Ελλάδα

Τσίλντρες: «Πώς να πω όχι;»

Εύκολη απόφαση χαρακτήρισε τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ο Τζος Τσίλντρες στην ανεπίσημη παρουσίασή του λίγες ώρες μετά την υπογραφή του τριετούς συμβολαίου συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

Εύκολη απόφαση χαρακτήρισε τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ο Τζος Τσίλντρες στην ανεπίσημη παρουσίασή του λίγες ώρες μετά την υπογραφή του τριετούς συμβολαίου συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος. Ήθελα να έρθω να δω την Αθήνα. Αφού ήρθα και είδα πως ήταν τα πράγματα, ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω το ‘ναι’. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω και πιστεύω πως αυτό θα γίνει», δήλωσε ο 25χρονος άσος και πρόσθεσε: «Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μού έδειξαν από την αρχή πόσο με ήθελαν στην ομάδα και αυτό έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Δεν μου άφησαν πολλά περιθώρια». Όσο για την πρώτη του γνωριμία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε: «Μιλήσαμε με τον κόουτς, μου ανέλυσε τη φιλοσοφία του και νομίζω πως μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτά που θέλει». Για τον κόσμο της νέας του ομάδας, ο «Τσίλι» είπε: «Έχω δει τον κόσμο σε βίντεο. Μου αρέσουν πολύ οι αντιδράσεις τους που είναι ενθουσιώδεις και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως ένας ανερχόμενος αστέρας του ΝΒΑ αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη, ο πρώην πλέον σταρ των Ατλάντα Χοκς δήλωσε: «Είναι σημαντικό, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να νικάω. Μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι πλέον», ενώ για τον ντόρο που προκάλεσε η μεταγραφή του είπε: «Μου είχαν πει γι’αυτό, αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ένα σοκ για μένα. Κι από αυτό κατάλαβα πως ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη ρωτηθεί και για την επικείμενη αναμέτρηση Ελλάδας-ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Σίγουρα θα το δω το ματς. Θέλω να δω και τους καινούριους μου συμπαίκτες. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά, γιατί την τελευταία φορά νίκησε η Ελλάδα», δήλωσε, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι «... θέλω να μάθω ελληνικά για να απαντώ κατευθείαν στις ερωτήσεις σας».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Το περίμενα πως θα δεχόταν από την αρχή που του κάναμε την πρόταση. Έγινε μία επαφή στο Λας Βέγκας, ήρθε εδώ, μιλήσαμε, είδε την πόλη και κατάλαβε σε ποια ομάδα έρχεται. Είναι η πρώτη φορά που ένας 25χρονος παίκτης με τέτοια προοπτική έρχεται στην Ευρώπη. Πιστεύω πως μπορεί πλέον να ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν κι άλλοι», ενώ ο αδερφός του, Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχουν πολλά άτομα από πίσω. Η επιτυχία θα είναι να έρθουν οι τίτλοι».

Μικρά-μικρά από την παρουσίαση

Ο Τζος Τσίλντρες ήρθε στο ξενοδοχείο συνοδευόμενος από τα αδέρφια του Κρις και Τζαμάλ, αλλά και τους εκπροσώπους του. Ο Κρις Τσίλντρες φορούσε ανάποδα μια φανέλα των «ερυθρολεύκων» και η οποία είχε πάνω το όνομα του αδερφού του με το νούμερο «1».

Σε πηγαδάκια πριν τη παρουσίαση του παίκτη ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έλεγε πως «Οι Ισπανοί μπορεί να έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά δεν έχουν πάρει ποτέ τέτοιο παίκτη από το ΝΒΑ», ενώ αναφερόμενος στην πραγματικά μεγάλη απ’ όλες τις πλευρές επιτυχία της ομάδας του είπε πως «Ο Στερν θα αλλάξει τους κανονισμούς, έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες του ΝΒΑ να ισοφαρίζουν και τις προτάσεις των ευρωπαϊκών ομάδων».


Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x