Stoiximan Super League

«Δεν φοβάμαι…»

Σίγουρος για τον εαυτό του, τη δουλειά του και τους παίκτες του και αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. «Δεν φοβάμαι. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε και ποιοι είναι οι στόχοι μας. Στόχοι μας είναι οι τίτλοι», δήλωσε, ενώ προανήγγειλε την απόκτηση ενός αριστερού μπακ κι ενός μέσου. «Δεν θέλουμε να φέρουμε μέτριους, αλλά καλούς ποδοσφαιριστές», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως «τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο, αλλά η δουλειά μιας ομάδας».

Σίγουρος για τον εαυτό του, τη δουλειά του και τους παίκτες του και αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ρώτησαν τον νέο προπονητή της «Ένωσης» αν φοβάται ή έχει φορτωθεί με άγχος, αλλά εισέπραξαν την ίδια αρνητική απάντηση.

«Δεν είναι λογική μου να αποφεύγω τα μεγάλα λόγια. Πάντα λέω αυτό που πιστεύω. Δεν ξέρω ποια λόγια είναι μεγάλα και ποια λόγια είναι μικρά. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε και ποιοι είναι οι στόχοι μας. Στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Είμαι φιλόδοξος άνθρωπος και το μόνο άγχος που έχω είναι δημιουργικό», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είναι επιλογή μου η ΑΕΚ. Πιστεύω σε αυτό που κάνω, στους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου. Θέλω να διεκδικώ μεγάλα πράγματα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει τη σιγουριά και την ασφάλεια των μεγάλων πραγμάτων. Αλλιώς δεν μπορείς να εξελιχθείς και να κυνηγήσεις μεγαλύτερους στόχους».

Παράλληλα, προανήγγειλε την απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενός χαφ. «Ειδικά η θέση του αριστερού μπακ είναι δύσκολη, αφού βλέπουμε πολλές ομάδες να χρησιμοποιούν δεξιοπόδαρους εκεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη τις μεταγραφές μας. Είναι πολύ σημαντικό πως κινηθήκαμε γρήγορα και κάναμε πέντε πολύ σημαντικές μεταγραφές. Ποτέ δεν μπαίνω στη διαδικασία να επιβεβαιώνω ή να διαψεύδω όσα γράφονται στον Τύπο. Δεν θέλουμε να φέρουμε μέτριους, αλλά καλούς ποδοσφαιριστές. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές», τόνισε, ενώ ρωτήθηκε και για την περίπτωση Κλέιτον: «Όταν μπαίνεις σε διαπραγματεύσεις για ποδοσφαιριστές, άλλες μπορείς να πετύχεις κι άλλες να αποτύχεις. Στην περίπτωση του Κλέιτον εμείς από την πλευρά μας κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε». Όσο για τον Μαρτίν Αρουαμπαρένα, τόνισε πως «… οι πρώτες και οι δεύτερες λύσεις φαίνονται πάντα στο γήπεδο».

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου παίκτη, αρκεί αυτό να γίνει σύντομα. «Έχω ενημέρωση για τα πάντα στην ομάδα. Πιστεύω πως ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την τιμή του και αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά όλους τους παίκτες του κόσμου. Δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένας παίκτης στις 15 Αυγούστου. Όλα εξαρτώνται από τον προγραμματισμό μας. Αυτό που προέχει είναι πώς θα κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας».

Όσο για το αν ανησυχεί από τον… χορό εκατομμυρίων που έχουν στήσει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είπε: «Ασχολούμαι με ό,τι συμβαίνει γύρω μου, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα. Πολλές φορές δεν παίζουν τα μπάτζετ ρόλο. Το ποια ομάδα είναι περισσότερο δουλεμένη φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα ανέφερε: «Δεν προσαρμοζόμαστε ποτέ σε κανέναν αντίπαλο, κοιτάμε τη δουλειά μας. Το βασικό μας σύστημα θα είναι το 4-3-3 και πάνω σε αυτό ξεκίνησε ήδη η δουλειά μας. Δεν θα κάνω καμία κρίση για προκάτοχό μου. Είναι λάθος να μιλάς για το παρελθόν. Εγώ θα περάσω τη δική μου φιλοσοφία στην ομάδα. Θεωρώ πως η αμυντική τακτική είναι το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για τον αριθμό παικτών που θα έχει στη διάθεσή του, απάντησε: «Νομίζω ότι όντως ένα ρόστερ με πάνω από 30 ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να το χειριστείς. Θέλω ένα ρόστερ γύρω στους 27 ποδοσφαιριστές, 24 συν 3 τερματοφύλακες. Αξιολογείται όλο το ρόστερ της ομάδας και κάποιοι παίκτες για τους οποίους δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Μπορεί πάντως να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις ειδικά σε νέους ποδοσφαιριστές».

Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως το… τόπο στα νιάτα δεν αποτελεί για εκείνον μπούσουλα. «Το ότι μου αρέσει να δουλεύω με νέους ποδοσφαιριστές δεν σημαίνει ότι δουλεύω μόνο με νέους ποδοσφαιριστές. Δεν παίζει για μένα ρόλο η ηλικία. Θα πρέπει ο καθένας να μου αποδείξει μέσα από την προπόνηση πως αξίζει την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη μου. Εγώ χάρη δεν κάνω σε κανέναν. Δεν πρόκειται να πάρει κανένας από μένα ευκαιρία, αν δεν μου δείξει πράγματα στην προπόνηση».

Για τον τρόπου που δουλεύει και την ισορροπία μεταξύ ασκήσεων φυσικής κατάστασης και τακτικής, τόνισε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε πως φυσική κατάσταση δεν σημαίνει τρέξιμο χωρίς μπάλα. Επειδή πλέον το ποδόσφαιρο είναι σύγχρονο, όταν οι παίκτες φορούν ένα ρολόι, η επιβάρυνσή τους είναι μεγαλύτερη όταν τρέχουν με την μπάλα, παρά χωρίς την μπάλα. Πάντα το 90-95% της προπόνησής μας θα είναι με μπάλα».

Επίσης, παραδέχτηκε πως «…θα προτιμούσα να ήμασταν στα προκριματικά του Champions League, γιατί θέλω να έχουμε φιλοδοξίες και να πετυχαίνουμε μεγαλύτερα πράγματα», αλλά και το ότι «…ως ποδοσφαιριστής θεωρώ πως με βάση τα προσόντα μου πέτυχα λίγα πράγματα».

Ο Γιώργος Δώνης προανήγγειλε εξελίξεις στο «μέτωπο» του προπονητικού κέντρου. «Ξέρω ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για την ομάδα και μία μεγάλη υποδομή. Είναι το κυρίαρχο μέλημα αυτή τη στιγμή και για την ομάδα και για τον προπονητή».

Κοιτά και αλλού

Η στασιμότητα που υπάρχει στην υπόθεση του Άγγελου Μπασινά ίσως να υποδηλώνει πως η ΑΕΚ εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις παικτών για τη μεσαία γραμμή. Η «Ένωση» φέρεται να ψάχνει στην αγορά του εξωτερικού για να καλύψει το κενό, χωρίς πάντως να έχει εγκαταλείψει την υπόθεση του 32χρονου μέσου, ο οποίος έχει μεν πολύ καλές προτάσεις από Ρωσία και Ουκρανία, αλλά προτιμά να αγωνιστεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχοντας ως δεύτερη επιλογή τον επαναπατρισμό.

Μεγάλη αύξηση σε Μπλάνκο

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ικανοποίησε την επιθυμία του Ισμαέλ Μπλάνκο προσφέροντάς του αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο. Στον Αργεντινό επιθετικό, που είχε λαμβάνειν 240, 270 και 300 χιλιάδες ευρώ αντιστοίχως για τα προσεχή τρία χρόνια του συμβολαίου του, έγινε μια σημαντική αύξηση αποδοχών, την οποία δέχτηκε και ο ίδιος με μεγάλη ικανοποίηση. Πόση ήταν η αύξηση δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται πως θα λάβει περίπου 700.000 ευρώ επιπλέον συνολικά. Σημειώνεται πως η διάρκεια του νέου συμβολαίου που υπέγραψε ο Μπλάνκο παραμένει τριετής, ενώ και η ρήτρα παραχώρησής του διατηρείται στα 5 εκατ. ευρώ.

Καμία πρόταση για Κατσουράνη

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κάποια πρόταση για τον Κώστα Κατσουράνη στην Μπενφίκα. «Ποτέ δεν ζήτησα να φύγω σαν ελεύθερος. Αν υπάρξει κάποια καλή προσφορά για μένα και την ομάδα μου, καλώς. Αν όχι, τότε είμαι επαγγελματίας και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στην Μπενφίκα», δήλωσε στην «Ο’Jogo» ο 29χρονος άσος. «Εφόσον έρθει μια πρόταση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, τότε θα το κουβεντιάσουμε», δήλωσε ο μάνατζερ του διεθνούς άσου, Ρότζερ Λίνσε.

Τα φιλικά

Μετατέθηκε το φιλικό κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, το μοναδικό στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Η αναμέτρηση αντί στις 17 θα γίνει μία μέρα μετά. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα φιλικά θα δοθούν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Λέογκανγκ από τις 24 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Εκεί κατά σειρά οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τις Γκρόιτερ Φιρτ (26/7), Κότμπους (29/7), Ριντ (30/7), Παλέρμο (1/8) και Μόναχο 1860 (3/8). Το πρώτο τεστ επί ελληνικού εδάφους θα γίνει στις 8 Αυγούστου απέναντι στην Μπόλτον στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x