Stoiximan Super League

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπερνς!

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά και επίσημα, πλέον, ο Νέιθαν Μπερνς. Η μετακίνηση του 20χρονου Αυστραλού μεσοεπιθετικού ανακοινώθηκε από την «Ένωση» και όπως δήλωσε ο ίδιος ο παίκτης: «Ήθελα να κάνω το βήμα στη Ευρώπξ και είμαι τυχερός που με διάλεξε μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ». Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την Πούμας για τον Νάτσο Σκόκο, αισιοδοξία για αίσια έκβαση στην υπόθεση. «Όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη», επανέλαβε ο 23χρονος Αργεντινός περιφερειακός επιθετικός. Προς διαζύγιο με τον Αρουαμπαρένα οδεύει η «Ένωση». Αρχή με τεχνικά προβλήματα στη διάθεση των διαρκείας της νέας περιόδου. , σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta Dello Sport».

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά και επίσημα, πλέον, ο Νέιθαν Μπερνς. Η μετακίνηση του 20χρονου Αυστραλού μεσοεπιθετικού ανακοινώθηκε από την «Ένωση» και όπως δήλωσε ο ίδιος ο παίκτης: «Ήθελα να κάνω το βήμα στη Ευρώπξ και είμαι τυχερός που με διάλεξε μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ». Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την Πούμας για τον Νάτσο Σκόκο, αισιοδοξία για αίσια έκβαση στην υπόθεση. «Όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη», επανέλαβε ο 23χρονος Αργεντινός περιφερειακός επιθετικός. Προς διαζύγιο με τον Αρουαμπαρένα οδεύει η «Ένωση». Αρχή με τεχνικά προβλήματα στη διάθεση των διαρκείας της νέας περιόδου. Θερμό ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Στέφανο Σορεντίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta Dello Sport».

Μπερνς ο τέταρτος!

Το τέταρτο, κατά σειρά, μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ είναι ο Νέϊθαν Μπερνς. Τη μεταγραφή ανακοίνωσε και επίσημα η ελληνική ομάδα, όπου γνωστοποιήθηκε η έναρξη της συνεργασίας τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αυστραλού μεσοεπιθετικού Nathan Burns. Ο 20χρονος (7/5/1988) ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων χρόνων», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση. Από μεριά του, ο παίκτης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταπήδησή του σε ευρωπαϊκή ομάδα: «Η ΑΕΚ αποτελεί για μένα μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Ήθελα αυτή την ευκαιρία και είμαι τυχερός που με διάλεξε μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ που κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσφέρει θέαμα, άλλωστε και οι πρώτες μου εντυπώσεις από το σύλλογο είναι εξαιρετικές καθώς πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Από τους ποδοσφαιριστές γνωρίζω τον παγκοσμίου φήμης και κλάσης Ριβάλντο και είναι μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα ότι θα είμαι συμπαίκτης με έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή. Γνώρισα και τον προπονητή μου, ο οποίος από ότι με ενημέρωσαν πιστεύει πολύ στα νέα παιδιά και τα βοηθάει δουλεύοντας μαζί τους.Αισθάνομαι ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου»..

Νωρίτερα την μετακίνηση του παίκτη είχε γνωστοποιήσει πρώτα η Γιουνάιτεντ Αδελΐδας. Με δηλώσεις του ο διεθυντής της ομάδας, Καμ Τσικαρέλο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του διεθνούς μεσοεπιθετικού«Η ομάδα έχει συμφωνήσει να μεταγραφεί ο Νέϊθαν Μπερνς στην ΑΕΚ. Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε με πολύ καλή προσφορά, αλλά σεβόμαστε και υποστηρίζουμε την επιθυμία του να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και του δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας. Ήταν καταπληκτικό για την ομάδα που φέραμε τον Νέϊθαν στην Αδελαΐδα και που του δώσαμε τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω. Γνωρίζουμε πως είναι πολύ ταλαντούχος και πιστεύουμε πως θα έχει λαμπρό μέλλον».

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον νέο απόκτημα της ΑΕΚ

Έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ομάδα κάτω των 17 και τον Ιούνιο του 2007 έπαιξε με τους Άνδρες. Ο Μπερνς (ύψος 1,75, βάρος 71 κιλά) υπέγραψε μεν τον περασμένο Ιανουάριο διετές συμβόλαιο, αλλά σε αυτό υπήρχε όρος που του επέτρεπε να κάνει το άλμα για την Ευρώπη. Ο νεαρός άσος έχει πετύχει εννέα γκολ σε 31 συμμετοχές του στην πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της. Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν το χειμώνα η Γουίγκαν και η Άστον Βίλα, ενώ δοκιμάστηκε από τη νορβηγική Μπραν.

Επαφές για Σκόκο

Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Πούμας για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες από το Μεξικό ανέφεραν πως η «Ένωση» πρόσφερε στην ομάδα του 23χρονου φορ ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ και η συμφωνία είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Ο ίδιος ο Αργεντινός άσος άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Reforma» πως ετοιμάζεται για… άλλες πολιτείες. «Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να γνωρίζει η διοίκηση της Πούμας και κανείς άλλος. Δεν θα ήθελα να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε και να πω κάτι που δεν πρέπει. Προτιμώ να το γνωρίζουν αυτοί που πρέπει και κανείς άλλος. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Πούμας, είπα πως όνειρο κάθε παίκτη από την Αργεντινή είναι να παίξει στην Ευρώπη. Και όπως είπα από την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις που να καλύπτουν και την Πούμας. Να συμφωνεί και η διοίκηση της Πούμας και τίποτα περισσότερο. Γι' αυτό λέω ότι η διοίκηση ξέρει ήδη πώς σκέφτομαι», δήλωσε.

Θα τον… φύγουν

Όλα δείχνουν πως οι διοικούντες την ΑΕΚ θα αποφασίσουν να αποδεσμεύσουν τον Μαρτίν Αρουαμπαρένα, αν και αυτό θα τους στοιχίσει ακριβά. Ο Αργεντινός μπακ μπορεί να δηλώνει πως επιθυμεί να αποδείξει την επόμενη σεζόν την αξία του, αλλά οι άνθρωποι της «Ένωσης» παρουσιάζονται διατεθειμένοι να τον αποζημιώσουν για τις 800.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν την επόμενη περίοδο και να τον αποδεσμεύσουν.

Με το… αριστερό

Τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του ΟΤΕ και η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο ξεκίνησε με το αριστερό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο «AEK Shop» της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο ούτε την Τρίτη θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους της ομάδας. Οι κάτοχοι των διαρκείας της περασμένης περιόδου θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις κάρτες τους για τις ίδιες θέσεις έως το Σάββατο 12 Ιουλίου. Από την Τετάρτη 16 Ιουλίου και μέχρι την Τετάρτη 13 Αυγούστου θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, στο σύνολο των ελεύθερων θέσεων.

Μαϊστόροβιτς: «Δεν με προβληματίζει η πίεση, θέλω τίτλους»

Συνεντεύξεις από τα δύο πρώτα μεταγραφικά της αποκτήματα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και Αντώνη Ρίκκα, περιλαμβάνει το νέο «ΑΕΚ Empire» (κυκλοφορεί τη Τετάρτη 11/6). Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο Σουηδός αμυντικός κατέστησε σαφές πως: «Δεν με προβληματίζει η πίεση, θέλω να κερδίσω τίτλους με την ΑΕΚ».

Αναλυτικά αποσπάσματα της συνέντευξης του διεθνούς άσου:

Για το τι περιμένει να βρει στην ΑΕΚ:

Πάθος για ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ζει για το ποδόσφαιρο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για μένα όλο αυτό είναι ένας καινούριος κόσμος. Νιώθω ότι έρχομαι σε έναν πιο ανοικτό κόσμο σε σχέση με την Ολλανδία, την Ελβετία ή τη Σουηδία όπου όλα είναι μέσα σε κανόνες και σε στερεότυπα. Θέλω να κερδίσω τίτλους, θέλω να γίνω πρωταθλητής με την ΑΕΚ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρω.

Για την αλλαγή στην καριέρα του:

Όχι. Σίγουρα θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στη ζωή μου, αλλά η πίεση δεν με προβληματίζει. Μάλλον την αναζητώ. Είναι κάτι που μου αρέσει, διότι θέλω να κερδίσω τίτλους και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Και στη Βασιλεία, άλλωστε, έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα ματς και κάθε χρόνο να παίρνουμε το πρωτάθλημα, οπότε υπήρχε πίεση. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Είναι ένα σκαλοπάτι πάνω στην καριέρα μου. Είναι αυτό ακριβώς που ήθελα.

Για την παρουσία του στην εθνική Σουηδίας:

Στη δική μου θέση πάντα υπήρχαν έμπειροι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν βασικοί και ήταν δύσκολο να μπεις στην ομάδα, διότι αγωνίζονταν πολύ καλά. Το γεγονός αυτό, όμως, ήταν ένα από τα στοιχεία που με έσπρωχναν να συνεχίσω τις προσπάθειές μου, διότι ήθελα να παίξω στην εθνική, όπως και όλοι. Στη Σουηδία, λόγω της ποιότητας, πρέπει να περιμένεις να έρθει η σειρά σου για να παίξεις.

Για τον χαρακτήρα του:

«Ως άνθρωπος είμαι πολύ ήρεμος, ανοικτόμυαλος και με θετική στάση στα περισσότερα πράγματα. Τον περισσότερο καιρό είμαι χαρούμενος. Μέσα στο γήπεδο είμαι νικητής. Μου αρέσει να κερδίζω. Αυτό ήταν πάντα το πνεύμα μου. Σιχαίνομαι την ήττα. Αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίζω και κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος».

Για το γεγονός ότι άλλαζε συχνά ομάδες και χώρες:

«Το βλέπω περισσότερο ως περιπέτεια. Είναι κάτι που σε κάνει πιο δυνατό. Ειδικά όταν έχεις οικογένεια και πρέπει να την προσέχεις. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου σημαίνουν τα πάντα για μένα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στην ΑΕΚ. Ήταν μια πολύ καλή προοπτική για την οικογένειά μου».

* Από μεριά του, ο Αντώνης Ρίκκα δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το αν νιώθει έτοιμος να αντεπεξέλθει στην πίεση που δημιουργεί ο πρωταθλητισμός σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ…

Με τα λόγια, μπορείς να το πεις. Το θέμα είναι οι πράξεις. Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Εγώ σίγουρα πιστεύω ότι μπορώ, αλλά το θέμα είναι να το αποδείξω και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για το αν η κατάκτηση τίτλων ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να ενταχθεί στην ΑΕΚ…

Ναι είναι σίγουρο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις τίτλους, να κατακτήσω με την ΑΕΚ το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο και για μένα, αλλά και για την ομάδα. Αν και θεωρώ πως η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια τη χρονιά αυτή που πέρασε.

Για τους στόχους του την επόμενη περίοδο…

Θέλω δουλεύοντας να πετύχω. Να παίξω στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και να μαζεύω εμπειρίες παντού. Από εκεί και πέρα, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Για τα μελλοντικά όνειρά του…

Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά όνειρα. Ένα από τα μεγαλύτερα, είναι το Champions League. Όχι να παίξω απλά, αλλά να το κερδίσω και να συμμετέχω σε ένα Μουντιάλ. Μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πάντα πρέπει να θέτεις υψηλούς στόχους. Μπορεί να μην τους πετύχεις ποτέ, αλλά το σημαντικότερο είναι να έχεις όνειρα.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x