η αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2006. Στη συνέχεια ήρθε όμως η πρόκριση στο EURO 2008. Είναι η Ελλάδα και πάλι καθ’οδόν για την κορυφή;

«Μετά από μία σπουδαία επιτυχία όπως αυτή του 2004 είναι φυσικό να ακολουθήσει μία αποτυχία. Δεν προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αλλά προκριθήκαμε στο EURO 2008 συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς και αποδείξαμε πως ξαναβρήκαμε τη φόρμα μας».

Έχετε δύο συνεχείς παρουσίες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά δεν δώσατε το ‘παρών’ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μήπως για την Ελλάδα η συμμετοχή σε ένα EURO έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι αυτή σε ένα Μουντιάλ;

«Όχι, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει μεγάλη σημασία για μας, ίσως μεγαλύτερη από το EURO. Το 2004 είχαμε πολύ καλή παρουσία, το 2006 δεν ήμασταν και τόσο δυνατοί, αλλά επιστρέψαμε πιο ισχυροί. Αυτό είναι όλο».

Παίζει η Γερμανία σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι. Στην εθνική ομάδα υπάρχουν τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga και ο προπονητής μας είναι Γερμανός. Είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι που αγωνιζόμαστε στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και για τον Ότο Ρεχάγκελ. Η επικοινωνία είναι πιο εύκολη, αφού μιλάμε και εμείς γερμανικά».

Εξακολουθεί να είναι ο Ότο Ρεχάγκελ τόσο αγαπητός στην Ελλάδα;

«Ναι, ακόμη περισσότερο από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια. Μετά από επτά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής, έχει σημειώσει τις περισσότερες επιτυχίες. Έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια. Είναι βασιλιάς στην Ελλάδα».

Ας δούμε τους αντιπάλους της Ελλάδας στον τέταρτο όμιλο του EURO 2008.

«Η Σουηδία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλή τακτική. Η Ρωσία διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες που χρειάζονται μεγάλη προσοχή, όπως είδαμε και με την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η Ισπανία είναι μία γνωστή σε μας αντίπαλος, μία πολύ καλή ομάδα με σούπερ σταρ. Και οι τρεις αυτές ομάδες είναι δυνατοί αντίπαλοι. Πιστεύω πως και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση έχουν μεγάλη ποιότητα. Όποιον αντίπαλο κι αν έχουμε μπροστά μας, αν πιάσουμε καλή απόδοση, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε».

Ποια είναι η γνώμη σου για την εθνική ομάδα της Γερμανίας;

«Είναι ένα από τα φαβορί, γιατί είναι μία νέα ομάδα, με κάποια νέα πρόσωπα, μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών».

Ποια ομάδα πιστεύεις εσύ πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2008;

«Η Ιταλία».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x