Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πολύμερος–Μούγιος: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά»

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιτυχία τους και το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας εμφανίστηκαν οι Έλληνες πρωταθλητές, Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος. «Είμαστε ευχαριστημένοι. Την κούρσα την πήγαμε έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει από την πρώτη κιόλας ημέρα που ήρθαμε στο Πεκίνο. Δεν παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό των άλλων. Μπήκαμε από την αρχή στο γκρουπ με τις γρήγορες βάρκες και κοιτούσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα που είχαμε. Στα τελευταία μέτρα τα δώσαμε όλα για να περάσουμε τους Βρετανούς αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Και τα δύο είναι Ολυμπιακά μετάλλια. Βέβαια, το ένα είναι χάλκινο και το άλλο ασημένιο. Το συναίσθημα να κατακτάς ένα μετάλλιο μέσα στη χώρα σου, είναι σίγουρα πρωτόγνωρο. Κάναμε εκατομμύρια κόσμου χαρούμενους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Το σημερινό μετάλλιο, αποτέλεσε καταξίωση των δικών μου προσδοκιών και του Δημήτρη που δουλέψαμε σκληρά. Φέτος ήμασταν αποφασισμένοι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Από το

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιτυχία τους και το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας εμφανίστηκαν οι Έλληνες πρωταθλητές, Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος. «Είμαστε ευχαριστημένοι. Την κούρσα την πήγαμε έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει από την πρώτη κιόλας ημέρα που ήρθαμε στο Πεκίνο. Δεν παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό των άλλων. Μπήκαμε από την αρχή στο γκρουπ με τις γρήγορες βάρκες και κοιτούσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα που είχαμε. Στα τελευταία μέτρα τα δώσαμε όλα για να περάσουμε τους Βρετανούς αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Και τα δύο είναι Ολυμπιακά μετάλλια. Βέβαια, το ένα είναι χάλκινο και το άλλο ασημένιο. Το συναίσθημα να κατακτάς ένα μετάλλιο μέσα στη χώρα σου, είναι σίγουρα πρωτόγνωρο. Κάναμε εκατομμύρια κόσμου χαρούμενους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Το σημερινό μετάλλιο, αποτέλεσε καταξίωση των δικών μου προσδοκιών και του Δημήτρη που δουλέψαμε σκληρά. Φέτος ήμασταν αποφασισμένοι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Από το Σεπτέμβριο δεν καθήσαμε καθόλου. Αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινήσαμε την προετοιμασία, η οποία μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, γινόταν και πιο έντονη. Έπιασε τελικά τόπο αυτή η προετοιμασία», ήταν τα λόγια του Βασίλη Πολύμερου.

Αναφορικά με τον τεχνικό του, Τζιάνι Ποστιλιόνε, τόνισε: «Η ελληνική κωπηλασία από τη στιγμή που ήρθε ο κ. Ποστιλιόνε στην Ελλάδα, είχε μια νέα δυναμική πορεία και προοπτική. Κάποιοι από τους αθλητές πιστέψαμε πολύ σε αυτόν τον προπονητή, παρά τον όγκο της προπόνησης. Κάποια παιδιά το θεώρησαν τρελό και δεν ακολούθησαν τη στρατηγική του. Επένδυσα σε αυτήν την προπόνηση από την πρώτη χρονιά, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να έρθω πρώτος στον κόσμο, στο απλό σκιφ. Το 2006, φτιάξαμε το διπλό σκιφ, με στόχο το Πεκίνο. Τα χρόνια αυτά σκληρής προετοιμασίας, έπιασαν τόπο».

Σχετικά με τους Βρετανούς που πήραν το χρυσό μετάλλιο, ο Πολύμερος, τόνισε: «Ατομικά και τους δύο, τους είχα περάσει στο απλό σκιφ σε Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο διπλό σκιφ ήταν πίσω από εμάς και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μας περάσουν. Ήξεραν ότι είμαστε πολύ δυνατό πλήρωμα. Εμείς από την πλευρά μας, θέλαμε να είμαστε οι εαυτοί μας. Δεν θέλαμε να πέσουμε στο λάθος και να παρασυρθούμε στο ρυθμό. Θέλαμε να είμαστε στο γρήγορο γκρουπ, να μην παρασυρθούμε από το ρυθμό των άλλων βαρκών. Αν κάναμε την κούρσα που είχαμε αποφασίσει εξ αρχής, θα ήμασταν σίγουρα στο μετάλλιο. Πεντακόσια μέτρα πριν από τον τερματισμό, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ρυθμό, ενώ 250 πριν, τα δώσαμε όλα για το φίνις. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μετάλλιο. Στο σπριντ πλησιάσαμε τους Βρετανούς, χωρίς ωστόσο να τους περάσουμε. Το μετάλλιο ήρθε και αυτό μας χαροποιεί. Δεν είμαστε μικρά παιδιά να κοιτάζουμε γύρω μας να δούμε τι γίνεται. Ήμασταν προσηλωμένοι στη στρατηγική μας και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους».

Τέλος ο Πολύμερος άφησε ανοικτό το ενχεδόμενο να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο σκάφος με τον Δημήτρη Μούγιο, λέγοντας: «Ακόμη δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αφού αυτό είναι απόφαση προπονητή. Στις δοκιμασίες που γίνονται στις αρχές της χρονιάς, καθορίζονται και τα σχήματα των σκαφών που θα προετοιμαστούν εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, η σύνθεση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ήταν διαφορετική. Κάποιοι δεν άντεξαν, άλλοι για δικούς τους λόγους αποχώρησαν. Εγώ έμεινα εδώ. Το τι θα γίνει στο μέλλον, θα φανεί μέσα από τις δοκιμασίες και μετά από απόφαση του προπονητή μας».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μούγιος δήλωσε: «Είναι για μένα πολύ μεγαλύτερη χαρά γιατί είναι η πρώτη μου συμμετοχή και το συνδύασα με ένα πρώτο μετάλλιο. Από τα 1500 μέτρα είχαν ξεκαθαρίσει οι θέσεις. Δουλέψαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια του τεχνικού σύμβουλου της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε», ενω φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος απο τα πολλά κρούσματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών: «Δεν θέλω να μας θεωρούν όλους το ίδιο στο θέμα του ντόπινγκ. Μπήκα σε διαδικασία να σκέφτομαι να βρεθώ στο βάθρο, για να μη θεωρήσουν κάποιοι ότι αφού πήραμε μετάλλιο είμαστε και ντοπαρισμένοι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και καλό θα ήταν να μη γίνονται τέτοια σενάρια, που προσβάλουν αθλητές και προσωπικότητες. Παρακολουθούσαμε από το διαδίκτυο το τι συνέβαινε. Όμως δεν επηρεαστήκαμε καθόλου. Δεν είχαμε άγχος και αυτό ίσως οφείλετε στο γεγονός ότι δεν μένουμε στο Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό που θέλαμε, ήταν να κάνουμε την κούρσα μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο και το πετύχαμε».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε, τόνισε περιχαρής πως: «Είμαι ευχαριστημένος, τόσο από τα αγόρια, όσο και από τα κορίτσια. Ήθελα ένα μετάλλιο, το οποίο το κατακτήσαμε στα αγόρια, όμως και η έκτη θέση που πήραν τα κορίτσια είναι, εξίσου, σημαντική και ιδιαίτερα δύσκολη. Η προετοιμασία που κάναμε ήταν πολύ καλή, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στο Πεκίνο. Είμαι ευχαριστημένος και από τον Γιάννη Χρήστου, ο οποίος για λίγο έχασε και αυτός την ευκαιρία να βρεθεί στην οκτάδα, αγωνιζόμενος απέναντι σε μεγαθήρια της αγωνίσματος. Όσον αφορά στον σημερινό αγώνα των αγοριών, η αλήθεια είναι ότι έκαναν ένα πολύ μικρό λάθος στην αρχή. Έπρεπε να φύγουν πιο γρήγορα. Όμως, λίγο η ένταση, λίγο το άγχος, τους οδήγησε στο να κάνουν αυτό το μικρό λάθος. Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ήταν «χάλκινο» στην Αθήνα και στο Πεκίνο θέλαμε κάτι καλύτερο. Το πετύχαμε, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Όλα τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους. Το Λονδίνο είναι σε τέσσερα χρόνια από τώρα και δεν μπορώ να πω αν θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή να φτάσουμε στο χρυσό. Δε ξέρω, καν, αν θα βρίσκομαι εγώ στην ομοσπονδία".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x