Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κάρφωσαν με το… αριστερό

Με το αριστερό ξεκίνησε η εθνική μπιτς βόλεϊ τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά. Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη γνώρισαν την ήττα με 2-0 σετ (21-18, 21-18) από τις Σβάιγκερ/Σβάιγκερ (Αυστρία), στο πρώτο τους ματς για την προκριματική φάση. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν μέτριο σέρβις, προβλήματα στην υποδοχή, τα οποία δεν τις επέτρεψαν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε κανένα σημείο του αγώνα. « από τις Κινέζες Σούε/Ζανγκ Σι.

Με το αριστερό ξεκίνησε η εθνική μπιτς βόλεϊ τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά. Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη γνώρισαν την ήττα με 2-0 σετ (21-18, 21-18) από τις Σβάιγκερ/Σβάιγκερ (Αυστρία), στο πρώτο τους ματς για την προκριματική φάση. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν μέτριο σέρβις, προβλήματα στην υποδοχή, τα οποία δεν τις επέτρεψαν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε κανένα σημείο του αγώνα. «Μπορούμε την πρόκριση», δήλωσαν οι δύο αθλήτριες. Το σύνθημα για τη συνέχεια έδωσε και ο Μανώλης Ρουμελιώτης. Μεγάλη εμφάνιση αλλά ήττα για Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη από τις Κινέζες Σούε/Ζανγκ Σι.

Αρχή με ήττα

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς για τις Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη. Ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε πολύ τις Ελληνίδες αθλήτριες, που βρέθηκαν από το πρώτο σετ να κυνηγούν στο σκορ. Οι Σβάιγκερ/Σβάιγκερ προηγήθηκαν με 8-5, έχοντας ως όπλο τους το σέρβις, από το οποίο κέρδισαν δύο συνεχόμενους άσους. Τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη αντέδρασαν, έβγαλαν καλές άμυνες και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα στην κόντρα μπάλα πέρασαν μπροστά με 15-13, όμως το προβάδισμα τους δεν κράτησε για πολύ.

Οι αθλήτριες από την Αυστρία, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του ελληνικού δίδυμου, παίρνοντας το πρώτο σετ με 21-18. Νωθρό το ξεκίνημα και του δεύτερου σετ για τις Βάσω/Βίκυ, αφού παρακολουθούσαν στο σκορ τις αντιπάλους τους. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 8-7 με την Βάσω Καραντάσιου. Οι αδερφές Σβάιγκερ αποσπάστηκαν με διαφορά 4 πόντων, όμως Καραντάσιου και Αρβανίτη δεν παράτησαν το ματς. Με καλές άμυνες και άσο της Καραντάσιου η ελληνική ομάδα μείωσε σε 14-13. Οι Ελληνίδες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, χάνοντας το δεύτερο σετ με 21-18 και το ματς με 2-0 σετ.

Νίκη για Ρενάτα/Ταλίτα

Δυσκολότερα απ’ ότι περίμεναν, Ρενάτα και Ταλίτα νίκησαν τις Γκαρσία/Καντέλας (Μεξικό), κάνοντας το πρώτο βήμα για καλό πλασάρισμα στη φάση των «16» του ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Οι Βραζιλιάνες επικράτησαν με 2-1 σετ (18-21, 21-16, 15-8) , γνωρίζοντας την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Βαθμολογία (σε ένα αγώνα):

1. Σβάιγκερ/Σβάιγκερ (Αυστρία) 2 (2-0)
2. Ρενάτα/Ταλίτα (Βραζιλία) 2 (2-1)
3. Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό) 1 (1-2)
4. Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη (Ελλάδα) 1 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (Τρίτη 12/8)

09:00 (ΕΤ1) Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη-Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό)
15:00 Ρενάτα/Ταλίτα (Βραζιλία)-Σβάιγκερ/Σβάιγκερ (Αυστρία)

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x